Baldan haberler

Dışarıdan getirilenler mi acaba? ???

Arılı kovan sayısıyla 20’yi çarmışlar galiba.

yorum yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Bilim insanlarının bilgi sahibi olmadıkları konularda araştırma yapmadan açıklama yapmamaları gerektiğini de belirtmeden geçemeyeceğim.

yıllık bal üretimi gibi buna benzer konularda verilen istatisiki bilgilerin çoğunun gerçekleri yansıtmadığını düşünüyorum.

Kafaları bassa, aslında tüm arı hareketlerinin analizini çıkarabilecek kadar veriyi toplamak mümkün.

Tüm arı hareketi de kayıt altına alınabilir.

yorum yapmak içn üye oldum ancak başaramadım.

yorum yap a bastığımda bölüm açılmadı. teknik destekle yazmaya çalışacağım.

Musa abi,

Yorumun görünüyor.

Yorum gönderince anında görülmüyor. Bu yanıltmıştır.

Herkesi " http://www.memurlar.net/haber/440772/ " adresinde yorum yapmaya davet ediyorum.

teşekkürler adem arkadaş

Bu akşam bizim köyün kahvesinde 34 plaka bir arabayla bal satıyordu adamın biri 4kg bal 25 tl karacabey boğaz balıymış çiçek balıymış ben inanmadım ama bir çok insan aldı

kemalpaşa gibi arıcı olan bir memlekette satıyorsa bunu her yerde satar valla vahim konu kesin gilikozdur

İnsanlara ucuzolsun da neolursa olsun

abi senin yerine ben olsam kaca aldınız kac para kazanıyorsunuz bir datalım bakalım bende arıcıyım deyip sıkıştırsan
bizim malımız derlerdi o zamanda ilac ne kullanıyonuz kalıntı varmı deyip rahatsız ederdim hatta sen deyemessin belki nezaketten ama ben bal deyil bu derdim valla

Birkaç yıl önce adama bu bal deyil dedim adam siz ALLAH ın nimetini kötülüyorsunuz dedi ben evden bir sini bal getirdim gerçek balı göstermek için kahvedeki insanlar tadarken sini bitti en az iki çıta vardı yinede biz 20 tl ye verince kara borsacımısın diyorlar

bırak yesinler anasını satayım anlıyana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az demişler

Bu akşam tv de haberlerde yılbaşı alış verişi ve hediyeleri gösterilirken bir stand da balda satıyorlardı. Satan kişiye sorduklarında cam kavanozdakinin kestane balı olduğunu ve fiyatını da 100 TL dedi…

yada şöylemi demeliyiz;  Donmayan yada kristalize olmayan bal çiçek değil çam balıdır başka bir deyişle acaba tüm çiçek balları özellikle buzdolabı ortamında mutlaka kristalleşir demelimiyiz...

Yanılıyorsun.

Çam bölgesinde derlenen ballarında ilk hasatlarında çiçek karışıklığı sebebiyle donma gerçekleşir.

Bal donmadığında çam balı olma ihtimali kadar tamamen besleme sonucu bal benzeri üründe olabilir.

Çiçek balları doğal olarak derlendi ise eninde sonunda donabilir.

Abi benim hasat ettiğim Mersin / Mut / Göksu beldesi balı ( ağırlıkla kekik ) kesinlikle donma yapmıyor.

Kızılcahamam’da ürettiğimiz ballar da süzülse dahi donmuyor. Veya donacak kadar zaman geçmeden biz bir yıl içinde tüketiyoruz.

Donmayan bal şekerlidir demek de doğru değil.

Gerçek bal donabilir de, donmayabilir de. Gerçek bal donar veya donmaz diye bir kriter olamaz.

Ucuz balı, Jandarmaya şikayet etseydin Şevket abi ne olur du acaba?

Şüphelendik diye ihbar edip, yasal mücadele yapamaz mıyız?

Karacabeyede uğramışlar…

300 tl.den tenekesini kakalayıp tüymüşler…

Yahu biz kahveye gitsek, bal alırmısınız desek bizi dövmeye kalkarlar…

Yabancının balı tatlı oluyo demekki…

Balı alan arkadaşta italyada yaşıyo zavallı… Bide gelmiş ben bi bal aldım analiz yaptırsak…

Gülsemmiii ağlasammı bilemedim…