Bilginizden yararlanmak istiyorum

Beş gün önce kovanı açtığımda farklı çercevelerde meme fark ettim ve bozdum. Yoğun olduğunu düşünerek kovanın kat atmaya karar verdim ve 4 çıta attım iki aşşa iki yukarı aşşadanda 2 ve 9. Çıta yukarı cumartesi günü tekrar açıcam işallah açtığımda bi kaç çıta daha atsam mı yoksa napsam sıkışmalarınımı beklesem fikriniz nedir acaba ustalarım.

Ahmet Bey,

Öncelikle forum ana sayfasını incelemenizi, ilgi duyduğunuz konu başlıklarını incelemenizi öneriyorum.

Bu sayede, hem forumda önceden cevaplanmış sorularla ilgili bir birikim kazanır hem sormak istediğiniz soruyu hangi başlık altında soracağınızı değerlendirme fırsatına kavuşursunuz.

Sorunuzun cevabı, hem koloni yönetimi hem de oğul engelleme başlıklarında yer alıyor.

Tşkler önder bey

Üç kovanım var.
Kovanları hafta iki sefer kontrol ediyorum ve kovanlarda 7 veya 8 meme yapıyolar ben bozuyorum onlar tekrar yapıyolar bi hafta önce ek kat attım petekleri şişirmişler ve yeni koyduğum çıkalarda günlük yumurta var memeleri bozmaya devam mı edeyim yoksa kovanımı böleyim kovanı bölsem hasat zamanına(kayserideyim) yetişirmi bu zamanda bölünürmü
Ustalarıma selamlar.

Bu zamanda bölünür.
Bölünenler yetişmez, böldükleriniz yetişir.

Peki tavsiyen nedir önder abi napmalıyım memeleri kesmeye devam mı ediyim yoksa bölüyüm mü ek katın bi faydası olmazmı abi

3 gün önce aynı sizin anlattığınız gibi bir kolonide bende vardı şimdi yok çünkü böldüm

oğul sevdasından vazgeçmeyeni böl

sonra bu ikisini geri birleştir ozaman bala yetişir.hiç kayıbın olmaz hatta karın olur bir ana yedekte bulunur. :wink:

3 kere okudum zor anladım umarım doğruysa…
kendi bölünüp oğula giderse yetişmez ama siz güçlü bölerseniz yetişir,
doğru anlamış mıyım?

yanlış anlamışsın.

önder beyin demek istediği anasıyla birlikte ayırdığın koloni yoluna devam eder yetişir

diğeri ana çıkaracak çiftleşecek yumurtlayacak uzun bir süreç var bu yetişmez demek istemiş

aslında önder beyin cevabı burda var ama

tekrarlamış olduk.

hoşgeldiniz ahmet bey,
arılarınız hayırlı olsun kayseri nin neresindesiniz?

tşkler İbrahim bey
o zaman hazır ana verirsek süreci hızlandırabiliriz…

evet,büyük ölçüde sorun ortadan kalkmış olur.

Hoşbuldum hakan ustam kayseri mimarsinan kasabası müstakil ev bahcede kovanlarım

ustalık kim biz kim Ahmet kardeş,
Bu arıcılık işinde 10 yıldan önce usta olmak zor…
Tomarza’dan Talas’a giderken sizin ordan geçiyorum,

Estafurullah abi en azından benden çok tecrüben var
Allah bol ballı bir hasat versin