Bal kemerlerini bıçakla açtım...daha cok yavru yaptıracağıma inanıyorum

Bugün kovanları açtım…çerçevelerin üstündeki bal kemerlerini bıçakla kestim…güney Koreli aricilardan görmüştüm…ana arıya yavru atabileceği daha geniş yer açtıgı iddia ediliyor…neticeyi sizlere rapor edeceğim

Boşa uğraşmışsın.
Araya kabarmış esmer peteğe şerbet fisfislayip versen daha güzel yavru atardı.
Fazla petekleri alıp daralt.
Daha sonra ballı ları geri ver.

Uzunca bir süredir güney Koreli ariciların videolarını izliyorum çoğu zaman bal kemerini kesip açıyorlar …dikkatimi çekti uygulamak istedim …bakalım ne gibi bir netice çıkacak

Kore iklim özelliği-------------Mersin iklim özelliği ?

kolaygelsin kerami herkes tersine sen mersine ,millet kemer yaptırma derdinde sen kemer bozuyorsun bu mevsimde kemersiz çerçeveye ana yumurta atmaz.

Merhaba,

Videoları paylaşma şansınız var mı? Yabancı arıcıları, özellikle Japonları ben de takip ediyorum ama dediğiniz uygulamaya denk gelmedim.

Sonuçta deneme yapmışsınız. Denemeyince insanın aklından çıkmıyor. Geçen sene ben de Almanlardan gördüğüm bir oğul engelleme yöntemini denemiş ama başarılı olamamıştım. Gerçi Türkiye’de başarılı olanlar varmış ama ben olumlu bulmadım. 1 kabarmış, 1 ham petek diye sıraladım. Benim arılar kabarmışların üst kısımlarını iyice kabarttı, balon gibi kemer oldu. Ham peteklerin ise sadece ortasını kabarttı. Sonuçta oğul çıkmadı ama müdahalesi zor çerçeveler oluştu. Olumsuz yönü daha ağır bastı :).

Bal kemerlerini jiletliyor → https://youtu.be/hdWXXXptEvM

Bal kemerlerine surekli olarak mudahale ediliyor…kovanlar da nerede ise bal kemeri yok…adeta bal kemeri istenmiyor —> https://youtu.be/mp6xXt-lgOI

Mumları yere atıyor, kek yere düşüyor umrunda değil. Kemer meselesini bilmem ama biraz hoyrat geldi bana.

Lenovo A6020a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yalnız videodan izlediğim kadarı ile bu uygulamayı kıştan çıkınca yapmış. Bu çok önemli bir detay. Arı daha kolay alsın diye bazen çizik atılabiliyor.

Kışın paylaştığı videolarda ise kemerler sırlı bir halde.

Genç işçi arılar bal sırlarını zor açarlar, bu iş yaşlı işçi arılarındır.

İlk baharda yaşlı işçi sayısı hızla azalınca kovanda yiyecek sıkıntısı olur yani varlık içinde yokluk gibi.

Arıcı bu durumda kemerlerin birazını sır tarağı ile açmalı.

Videoyu izlemedim ama: bu hoyratça çalışma arı üzerinde olan çerçevelerin bal hasatı filmi vardı o aklıma geldi.

Başka bazı videolarında bal kemerlerini resmen kesip atıyor

merhaba Kerami videoda gördüm kadarıyla erkek arı gözlerini temizliyor ve kemerlere çizik atıyor bu tür uygulamayı ben zaten yılladır yapıyorum şuda bilinsin erkek arı sütü arının en kaliteli doğal yiyeceyidir hem varoa mücadelesi yapmış oluyorsun hem arıyı beslemiş oluyorsun kolaygelsin.

Bugün kontrol ettim…kestigim bal kemerlerini daha da kabartıyorlar sanırım 1 haftaya tekrar sırlayıp eskisinden daha şişman şekilde kapatacaklar…yavru atılan alanın genişleyip genißlemedigine tam bakamadım …bakıp sizlerle paylaşacağım

açılan yerler gene sırlandı ama yavru yapılan alan kısmen genişledi…