Kolonl ana arısa sorun görürse isterse 15 günlük yumurtlayan ana olsun sık sık meme yapar.
Siz kesseniz bile bir süre sonra tekrar aynı işlemi görebilirsiniz.
Ne zamana kadar
değiştirene kadar.
Ana arı kaliteli bile olsa bazen kabul sırasında tarlacılar tarafından fazlaca horpalanır.
önce bir kaç çerçeve yumurtlamasına müsade eder ilk fırsatta ise yenilerler.
Üstelik ilkbharın ve yaz mevsiminin hatta sonbaharın herhangi bir zamanında bile yenileme yapabilirler
avukatı deyilsiniz tabiki sadece tavsiyede bulundunuz. bende sizi okuduğunuz sayfaya istinaden, oraya kadar haklı buluyorum. lakin İbrahim beyin bana dosthane gülücükler içinde arada bir entere bas gözlerimiz kör olacak yav… diye kibarca sitem etmişti. bir an o tavsiyesini hatırladım kendisine sıkıntı vermiş olduğumun düşüncesi ile jest yaptım. ciddiydimde halada ciddiyim. burada yadırgıycak bir şey yok. dilerseniz aynı jesti siz bana yapın ben yadırgamam aksine sevginin saygının ki gönül almanın bir sunumu olarak kabul ederim hepsi bu paylaşmak güzeldir İbrahim beyin benim jestimede ihtiyacı yok eminim ama azda olsa yarım elma gönül alma
Selamlar
Havalar soğuk ve yağışlı gidiyor hergün
Kat atmam gereken bir kolonim var.
Fakat yağmurdan bir türlü fırsat olmuyor.
Yarın hava açınca artık soğuk filan dinlemeyip katı atacam.
Bu havalarda alttan kapalı yavru çekeyimmi yoksa üste sadece kabarmış ve ham mı vereyim.
Bir de bu kolonime ana arı ızgarası atayım mı? Bal akımına 15-20 gün var
Kabarmış peteğiniz varsa önce iki çerçeve kabarmış atın ballığa arı kata çıkarsa sorun yok bir kaç gün sonra havalar düzelince alttan iki adet kapalı yavru çeker
kata verirsiniz.Kata kapalı verdiğinizde kapalıları yan yana verin
kapalıların yanlarına kabarmış petek verin yoksa mecburen ham verin.
Kuluçkalığa ise 2 ile 9 numaraya ham verebilirsiniz.
Bugün kıytırık bir kat attım.
Kat atacakken kuluçkalığı da kontrol edeyim dedim.
9 numaraya ham vermiştim. Kabartmış onu 2 ye aldım. 5 numaradaki kapalı çıtayı kata aldım.
Kuluçkalıktaki 9a tekrar 1 ham verdim.
Katta ise 1 numaraya kabarmış 2 numaraya alttan çektiğim 3 numaraya ham, 4 numaray bir kabarmış verdim. Kapattım.
Ana memesi kontrolü yaptım. Hiç bulamadım.
Bu arada ;
Ana arı ızgarasını koymak istiyorum ama daha önce hiç koymadım.
Bal akımına yaklaşık 15 - 20 gün var.
Hatta ıhlamurlar 10-15 gün sonra açmaya başlar.
Izgarayı nasıl koymalıyım?
Affınıza sığınarak soruları biraz peşpeşe soruyorum ama
2 kolonim var
1 tanesi benim bölmem anası çıktı yumurta atıyor gayet güzel. Bu kolonim 5 çıtada
1 kolonim ise 6 çıtada.
Ben bu 2 kolonimi birleştirip bal akımına öyle girsem neler yapmam gerekecek?
Ve nasıl yapmam lazım? ya da yapmalı mıyım?