Baldaki hafif acılığın sebebi nedir?

Balda hafif acımtrak geliyor kokusu normal onuda her bal değil sanırım iki kovanın ki neden olabilir

Bölgenizdeki geç açan ballıbabalardandır…

http://img209.imageshack.us/img209/714/img1646vj.jpg

Bu çiçek işte…

Buğdaylar boy attığında açıyor…

Abi zararı olur mu çünkü hemen vatandaş çığırtkanlığa geçti acı kalitesiz diye kırçiçeği dışında çiçek yok

Acı bal şifalıdır deyin sizde…

Bence de öyle…

Arı o acı balı boşuna mı alıyor çiçekten?

Teşekkür ederim halil abi allah razı olsun

Biz acı balı arı Ormangülünden alır biliyorduk. Çünki o bal zehirli oluyor. Sizin balınızın tadı acımtırak olabilir fakat zehirleme olyı yoktur, Halil beyin dediği gibi şifalı bir bal olmalı. Önce bir kaşık yiyip bir deneyiniz derim,yalnız yanınızda bir bardak ılık su bıundurmayı ihmal etmeyiniz derim.! :P ;D

Bu acı balın tadı bir bardak suyla giderilmez.

Acılığı tanımlasak desem;
Bana göre bu acılığın tadı bazen elma çürüyünce ağız buran bir tatta acı olur, işte acı balın tadı da böyle.

Hatırımda kaldığına göre 1996 yılında böyle acı bal olmuştu alanlar balları geri vermişlerdi.
O yıl arı koyduğum yerde “sığır kuyruğu” denilen bitki çoktu, tadının kaynağını ona bağlamıştık.

Murat abi sadece yerken ağıza hafifçe acımtrak buruk bir tat veriryor sanki yanık bir şey tadı gibi ama adama dokunmuyor tadı kesmiyor insanı yalnız bu burukluk neden

Murat Akın hocamın bahsettiği aynı yerde benimde arılarım vardı zamanında…

Acılık her yıl az veya çok oluyordu…

Bir kısım tüketici illaki o acıdan getir derken bir kısımda “acı” diyordu…

Acılık bir çiçeğin etkisi sadece…

Arkadaşlar benim 2.kattaki bazi kolonilerde birer 2 şer cercevelerde bir miktar bal birikimi oldu bende onları 3 hafta kadar önce en güçlü koloninin 3.katına toplamıştım, bir miktar erken baharda bal alayim diye, bu ballar yarı yarıya sirlandi, bende bugün onları sağdım,
Fakat balda hafif acımsı bir tat var, ama lezzeti fenada değil, bu acılık hangi bitkinin nektarı olabilir, bu süreçte sandal, tepsi (tespih çiçeği) karabaş otu, vede çevrede azda olsa narenciye vardı, yani bu bitkilerden kaynaklı olabilirmi, yer Hatay,
Ana bal akımına daha 1 ay var…

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi