Çerçeve üstünden poşetle sıvı besleme detayı nedir?

Kekler ile idare etsinler.

Halil Bey teşekkürler.Valla bir cümleniz yetti.Oh beee.Rahatladım. :slight_smile:

İbrehim bey poşetler akıyo demişsiniz tahminim poşetleri delipte koyuyorsunuz heral delmeden koyun poşetleri ozaman akmaz arı alabileceği zaman deler. merak etmeyin saygılarımla

İbrahim bey biz ereğlide yerde kar varken arıya şurup vermiyoruz.Hava sıcaklığı +15 dereceyi bulunca şurup verebilirsiniz. Selamlar.

Abdurrahim Bey,Yalçın Bey ilginiz için teşekkürler.
Normalde biz de 15 derecenin altında (Bizim buralarda şerbet verme işi 15 Nisan gibi başlar) şerbet vermiyoruz.Fakat açlık sıkıntısı başgösterdiği kanaatine vardığım için bu yolu denedim.İlk defa deniyorum.Yaşadığım tereddütlerin sebebi de bundan zaten.Poşete sadece dikiş iğnesi ile bir delik açtım.Peki arılar kendileri deldikleri zaman kaç yerinden deliyorlar?Yani o zaman poşetten hızlı boşalma olmuyor mu acaba?

İbrahim bey, poşetin havasını alırsanız hızlı boşalma olmaz.

Teşekkürler Hüseyin Bey.Havasını almıştım.İnşallah biz havamızı almayız. :smiley:

Akmalar, bazılarında oluyor. Az miktar, 300-500 ml gibi verirsek; akma olsa da az olur, bâli.

Poşete acılan delik bir tek çam çivisi kadar mı?

Ne deliği?

Kovaya doldurun poşetleri…

En üstteki poşeti yanlışlıkla patlatın diğer poşetlerin üzerine…

İşte o kadar…

Poşet işini unut yani :slight_smile:

Birileri poşetle veriyormuş.

Bilgileneyim dedim ama sorular başlamadan bitti.

Mesala gündüzde verilse yağma olmaz sanırım.

Yada sorunlu koloniler yinede çekiyormu şerbeti gibi sorular vardı :slight_smile:

Buz dolabı poşetleri çok ince olduğundan delmeye hiç gerek yok, arı kolayca deliyor.

Başka bir sorun poşetler çok ince olduğundan; çerçeve üzerindeki balmumu çıkıntılarına veya ağaç çapağına takılınca yırtılıyor.

Buz dolabı poşetleri kullanılmayıp ince ambalaj naylonu kullanılınca iğneyle delmek gerekebilir.

İğneyle delinen delik iki çerçeve arasına boşluğa denk getirilmeli.

Vallahi abi, seni çözemedim gittim ben…

Poşetle besleme alt tarafı…

Denersin 1-2 kovanda…

Senin kadar garanti iş yapmak isteyen arıcı görmedim ben…

Senin arıcı olman normal değil aslında.

Çünkü arıcılıkta hiçbir iş garanti değil…

Ya bir dikkovana olmaz dedik, direttin olmadı…

Şimdi herşeyi garantiye getirmek istiyorsun…

Poşetle her hava şartında delmeden verebilirsiniz…

Ama yağmalanmasın ama yok o şerbeti kemere koysun gibi işlere kim garanti verebilir…

Poşet deyip geçiyoruz ama hangi poşet?

İnce ama çok ince buzdolabı poşeti…

Bizim hocalar 100 koloniye pazar günü poşetle verdiler hepsi çekti 3 günde kupkuru…

Ben üstten besleme kutusu ile verdim…

10 koloni nazlı aldı. Güçleri de iyi olmasına rağmen…

Dersi kaçırıp Kriptoyu çözemeyenler var…

Eskiden bakkaldan toz şeker aldığımız, birer kiloluk poşetlere katıp, havasınıda güzelçe aldıktan
sora, poşeti uçundan bağlıyorum, yayvan bir şekilde çıtaların üzerine bırakıyorum.
Arı kafasına göre deliyor, iki veya üç gün içerisinde bitiriyor.
Hepsi bu, Herkese kolay gelsin.

ince ama çok ince buzdolabı poşeti demeyiniz !!! olur ya, yanlış anlaşılır ist’ da sorulmadık market kalmaz

Vallahi de billahi de doğru…

Sadece buzdolabı poşeti…

Koroplast biraz daha kaliteli, daha ucuz bazı markaların daha çabuk delindiğini tecrübe ettim.
Ama çok aşırı bir farkı yok.
buzdolabı poşeti işte

Galiba arkadaş poşetle şurup verildiğinde koloninin başına bir olay gelmemesi için garanti istiyor.! ???

arkadaşlar buz dolabı poşeti bende kullanıyorum benim kullandığım kilitli olanlardan,ve arı istediği kadar delip çok rahat içerideki şurubu çekiyor,fakat şunuda söylemek isterim ben özellikle sonbahar beslemesinde,ve ilkbahar beslemesinde,yapmış olduğum şurubun içerisine ( powerbee ) kullanıyorum,çokta faydasını görüyorum sizlerede tavsiye ederim,saygılar