Çiçektozunun faydaları

arı poleni faydaları açısındanöncelikle güçlü bir besin olma özelliği ile karşımıza çıkar arı poleni 96 çeşitten fazla besin ihtiva eder.bu besinlerin herbiri yaşamı desteklemek için gereklidir.arı poleninin %40 proteinden oluşur ve tamamı herhangi bir bozulmaya uğramadan ya vücudumuz yada metabolizma tarafından kullanılabilir durumdadır.Arı poleni 22 çeşit amino asit, C vitamini, B-kompleks ve folik asit, doymamış yağ asitleri, enzimler ve karotinle, günümüze kadar hemen hemen hepsi keşfedilmiş olan ana anti oksidanları içerir. Arı poleni zaman zaman “en mükemmel besin” olarak da anılır.

Bunlara ilaveten, arı poleninin, kendi başına bir varlık gösteremeyen, fakat sağlıklı kalmak için ihtiyaç duyulan ve çok gerekli olan bir miktar eser elementlerle vücudumuza sağladığı faydalar da vardır. Bu belli başlı elementler ise demir, çinko, manganez, bakır, kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi sağlığa faydası ispatlanmış olan tüm minerallerdir.

Arı poleni 22 çeşit amino asit, C vitamini, B-kompleks ve folik asit, doymamış yağ asitleri, enzimler ve karotinle, günümüze kadar hemen hemen hepsi keşfedilmiş olan ana anti oksidanları içerir. Arı poleni zaman zaman “en mükemmel besin” olarak da anılır.

Bunlara ilaveten, arı poleninin, kendi başına bir varlık gösteremeyen, fakat sağlıklı kalmak için ihtiyaç duyulan ve çok gerekli olan bir miktar eser elementlerle vücudumuza sağladığı faydalar da vardır. Bu belli başlı elementler ise demir, çinko, manganez, bakır, kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi sağlığa faydası ispatlanmış olan tüm minerallerdir.

Bilim adamları boş yere sentetik arı polenini üretmeye çalıştılar. Her ne kadar sentetik arı poleni görünüşte doğal arı polenine benzemekteyse de, bilim adamlarının bunu işçi arılara aşılayarak denemeler yapmaları sonucunda, arılar bir hafta gibi bir sürede ölmüşlerdir.

http://www.bereket.tv/node/394

Kadriye Hocaya teşekkürler.

Arı ve arı ürünlerinin övgüsünü bir biliminsanından dinlemek ne kadar hoş oluyor…

Herhangi biri ve özellikle satıcılar, ‘‘bitkisel’’, ‘‘doğal’’, ‘‘organik’’ dediğinde tüylerim diken diken oluyor. Doğasever olduğum için, doğallıktan yana olduğum için hemen alarm çanlarım çalıyor; teyakkuza geçiyorum.

Bunun arıcılıkla ilgili kişiler arasında da istisnaları var: Sayın Prof. Dr. Kadriye Sorkun ve Sayın Dr. Aslı Özkırım sadece iki örnek.

Sayın Denizakvaryumu,
2008 tarihinde “ağaçlar net” formunda "Eskiden patlıcan ağacı dendi mi herkes gülerdi, şimdi patlıcan ağaçta yetişiyor, karpuz kabağa aşılanıyor, 7-8 metrelik ağaç boyunda domates fideleri." demişsiniz.
Bir arkadaşım domates ve patlıcan fideleri getirdi ikişer adet…
Dediğine göre ağaca aşı yapılmış ve ağaç gibi olacak ve meyve verecekmiş.
Okulda oda ısısında olur mu? Bilgi verebilirmisiniz.

İnşallah olur diyelim :slight_smile:

Ama bu bitkileri bu hale getirenler bu bitkilerin yanında hangi kimyasal gübrelerin verileceğini ve hangi zehirli ilaçların atılacağını da belirtiyorlar.Bunlar olmadan çok zor :slight_smile:

Ahmet hocam her ikiside yaz bitkisi olduğu için güneş ışığına ihtiyaç duyarlar yinede okulun bol ışık alan yerine büyük saksıya ekip deneyin yeşil olarak kalırlar fakat bu mevsimde çiçeklenip meyva tutması zor.

Dün akşam yakın akrabalarımız vardı misafir.

Amcamın oğlunun hanımı polen sordu.

Getirdim dondurucudan bir tabak sırayla herkes yedi.

13 kişinin 11 i ilk defa yemiş olmuş polenden.

Amca oğlunun hanımı çaykaşığının ucuyla baktı tadına 3 saat boyunca nefes alma sıkıntısıyla oturdu yanımızda.

Nerden merak ettim diye hayıflandı durdu.Boğazından geçmemiş bir türlü orada kalmış nedense.

Bir yudum su versene yahu…

Bana fırsat kalmadıki

Yurdum insanının yarısı doktor yarısı mühendismişya doktorlar sıraya dizildi zaten

Alerji şurubuyla başladılar arkasından yoğurt sonra turşu suyu peşinden ıhlamur kaynattılar onu içirdiler en sonda biri panzehir olsun bal şerbeti içirin dedi onuda içti gene yutkunamadı :slight_smile:

Su içirmek kimsenin aklına gelmemiş :smiley: