Çorumda arıcılık yapan arıcılardan almak istediğim en önemli bilgi, arı kovanlarını nerden ve hangi fiyattan ve ne tür nakliye yoluyla aldıkları.Bende yakında 10 kadar yeni kovan almayı planlıyorum.Eski olmayan kullanılmış kovanlarımı oğul almada kullanacam, standart yeni kovanlarla yoluma devam edecem inşallah, kolonilerimi çoğaltıp işimi kolaylaştırmak niyetim.Fikirlerinizi bekliyorum.Gereklimi bilemem ama size bir bilgi… Ben Plastik Polen tuzaklı kovan tabanı aldım 6 adet. Adeti 40 TL.6 ay taksitle.Düşünürseniz devamını açıklarım.Benim soruma cevap bekliyorum arıcılıkla uğraşan baylar ve varsa bayanlar…!
Halil abi,face ye üye değilim bile, bu aralar yogunum malum bahar buralarda yeni göz kırptı,arılar 2 gündür çiğdeme çalışıyor.Kovan konusuna gelince ben iyi bir ustaya raslamadım çorumda,en son da tkv den aldım 50 adet polenlikli,onlarda uyduruk yapılmış valla şaşırdım,yılların tkv si böyle kovan mı yapar ???Adamlar polenlikleri bile takmamışlar,çıtalar kovan tabanına 5 mm,polen ızgarası diye uyduruk saç var açılan yere küçük geliyor.tkv yi arıyom anlamadıklarını söyleyip geçiştiriyorlar.en son bir ustaya bağladılar adama dedim yaptığınız kovanlara bakta konuş 5 dk sonra aradı raptiyeyle tutturuver oldu afedersiniz acele olmuş felan filan .Yolum tkv ye düştüğünde götüreceğim yaptığınız kovan bu mu ? diye göstercem.Çorumdada sağlam usta yok geçen yıldan yarım yamalak teslim kovanlar ilaveler gelmedi daha felan filan.Ben Bursa dan almayı düşünüyorum artık.
Arıcıkul haklı çorumda gerçek anlamda usta yok bende yakın zamanda almayı düşünmüyorum düşünsem ya ordu kovanı veya bursa tarafından getirtirim. Nedeni geçen yıl 17 kovan aldım 10 tanesi polenlikli idi ama beni rezil etti altları hep açıldı kurudukça tahtalar veya bağlantı yerleri aynı ustadan da alsan çorumda yapılanların ilaveleri birbirlerine zor uyum sağlıyor…
Sanki çorum ucuzmu zafer abi 75 lira çıtasız normal dediler cumartesi günü polenlikli ise 90 çıta 75 kuruş oldu sana ilavesiyle 105 lira bu sene ihtiyacım yok ama seneye düşünüyorum kışa yaptırmayı…
Hüseyin bey ,nasılsınız ne haber görüşemiyoruz. Hayırdır arılar gitti mi? Canınız sagolsun. bende 30 kovan yolcu olmuş sebep açlık . çok şükür şu an 160 adet var . 100 nü sattık bakalım hayırlısı. Çok olunca aç kalıyor arılar :DAz olsun temiz olsun