Geldim ama zor geldim üye olurken baya zorlandım Alaplı Devlet Hastanesinde Memur olarak çalışıyorum. İlk olarak 1999 senesinde bulaşan arı hastalığı Hastanede çalıştığım halde yaklaşık 17 senedir bu hastalıktan kurtulamadım. Her sezon yaklaşık 10 arı ile başladığım sezon ! 1-2 kovan ile ilkbahara çıkar yada yok olur ama bu arı hastalığı bir türlü yok olmadı olmadığı için bu forma üye olmak zorunda kaldım. Herkese sağlık sıhhat dilerim Allah başka hastalıklardan cümlemizi korusun.
Hoşgeldiniz bubir başlangic olur ve inşallah önümüzdeki kış kayip yaşamazsiniz. Bilinçli bakımla kovan sayisida az olunca kayiplari engellemek zor olmuyor. Kolay gelsin bereketli bir sezon geçirmeniz dileğiyle
Bizim köyde bir komşumuz var, arıcılık yapmaya çalışır. Daha doğrusu bal almaya çalışır ;)Her baharda komşusundan bir iki bölme alır ve sağıma kadar kovanın kapağını hiç açmaz. Sağımdan sonra da farklı olacak değil ya, aynı mantık devam. Sonuç… Tabi ki sonucu yazmaya gerek yok, her bahar bir iki koloni almaya devam. 17 yıldır amatörce arıcılık yapıp, her sezona yaklaşık 10 koloni ile girip 1-2 koloniye düşmek, kusura bakmayın birazcık bizim komşunun işine benzemiş.
Bir yerlerde hata yapmışsınız, hatasız kul olmaz, zararın neresinden dönerseniz kardır.
Forumdaki koloni yönetimi (https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=3836.0 ) başlığını güzelce okuyup yaptığınız hata(ları)yı görmeye çalışınız.
Bundan sonra hiç kayıbın olmaz ya da az kaybın olur inşallah abi forumu güzel takip et çok değerli insanlar var, buradaki yardımlaşmayı başka yerde bulamazsın
Hoşgeldin sefa getirdin başarılar dilerim
Her ne kadar komşu örneğinde benzerlik olmasada tam aksine arıları çok karıştırmamaktan dolayı (komşuların) hanımın şikayetleri ile karşılaşıyorum sonuç yinede olumsuz ! Olduğu için buradayım.