Başlangıç

Selam arkadaşlar.Arıcılığa yeni başladım .Başlangıç için Antalya ve civarından , beş kovan, ana arısı genç ,hastalığı olmayan İtalyan veya Karniyol cinsi kovanlı arı almayı düşünüyorum.Yardım ve desteklerinizi bekliyorum. İlgilenen arkadaşlar bana yazarlarsa sevinirim.Teşekkürler.

hayırlı olsun, hoş geldiniz

Hayırlı olsun Arıların cinsini fazla takmayın kafanıza bölgenizde uzun süredir Arıcılık yapmış,kendi başına takılan bir Arıcıdan alın.

Foruma hoşgeldiniz sayın İsmail Özgür Bal. Gerekli tüm bilgilere forumda ulaşabilirsiniz. Mustafa hocamın dediği gibi ırklara takılmayın, bölgenize adapte olmuş, yakın civarınızda bulunan arılıklardan arı temin edip bu işe başlayabilirsiniz, gerekli tecrübeyi edindikten sonra ana değişimi yaparak çalışmak istediğiniz ırklarla çalışabilirsiniz. Başarılar…

Ismail bey,basladim dediginize göre kovanniniz var.Arkadaslarinda yazdigi gibi,cevrenizdeki aricilarla irtibata gecin,bunu sadece size degil bütün aricilara tavsiye ediyorum,bilhassa dar alanda bulunan aricilara.
Bilindigi gibi,Arilari koyun güder gibi güdemiyoruz,dolayisiylada karsilikli etkilesimin önüne gecemiyorsun.
Biri A ariyla öbürü B ariyla calisirsa,her ikisininde C arilari olmaya basliyor,neticenin nasil olacagida her zaman belli olmuyor.
Birlikte calismanin faydalari saymakla bitmez.
Basarilar dilerim.