Bekir ARSAN Arılığı

http://img863.imageshack.us/img863/368/dsc03492f.jpg

başlangıc böyleydi

http://img204.imageshack.us/img204/2954/dsc03516v.jpg

sonra böyle oldu

http://img43.imageshack.us/img43/6223/fotoraf0062.jpg

şimdi böyle daha kac şekil olucak bakalım yeni pilanda kestaneden gelince arılık deyiştirilecek kısmetse

Hay Maşallah,
Bekir kardeşim 3.kat atılmış
Bu iş böyle olur diyorsun.
Çok güzel gölgelik te.Gölgede arı kolay kolay oğula da meyletmez.
Hayırlı olsun yalnız…
Şu ana arı üretmesini bana da öğret,aparatları ile beraber bende edineyim.
Ana bulacağız diye çatlıyoruz zaman zaman.
Selamlar.

sağol hocam 3. katlar test amaclı atıldı ikisi kalıcak ücü yarın alınacak onlara sarmadı arılar birde ben ana üretmiyorum ileride belki olabilir ama ana arı üretim cifliği yanına geliyor sen hazırlığını yap bir haber ucur gelir bir tıransıferi yapar yaptırır sen yolunda bulun

Maşallah diyelm. Allah gönlünüze göre versin. Sepetler çok hoş. Bu sene bende faaliyete soksam mı bir iki tane.

Maşaallah Bekir abi Allah muvaffak etsin inşaallah…

acizane bir soru. Kovan girişlerini neden renkli yaptınız ?

hüseyin sağol ama sepet iyi olmuyor arılıkta varava konturolu yapılmıyor ben arılığı taşıcam ayrı yerde belki olur selamlr
sayın bolkar teşekkürler sağol kovan girişlerini arılar kovanları karıştırmasın diye yaptım böyle olunca baştakiler kuvvetli ortadakiler zayıf olmuyor muş bakıcaz görcez selamlar

Bende diyorum Bekirin arılığından niye ses yok,meğer düzenleme yapılıyor,tertip,boya vs anlaşıldı işte bu yüzden bu arılık konusu iyi oldu iyiiiii,hatta Halil Bilen beye diyeyimde bundan sonra kovanların içide gösterilsin :smiley: ALLAH cc hayırlı uğurlu bol bereket ihsan etsin kardeşim.

Bol kazanç bekir bey. Allah muvaffak etsin.

sağ ol teşekkürler cümlemize işallah

Hey maşallah be…

Test için bile olsa 2. ballığın atılması çok hoş…

Bu arada Ahmet Arslan hocam, ana arı konusunda nasıl çatlıyor anlamadım. :wink:

mustafa inanmadınmı valla dışını ben gösterdim inanmadıysan icinide sen gel gör yazarsın burda millet inanır sağ ol cümlemize işallah

şimdi gidip alıcam ama almadıklarımın fotosunu cekeyim mustafaya bali ahmet hoca matamatiği cok seviyor herhalde böl parcala bizde yok matamatik toplama cıkarma sadece biz ondan kat atıp duruyoruz

1. ballıklar olmasa bile koloni 20 çerçeveye basıyorsa…

Manastır’da çakar- çıkar…

14-15 çerçeve ile o bölgede kestane balı derlemeye çalışan arıcıları görmeniz mümkün.

halil bey ben bir yer buldum cok güzel arıların önü batıya bakıyor olmaz sabah güneşi görcek diyorlar ben oraya koycam dedim olurmu sabah güneşi gören akşam güneşi göremez ille bir güneşi kölge olur selamlar

Abi, rüzgar almasın da…

ha işte cok kuytu abi benim hoşumagitti gerci benimkiler ruzgara alışkın ama kestanede rahat etsin balı hayvancıklar

Kestanede mi bu bulduğun yer?

Eğer öyle ise hiç kafana takma abi…

Arı, gerekeni yapar. Sabah güneşine göre mi iş yapacak?

evet kestanede sağ ol yarın yerini düzenlicem işallah bir haftaya kestanedeyim kısmetse

Neeeeee…

Bende hızlandırayım mı, katları doldurmayı…

Bekir abi arılığın çok güzel özelliklede kovan girişlerinin farklı renklere boyanması çok hoş olmuş (kırmızı hariç onu satış amaçlı boyadıysan bilemem hani kırmızı olsun 5 fazla olsun)dolayısıyla yolunu şaşıran olmaz,