Derece, metrekare, metreküp nasıl yazılır?

Hepimizin zorlandığı bu konuda bir mini rehber olarak kullanılabilir…

m², m³ gibi kullanılması gereken birim ölçüleri, aşağıda bulunan liste aracılığıyla yazılabileceği gibi, bütün kelime işlemci programlarda yazı karakteri değiştirme çubuğu aracılığıyla “unicode” ya da wingdings sekmeleri seçilerek de yazılabilir.

Kimin kolayına hangisi geliyorsa…

İşte listemiz:

Unicode denilen yazım yöntemini kullanabilmek için klavyedeki “Alt” (Alternate – Değiştir) tuşuna bastıktan sonra, elimizi bu tuştan çekmeden ilgili rakamları sırasıyla yazmamız yeterli olacaktır.

² Alt+0178 kare
³ Alt+0179 küp
° Alt+0176 derece
´ Alt+0180 dakika
¼ Alt+0188 çeyrek
½ Alt+0189 yarım
‰ Alt+0137 binde
± Alt+0177 artı/eksi

Teşekkürler,
kesinlikle gerekli bilgiler.

Önder Bey,
Derli toplu, çok güzel olmuş…

Ben de Windows’un Karakter Eşlem programını kullanıyorum.
(Başlat\Programlar\Donatılar\Sistem Araçları\Karakter Eşlem)
Kısayolunu masaüstüne koydum; gerektikçe kullanıyorum.
Programı nasıl bulduğumu hatırlamıyorum; herhalde, kurcalarken rastlamıştım. Meğerse Unicode (Evrensel Kodlar) programıymış. :slight_smile:

Önder Beyin bahsettiği gibi Sol alt tuşuna basılı ilen Alt+256 dan başlayarak devam eden sayılar ile Bilgisayar Üzerinde kullanılan ASCII karakter toblosu ile Binary Kodları sayıya çeverilerek Rakamlar, Şekiller, Geometri Şekilleri, Cizgisel karakterler, gülen bebek ve çeşitleri, Alfabe v.b. bütün karakterleri içermektedir.
Saygılarımla

Birde sıvı birimleri mevcut; Lt,Dlt, ml...bide cc...sıvı gübre ve ilaçlamada...

Mehmet Abi,
Mililitre için ml yazmanın bir zorluğu yok ki…

Konumuz ölçüler ya da ölçü birimleri değil;
normal klavyede kendilerine tek tek tuş ayrılmamış olan karakterlerin yazılması için kullanılan yöntemler.

Sayın SÜMER;
Kusura bakmayın. Ölçüleri görünce aklıma ml. ve cc aklıma geldide yazmış oldum. Sıvı gübre ve ilaç kullanımında 80 cc veya mı. yazar. Alıyorsun; bir teneke suya yarım litre karıştır derler. Üstündeki tarife bakıyorsun cc veya ml. yazıyor. Selamlar.

Mehmet Abi,
Yazılanlar, herkeste böyle bir çağrışım yapabilir. Aşağıdaki linki vererek iki konu arasında bağlantı kurmama bahane oluşmuş oldu. Saygılar, Selamlar.

Konuya dönersek…

‘‘Bir teneke suya yarım litre karıştır’’ denildiğinde, tenekenin hacmi önem kazanır.

Bu durumda da ‘‘ölçüler ve ayarlar’’ konusuna bakmamız gerekiyor.

https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=5148.0

Merhabalar arılar kadar hayran olduğum başka bir hayvan yok şahaneler arılarla ilgili bir yazı https://finanskredirehberi.com/aricilik-nasil-yapilir-merak-edenlere-onemli-bilgiler/ okuyup araştırma yaparken forumda buldum kendimi çok güzel paylaşımlar yapılmış bilmediğim bir çok şeyi öğrenme fırsatım oldu.