Çerçeveye tel takmada devrim.

http://i.hizliresim.com/ErJl2z.jpg

http://i.hizliresim.com/LZ3PGZ.jpg

Keşfedenden Allah razı olsun.

Güzel görünüyor.

İlk devamı kullanacaksınız.

Mümün şimdi gördüm bende bu şekilde yan kesilmişini.

Bir çekincem var zayıf düşermi çerçeve diye ama denemek lazım.

Tel takma işi çok kolay,hızlı ve mantıklı görünüyor.
Çerçevenin yanaklarını zayıflatıp kırılmasına neden olabilir.
Siz önce deneyin. Sonuç olumlu olursa bende denerim.
Hazıra konmak buna denir. :slight_smile: :smiley:

Benimde hoşuma gitti benim kovanları yapan ustaya bi göstermek lazım baya kolay olur Mustafa abi.

3 telle ve çentikler bir sağdan, bir soldan ve yeniden sağdan açılırsa zayıf olacağını düşünmüyorum.

Çok pratik olur bence.

Mustafa güzel paylaşım. Teşekkürler.
Yanak tahtası zayıf olduğu için tel gerilince içine göçme yapmış.
Zamanla daha çok kesip, kopartırmı acaba?
Denemek lazım. Uygulamadan bilemeyiz.
Ayrıca imalatçı arkadaşlara ek iş çıkacak. Maliyetler artacaktır.

Deneyelim diyorum yanlız çok ince kıl testerelerle kesmeyi düşünüyorum.Çerçevelerimiz arılıkta yeterli var eğer başarılı olursa yeni yaptıracaklarımızı ustaya tembih ederiz.

Marangoz testereleri 3-4 mm.
Mantıklı, kıl testere daha ince. Denemekte fayda var.

Başlangıçta az sıkıntı olacak gibi görünse de uzun vadede sıkıntı artabilir.
Özellikle çentik atılan bölümün bal veya yavru atıldığı dönemde kırılma riski az değil.
Çerçeve yanağının ortadan kırılmasından daha fazla çentik alanının kırılma riski daha fazla

Çerçeve Yan ağaçlarına delik yerine kanal açmak zaman kazancı olabilir.

Açılan bu kanallar parçanın dayanımını düşüreceğinden yanak ağacın et kalınlığı biraz arttırılmış gibi duruyor.

Burada da telin ağaca batma sorunu giderilememiş

Bu çerçeve bal ile dolduktan sonra ağırlığa dayanamayabilir. Bir- iki çerçeve ile deneyip sonuca bakmak gerekir.

her iki alt ve üstten kesilen bölüm en ufak bir darbede kopar .Çerçevenin ana hatlarında kırılma daha zayıf ihtimaldir.

Bu kanalları açmak delik delmekle kıyaslanınca çok zaman alır.Bu kalınlıkta çerçeve yanaklarında tel gerdirmekte biraz zor olabilir.

Bu çalışma başarılı olamadı heraldeki sonucları yeterli gelmedi. Kolay bir sistem fakat batma olmuyormu?