Bilimsel makaleler

Arıcılıkla ilgili nette bulunan bulunan bilimsel makalelerin yer aldığı bir bölüm oluşturulabilir.

Böyle bir bölüm mevcut zaten.

[b]https://www.aricilik.gen.tr/index.php?board=138.0[/b]

İyi günler

Sizin yazdığınız bölüm arkadaşımın anlatmak istediği aynı şey değil.

Ülkede kaç tane Ünüversite de Ziraat fakültesin de Bizimle ilgili çalışma oluyor.Kaçın da arıcılık bölümü var.Çalışmalarının paylaşılabileceği Bölüm.

Bitirme tezleri.Yüksek lisans tezleri.Bölüm çalışmaları,Çeşitli seminer sunumları

(Çeşitli bölgeler de ırkların verimleri ile ilgili yapılan çalışmalar var.buraya taşınabilir.Nette olan şeylere neden burada referans bilgi olarak taşınmıyor?)

Bu konu ile ilgili olarak Arıcılık ile ilgili çalışma yapan üniversitelere birer yazı yazılsa,

Başta İstanbul Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi ve bunun gibi üniversiteler olmak üzere hepsine

dense ki,

Türk Arıcılarının çokça bulunduğu bir forum sayfamız var ve Türk arıcıları sizin yaptığınız çalışmaları bir görmek, incelemek istiyor. Personelinizin çalışmalarını arıcılık.gen.tr adresine yollayan bir personeliniz olsa da yaptığınız çalışmalarından Türk Arıcıları da haberdar olsa dense?

Ve de biz arıcılar da bu kişilerin bizlerle ilgili bir şeyler yapıyor olduklarını (yapıyorlarsa şayet) bilsek…

Olmaz mı acıba?

Belki bilmeyen arkadaşlar vardır. Yüksek lisans ve doktora tezlerini yök ün ulusal tez merkezinden indirebilirsiniz. ilgili sitede arama yapma imkanı da var. diğer araştırmalar için kongreleri takip etmelisiniz. kongre sonunda basılan kitaplarda ilgili makaleleri bulabilirsiniz. Ya da birebir araştırma yapanları bulacaksınız. (üniversitelerin web sitelerinde genelikle hocaların çalışma konuları yazılıdır.)

Bu konuyu çözse çözse Murat ÇAKIR ağbimiz çözer :slight_smile:

Böyle bilgilere ulaşma imkanı varsa bilen arkadaşlarımız yardımcı olabilir mi?

[b]http://yeniarici.blogspot.com.tr/2009/02/akademik-bilgiye-erisim-ulusal-tez.html[/b]

Sağolun.

Güzel hazırlanmış, elinizesağlık.

Ben kişisel digital arşivim için 450 ye yakın Türkçe içerikli arıcılık makalesini çeşitli kaynaklardan derledim.

Akademik amaçla yazılmış olan MENDELEY programında bu makaleleri, anahtar kelimelerine göre derliyorum.

PDF leri yayına açma şansı yok çünkü YÖK böyle bir şeye izin vermiyor.

Dünyanın en büyük dökümantasyon paylaşma sitesi SCRIBD bu işler için çok iyiydi. Hatta ben bir kısım scribd de yayınlanan makaleyi foruma da koydum.

Fakat SCRIBD.COM sitesini youtube sitesini kapattıkları dönemlerde yasaklı site listesine aldılar. Henüz de o listeden çıkarmadılar.

belgeler.com sitesi iyiydi ama onu da kapattılar.

Bulduğum çözüm, konularına göre ayrıştırılmış makalelerin listesini, özetini, makale kodunu ve hangi linkten indirilebileceklerini yayınlamak.

3 aydır bunun üzerinde çalışıyorum fakat yaşadığım bazı tatsız olaylar yüzünden çalışma aksadı. Şimdiye bitirmeyi hedefliyordum.

Umarım 1-2 ay içinde böyle bir çalışmayı internet ortamında yayına sokabilirim.

Kolay gelsin murat abi

Murat abi, VPN programı kullanarak SCRIBD.COM ardesini kullanabiliriz. Sakıncası olabilir mi?

VPN ya da DNS değiştirerek, youtube vs ye girdiğimiz gibi giriliyor. Ben bir çok dökümanı oradan takip ediyorum.

Fakat, genel kullanıcı eğilimi tek tıkla girmek olduğu için, her link çalışmıyor diyene teker teker anlatmak gerekiyor :slight_smile:

Yasaklı olmasının sebebi de sakıncalı yayın vs değil. Nasıl youtube da tek bir video yüzünden, bütün erişimi engelliyorlarsa, orda da şikayet konusu olan tek bir döküman yüzünden bütün siteye erişim yasağı konuyor.