Bir de arkadaşlar kovanların kıştan önce yerini değişmiştim. Şu anda tekrar eski yerlerine almak istiyorum. Nasıl yapmalıyım?
oksalik damlatma yapılabilir
yavru yoksa oksalik asit veya amitraz duman
Burda arılar uzun mesafeli uçuşlara çıkıyorlar.
Arıların uçmayacağının bir gün öncesi taşınabilir.
Hava durumunu iyi takip edilirse olur.
Düzce gibi yerde yumurta olmaması düşündürücü…
Kayseri de yumurta başladığını biliyoruz.
Teşvik şurubu ve sıkıştırma ile yumurta başlaması lazım.
Enver hocam salkımın merkezine baktınız mı? Kapalı işçi arı gözlerini görmeniz yeterdi. Bu zamanda günlük yumurta arayarak yorulmayın.
Enver hocam salkımın merkezine baktınız mı? Kapalı işçi arı gözlerini görmeniz yeterdi. Bu zamanda günlük yumurta arayarak yorulmayın. Zaman kaybı kuluçkanın aleyhine olur.
Hiç kapalı işçi arı gözü yoktu. Ayrıca sıkıştırma yaptım. Şurup hiç vermedim. Şurup vermeye başlasam mı az az?
Pek hayra alamet değil. Böyle durumlarda beklemekten başka çare yok.
Bahara kadar ana arı yumurtlamazsa,
Nisanda kuluçkalı çerçeve vermeye başlıyorum. Toplamda bir hafta arayla iki çerçeve tam kuluçkalı çerçeve veriyorum. Doğumlardan sonra, yine faaliyet yoksa, ana arıyı alıp günlük yumurtalı çerçeve veriyorum.
,
Ana arıda gelişen bir hasar yoksa en geç şubat sonunda yumurtlamış olur.Zira arı Ankara’da bile kapalı yavruda
İlginç, şimdi ben ne yapmam lazım biraz şerbet verip deneyeyim o zaman
göksel abi ankarada bile kapalı yavruda derken anlamak açısından soruyorum
1 zaten koloni devirdaim sağlamak için avuç içi kadar yavru yapmıyormuydu
2 yoksa koloniler bahara uyandılar yumurtlama faaliyetleri arttı anlamında mı yazdınız?
Ana arı var ama yumurtlamazsa, kovan sayısı fazla arıcının uğraşmaya niyeti yoksa, yapacağı şey kısaca dağıtmaktır.
Enver bey, önceki mesajımda, kendi ana arısını yetiştirmek için yapılabilecek işlemi yazdım.
Kapalı destek verdikten sonra doğan işçi arılar ana arıyı arı sütü ile beslemesine rağmen yumurtlamazsa, ana arıyı alıp günlük yumurtalı çerçeve verirsiniz, ana arısını yetiştirir.
Şu anlamda söylemiştir .
Ankara kuru ayazı ve donu daha bitmedi .buna rağmen arılar bala dada dahil Şubat 10 da yavru kapatır .sıcak bölgeler 2.ci tür yavruya geçmişler .
Şuan senin arı sıkışık ,polen ihtiyacı yok,stok sorunu yok ve en önemlisi ana arinda kusur Yoksa ufakta ufaktan yavru başlamış tir .
Fakat bu mevsimde ana arı yetişmez herhalde!!!
Tabiiki. Zamanını beklemek gerekiyor.
Yer buyukçekmece istanbul 06/02/17-tarihinde kontrol sonucu koloninin ortasında ikişer çerçevede avuç büyüklünde kapalı yavru mevcut, senemiz bereketli olsun.
tarih ile hafta sonu kovanlarda arı hareketliliği vardı fırsat bilip
kış bakımlarını yaptım. temizledim boş çerçeveleri aldım.
takviye çerçeveler koydum kısmen yavru atmaya başlamış
yeni sezon hayırlı olsun
EVET
Bugün benim yaptığım kontrollerde 2 kovanımda günlük ve kapalı yavru gördüm
İçim rahatladı.
Ayı dan sonra 2 kovanla yola devam edeceğiz artık.
7 kovanı la sezona başladık hayirlisiyla. Kolonilerimin mevcutları mevsime göre iyi. Ayı korkusu devam ediyor. Dağa yakın arıcıları ziyaret etmiş bile Kocaoğlan.