Öğle güneşini dik olarak alacak bir yere koyarsanız çevirmeye de pek gerek kalmıyor.
Çok güzel olmuş hayırlı olsun.
Bunun bir benzerinide ben yaptım. https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=9473.120
Eriyen mumun aktığı yeri sistemin içine yapmanız iyi olmuş.
1 numaralı haznenin içine sığacak şekilde bir çerçeve çerçevenin altına da metal sinek teli yaparsanız
koyduğunuz mumların eriyen artıklarını bununla alıp atmak kolay oluyor. yani elek gibi bir şey.
Sizi Tebrik ediyorum,Türkiye gibi Günesi bol bir Ülkede her Aricinin sahip olmasi gereken bir sistem diye düsünüyorum.
Tabla altan yalitimli,üstede cam yerine isiyi daha cabuk geciren bir ürün kullanirsaniz daha iyi olur,hem icerdeki sicaklik daha yüksek olur,daha cabuk erir, hemde ayni zamanda mum desinfekte olur.
Güle güle kullanin.
Eren bey tam anlayamadım. 2 nolu ızgaradan petek atıkları geçemiyor. Tabladan kazıyorum. Sizin dediğiniz belki daha pratik olabilir. Resim olsaydı.
Teşekkür ederim İbrahim Abi.
Profilim güncel. Eksik olan ne varsa söyleyin yazayım. (Konu Yaş ise Yaşım 52- 1963 doğumluyum) Şehir olarak Karabük’ü yazmamışım. Ekledim
Camekanın yanındaki desenler maalesef ağaç değil. Kapı aralığından ısı kaybı olmasın diye bez yapıştırdım
Arıcılığı seviyorum. Bu siteden de çok istifade ediyorum.
Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Tecrübelerden faydalanmak en kestirme yol.
Beraberce inşallah güzel işler yaparız.
Arılığa gittiğimde bir resim çekeyim.
Petekleri sacın üzerine direk koymak yerine elek gibi bir sistem yapıp içine doldur mumlar eriyince
posa eleğin üzerinde kalıyor. Eleği alıp posayı dışarı döküyoruz.
Profil kısmında isim soy isim yazacak bir bölüm yok. İsmim Mevlüt Söğüt (Mail adresimde ismim yazıyor.) Demek ki forum yöneticilerine iş çıktı. Bir de isim yeri açsınlar
Plastik/Plexiglas bazli bir ürün var, 6-10 mm. kalinlik ideal oluyor.(Kenarlar plastik ortasi bos,saydam bir ürün,ancak uzun yillar kullanildiginda matlasiyor,bu durum funktionu etkilemiyor.
burada istediginiz ölcüde kestirip satin alinabiliyor. http://www.bodamer-kunststoffglas.de/product_info.php/products_id/258
Cok selam.
Aleyküm selam Muzaffer abi.
Camın ömrü daha uzun anlaşılan. Benim işimi de görüyor. Almanya gibi burada her istediğinizi her zaman bulmak kolay değil. Güneşli günlerde mumun erimesinde sorun yok zaten aşırı derecede ısınıyor.
Eklediğim resimler kaybolmuş. Ücretsiz kullanım süremiz dolmuş anlaşılan. Bunun süresiz ve ücretsiz olan bi sürümü yok mu ya :))
Mevlüt Abi,ben 53 yasima pazartesi gün girdim, bir kac gün icin Abi deme be Abi…
Saka,saka…
Benim Sosyal Media teknigi ile pek aram yok,fazla anlamiyorum.
Ama aklinizda bulunsun,bu ürün camdan daha iyi,raslarsaniz almanizi tavsiye ederim.
Hosca kalin.
Resimleri göremiyorum.
Mevlüt Bey, bahsettiğiniz mamül balkonların çatısında kullandığımız polikarbon ürün ise, ölü hücre oluşturup ısı izolasyonu sağlamak için kullanılıyor, sera, balkon, hobi bahçesi gibi… çift kat cam da tek cama nazaran tercih edilmiyor olabilir.
Çerçevelere kuş gözü çaktığımdan, erimeye çerçeve koyulan bir sistem var mı acaba? Hani mumları erittikten sonra teli tekrardan germemiz gerekmese…