EŞEK ARILARi ile nasil mucadele edecez?

Görmemezlikten gelin. :o

ABİ BENCE KIRLANGICLARIN TEK COZUMU VAR BENDE ONU YAPIYORUM SAAT : 11-13 ARASI KOVANIN ORADA OTUR AL TUFEGI ELINE TEK TEK TEMIZLE BENCE :smiley:

Başkka çaremiz!  >:(
    Başka çaremiz yok >:(

ABİ SAHSEN BENCE BENIM DEDIGIM EN MANTIKLI VE BILDIGIM TEK YONTEM BU. AMA SOYLE YAPABILIRSIN BEN ARICI OLDUGUM KADAR DA KUSCUYUM ONLARIN YEMLENME SAATLERI11-13 ARASINDADIR. O SAATLERDE KOVANIN ETRAFINDA OLAN KUSLARIN O GUN GELMEMELERI ICIN BOL BOL PATLAYICI GURULTU CIKARICI SEYLER PATLATMALISINIZ YADA YUVALARI TESPIT EDIP BOZMALISINIZ BASKA BI ALTERNATIF YOKTUR BILDIGIM KDARIYLA VARSA ABILERIM PAYLASIRLARSA SEVINIRIZ…

Kırlangıçların zarar verdikleri zaman: bal özü akımının olduğu zaman başlayıp göç edinceye kadar çoğalarak sürer.
bal özü akımından sonra arı azalması pek etkilemez.
kırlangıç göçünden sonra arı besleyip zaten kışa hazırlanıyoruz ya ondan dolayı önemsenmiyor.

Bence de kırlangıçların vurularak zararlarından kurtulmaya çalışılması biz arıcılar için uygun bir yöntem değil.

O kırlangıçlara da muhtaç olacağımız günler çok yakındır.

Sayın Egehan bey ben de size katılıyorum ancak kokutmakla da kaçmıyorlar. O zaman görmemezlikten geleceğiz.
   Hocam önemsenmeyecek derecede değil ki ! Mübarek hayvanlar savaş uçağı gibi bir oradan bir buradan dalıp dalıp arıları bir bir topluyorlar. Günde kaç sorti yaptıkları hiç belli değil. :D

siz rizelisiniz.atmaca beslemyi bilirsiniz galiba.atmaca beslemniz yuva bozmaktan daha mantıklı olur.

İyi de biz trakya bölgesinde atmacayı nereden bulacağız. Yanlış anlamayın yuva yıkma taraftarı değiliz sadece arılıktan uzak tutma yolu arıyoruz.

Sayın malkoç22:
Arılık çevresine parlak ışıldaklı kağıtlar asın.
veya döner bir fırıldak hatta uçurtma takın.
ama nereye kadar.
Arılar daha uzak yerlere uçuyorlar orada yakalayacaklardır.

Temmuz ayının sonunda ve ağustos başında daha çok zarar vereceklerdir.

Eğer döllenme uçuşuna çıkacak ana arınız yoksa çok düşünmeyin, çünkü ana arı döllenme uçuşunda kaybolur daha çok üzülürsünüz, benim var beni düşünce aldı şimdi

Arkadaşlar arılığın etrafındaki ağaçlara veya çalılara kullanılmış CD’leri iple asın. Öyleki hafif rüzgarda dahi sallansınlar. En azından arılığın içerisinde saldırıları azalacaktır. Arılıktan uzaktakileri de siz görmezsiniz…

arılığınızın içinden alıyorlarsa arabaları veya hediyelik eşyaları süslemek için kullanılan 1-2cm kalınlıgıdaki parlak plastik ipler var onlardan arılığınızın etrafına çekin bir nebze de olsa arılığın içinden almaları azalacaktır.
2 öneri ise belli aralıklarla patlayan bır alet var (domuzları tarlalardan uzak tutmak için kullanılıyor av malzemesi satılan yerlerde bulabılırsınız) silah gıbı ses cıkardıgı için korkacaklar bır sure sonra gelmeyı bırakırlar umarım.

eşek arısı ile mücadele etmeye yeni yeni başlamışken kırlangıç olayı çıktı.vay bu arıcıların başının günü.sanıyorlar arıcılar bir arıyı koyarken birde bal olduğundan kovanı açıp balı alıp satıyorlar.ve süper para kazanıyorlar.sonra bala kg si 25 dediğin zaman çok derler

Eşek arısı ve kırlangıçların varlığı, bal piyasasını bile etkiliyorlar demek ki!

selamünaleyküm meslektaşlarım

Forumda ilk mesajım olsun hemde biraz tecrübelerden faydalanma babında konuyu anlatım yapmak istiyorum… EŞŞEK Arısı mücadelesinde diğer meslektaşlarımızın anlattıklarını okudum kesin bir sonuca sizi yönlendirmeye bilir aksine çevrede bulunan diğer eşşek arısı,kızıl arı, iğnelik ve sinekleri davet etmekden başka sonuç sağlamaz, en etkili yöntem zirai ilaç satan birinden (DDVP50M) adında kendi çapında çok zehirli olan bir zehir alarak eşşek arısı yuvasını bularak yok etmekden geçer… Biz kendi koloni yönetiminde eşşek arısı, kızıl arı ve diğer zararlıları bu şekilde mücadele sağlayarak kesin kes sonuç alıyoruz… Tabiki nasıl sorusu kafada soru olabilir…

Biraz sabır ve beklemek, eşşek arısının geldiği güzargah üzerine kendinizi ona göre ayarlayın ve takip edin illaki gözünüz çarpacakdır zaten eşşek arısı duvar deliklerinde, topraklara, mağraların kovuklarında, pirket kırıklarında mesken edinir. Sıcak Soğuk onlar için fark etmez yeterki insan hayvan ve diğer mahlukatın olmadığı yerler olsun.Yuva bulunduğu zaman hiç acele etmeyin ve işaret koyun kendinizin bilebileceği yine zirai ilaççılarda SİMGE pompa almanız veya ağaçların tezbilerini zehirlemede kullandığınız pompalarlada uygulama yapılabilir. Koloninin büyüklüğü dışardaki asker sayısınca belli olur bunuda gözle görerek kendiniz tecrübe etmeniz lazım… Akşam hava karardıktan sonra dediğim işlemi yaparsanız bütün koloniyi yok etmiş olursunuz toptan temizlik olur… Koloninin içinde mutlaka ilerki yıl için kraliçe analar vardır onlar sizin göremeyeceğiniz yerlerde olur onun için koloniyi yok etmede dikkatli olmanız lazım zehirli pompa, topraktaysa kazma, el feneri ve zehir takviyesi için zehir ve su bunları yanınızda bulunması her ihtimale karşı tedarikli olursunuz.
İNŞAALLAH anlatımım başarılı ve işlerinize yarar…

Diğer bir konu ise Kırlangıçların arı yeme mevzusu böyle bir şey sözkonusu olamaz çünki kırlangıçlar arı yemez aksini düşünecek olsak arı nesli diye bir şey kalmaz… Günümüz teknolojisinde çok ileri düzey megapixeli yüksek fotoğraf makineleri vardır fotoğrafı çekilirdi mutlaka lütfen dikkat edin.

NOT: Yukarıdaki yöntemlerin hepsini kullandık ve fazlasını yapığımızı bilmenizi isterim sadece çevredeki eşşek arılarını kızıl arıları davet etmekden başka bir fayda sağlamıyor… Sizde bilirsinizki Koloniyi yok etmeden zaten içindeki eşşek arısı günlük veya 4 ile 1 hafta içinde yeniden işci eşşek arıları yeniden çıkıyor siz sadece gelen ergin eşşek arılarını öldürürsünüz koloninin sadece sayısını azaltırsınız. Acizane kendi tecrübelerimizden anlatım yapmış olduk Takdir siz değerli meslektaşlarımızındır. HAYIRLI ÇALIŞMALAR

Evimin arkasında baktığım kovanları eşek arıları bitirdi…Arkadaşlar bi onlardan bir biden diyor ama durum hiçte öyle değil…teker teker bitiriyorlar…Eşek arıları evin çatısında yuva yapmış ama öyle bir yerdeydiki çatı altı ile duvarın birleştiği yerden delik açmışlar ve uzanmak mümkün değildi…en sonunda bitirdiler kovanları…Ama bende altında kalmadım kendimce bir çare buldum…Elektrikli-ışıklı sineklikleri hepimiz biliriz…eşek arıları rahat girsin diye onun önündeki tel muhafazaları söktüm…gecede olsa biliyorsunuz eşek arısı ışığı gördümü geliyor…birkaç gün sabaha kadar sinekliği açık bıraktım…her sabah kalktığımda yüzlerce eşek arısı yerdeydi…en sonunda eşek arısı kovanı söndü…eğer eşek arılarının kovanı yakınınızdaysa ve ışığı görürse kesin gelecektir sinekliğe…

Kırlangıç içinde tıpatıp kargaya benzeyen heykeller var onlardan faydalanılabilir diye düşünüyorum…Herkese hayırlı işler dilerim…

EŞEK ne zamandan beri EŞŞEK oldu ?

Eşekte insanlara çok yardımcı olan bir hayvan çok az beslemeyle çok iş yapan ekonomik bir hayvan.
Küçümser gibi Eşşek demek hatalı bir davranış.

Kelime "ekim için birbirine yardımcı olan eş olan hayvan"den geliyor sanırım.

Araziye gore esek arisi yuvasi bulmak cok zor olabiliyor.

Ben yine pet siselerde bira kllanarak işci sayilarini dusurerek saldirilari azaltmaya calismaktan baska care bulamıyorum…