Arkadaşlar haziranın 29 olmuş hala daha birinci oğul çıkıyor.kovan falan kalmadı.15 yıldır amötör arıcıyım böyle bir mevsim görmedim.balda yeterince gelmiyor.sinopta yaşıyorum.tüm arkadaşlara hayırlı ramazanlar
Sayın dkc57,
büyük ihtimal analarınız yaşlı veya oğul eğilimli,
bu seneden anaları değiştirseniz sizin açınızdan iyi olur,
ben oğul eğilimi fazla anaları arılıkta bulundurmuyorum,
bizim bölgede bal durumu şu an için iyi görünüyor,
ama rakım biraz yüksek kır çiçeği çeşitleri bihayli fazla.
hayırlı ramazanlar.
sn dkc57 , sn hemsehrim arilari kimin durdurmasini istiyorsunuz? bunu sizden baska yapabilecek kimse yok burada …tam olarak mesajinizdaki kastiniz anlaşılamıyor dogrusu
evet ankarada bende oğul aldım hemde bu mevsimde aslında tuhaf ama mevsimlerden kaynaklanıyor galiba.
Başoğulun anasını alıp, oğul veren kovana tekrar birleştirseydiniz ve oğul veren arıda 1 açık 1 kapalı ana arı memesi bıraksaydınız oğul verme olayları kısa sürede biterdi.
Belki nektar geliyordur ama sizi koloniler zayıftır.
Arkadaşlar bu seneki mevsimin bizlere yaşattığı süprizlere mizansel olarak yaklaştım.hiç bir zaman burada temmuz ayında oğul vermesi pek olası olmadı.arıların anaları daha 1 yasında,ve oğul meyilli arılar değildi.bu sene sadece benim deyil buradaki tüm arıcılar aynı süprizi yaşıyorlar.ne olursa olsun,ben arılar ıma aşığım.tüm arkadaşlara bol kazançlar
Arıların tarihten haberleri yok.