arıcı sadece bala calışmamalı bunun yanında polen ve propoliste güzel geliri var
ÇİÇEK TOZU ve ARI SAKIZI arıcılığın ana ürünüdür…
Polen ve propolisin pazarlamasını nasıl yapıyorsunuz. Güzel geliri var demişsiniz, rakam verebilirmisiniz…
Yine matematiksel hesaplamalara giriyoruz arkadaşlar. Dikkat. Kar yağışı var.
Kaygan Zemin.
Kar lastiği zinciri sağlam olan sabırla bekliyor…
güneşin doğmasına ne kaldiki…
Bence matematik hayatın içerisindedir, Matematik hesabına girmekte de fayda olduğunu düşünmekteyim.
Çoğu zaman yaparız o matematik hesaplarını ama içimizden
( Ulan bi şöyle olsa felan
)
Sedat abi dediğiniz gibi çogu zaman içimizden yaparız hesapları.
Mesajda arkadaşamız propolis ve poleninde güzel geliri var demiş.
Anlamadığım konu güzellik kavramı.
Güzellik… göreceli bir kavramdır bence.
Milas bölgesinde polen tuzaklı kovan yapmıyorlar tabi istersen yapıyorlarda normal olarak kovanlar tuzaksız oluyor.Burda kişilerin kovan sayılarıda epey fazla bazı köylerde köyün tamamı arıcılık yapıyor.
Özellikle kamyon hesabı 20-30 kamyon arı var ve normal olarak gezgin arıcılık yapıyorlar.Her birinde 300-400 lerde kovan sayıları ama gel gelelim polen ve propolis’le uğraşan kimse yok.Ya vakitsizlikten, ya angarya olarak görmelerinden ama genelide satamayacağını düşündüğünden üretmiyorlar.iyimi yapıyorlar kötümü orasını onlar bilir ama ben keşke üretseler diyorum.
Matematik hayatın içindedir ama " evdeki hesap zaman zaman tutmaz " diye biliyorum.
Düzgün tekniklerle üretim miktarımız mutlaka artacaktır. Artan üretim miktarımızla bal arzımızı ( fiyatını düşürmeden) dengeleyebilsek. Yani çok üretip aynı fiyattan satabilsek yetecek de ![]()
bereket tv de avni bey üretin biz alırız diyor
Alırlar…
İş sedece poleni almakla bitmiyor,onu korumak ta gerekiyor. Polen almak isteyen arkadaşlar önce polen hakkında bilgi edinmeliler,biliyorsunuz ki polen çabuk bozulan bir üründür. ![]()
Yalçın abi forumdaki polen bölümünü okusunlar polen almak isteyenler…
Yeterli bilgi ilgili yerde mevcut ![]()
Öldüm fiyatına mı ? ![]()
Bu ara mesajlarım çok mu siliniyor ne ???
Sadece gülücük içeren mesajlarınızı inatla süpürüyorum ben. Diğer yöneticiler ne yapar bilmem…
Onda haklısınız o an ki duyguyu ifade ediyor, Bir ikisinde de biz ayarı kaçırmış olabiliriz ![]()