Facebook'da bir sayfamız olsa

Başınıza bir dert daha açmak istemem ama Facebook üzerinde de bir sayfamız olsa nasıl olur?

kesinlikle süper olur…

Bencede mantıklı.......

Başımıza dert açılmaz da, sezon geldi bir an önce arılarımıza kavuşma hayali yaşıyoruz. :slight_smile:

Şimdi oturup sayfa nasıl açılır, forumla nasıl entegre edilir gibi şeyleri öğrenmeye uğraşmak lazım :slight_smile:

Arı, doğa, temiz hava bol güneş mi? Saatlerce PC karşısında oturup o nasıl oluyor bu nasıl oluyor diye kafa patlatmak mı?

Zor soru, zor cevap :slight_smile:

Murat abi ;

Bende bir forum yöneticisi olarak acizane görüşüm şudur ki.

Sosyal medya denilen facebook, twitter ve google + artık internet kullanıcılarının yeni adresi olmaya başladı. Bununla beraber forum siteleri eskisi kadar revaçta görülmüyor. Bu nedenle çoğu forum sitesi kendisini bahsettiğim sosyal medya ile entegre haline getirdi. Yeni bir başlık açıldığında bu aynı anda hem twitter a hemde facebook’a yansıyor. Bence de hazır güncelleme yaparken bu eklentileri de kurmanız ve entegre etmeniz çok yerinde olur diye düşünüyorum.

Zaman ayırma konusunda haklısınız abi. Ancak bir defaya mahsus kurduktan sonra gerisi sadece takip işine kalıyor.

Murat Bey haklı. Sezon geçsin bilahere bakılır herhalde. Arılarla uğraşmak varken bilgisayar başında 

oturulurmu hiç. Düşüncesi bile çok hoş. Hayırlı, bereketli sezonlar dileğiyle kolay gelsin.

Sosyal medya işinden pek hazzetmediğim için, üzerine çok düşmedim.

500 arkadaş günde 2 tane bişey paylaştı mı, 1000 tane takip etmesi imkansız mesaj oluyor.

Abuk subuk bir sürü şeyi takip etmekten sıkılıyorsunuz.

Dünya kadar da arıcılık grubu kuruldu ve bir çoğuna da izinsiz üye yapıldık.

Oraları da öyle, 100 kişiden 50 tanesi pazarlamacı ötekine birşey satma peşinde.

Ben şahsen, bütün gruplardan çıktım ve diğer konularda da facebookta hiçbir şeyi takip etmiyorum.

Sadece orada online olduğunu bildiğim bazı arkadaşlarla iletişim kurmak istersem bağlanıyorum.

Sonuç itibariyle, bir pazarlama grubu olsaydık şimdiye çoktan oralara da el atardık.

Sayfa açılınca ne oluyor, forumla entegre nasıl oluyor ve ne işe yarıyor, açıkçası bu kısımlarını da çok bilmiyorum.

Öğrenmem gereken şey, teknik bağlantıdan çok, işin fonksiyonel kısmı.

(?)
Yaygın arama motorlarında değil de Facebook’ta arayacak olanlar için bir sayfa oluşturulabilir.
Bu sayfa, sadece forumun adresini verir… Forumun adresini vermekten başka bir işlem yapılmazsa ayrıca ya da fazlaca izlemek de gerekmeyebilir.
(?)

Forumun çok dallanıp budaklanması hem hakimiyet hemde rahat okunması bakımından zorluk çıkarır.

Forum, bilgi paylaşımı, üye kabulü ve seçiciliği açısından bana göre daha avantajlı.

Toplumumuzda bilgi açlığı çok fazla, insanlar doğru bilgiye ulaşmak için sürekli arayış içersindeler.

Bizler de sürekli araştırıp yaşadıklarımızı da ilave ederek paylaşmaya devam ediyoruz.

Her konuda bilgilendirme yapabilecek arkadaşları bir arada tutuyoruz.

İsteyen sorusuna uygun konuyu inceleyip cevabını alıyor, bilgisi olan da o konuya cevap veriyor.

Facebook’ta paylaşıp geçiyor ve eski konuları arama şansınız pek olmuyor.

Forumu sürdürebilmek, her geçen gün üye sayısını artırarak büyümek, seçkin arkadaşları bir arada tutabilmek bence daha büyük bir başarı.

Böyle bir topluluğun ayak işlerine koşmayı, Facebookta bir grubun liderliğine tercih ederim.

Zaten facebookta da takip etmemiz gereken bişeyler çıkacaksa, o işlere hiç bulaşmayız.

Üyelerimizin bu konudaki tecrübe ve izlenimlerine göre karar verelim.

Çoğunluk ne derse öyle olsun.

bence facebook gereksiz. Çünki paylaşımlar zamanla facebook üzerine kaymakta ve aranılan bilgiler daha sonra ulaşılması imkasız hale gelmektedir. Ama amaç sadece üyelerin birbirleri ile sohbet edebilmeleri ve sorularını iletebilmeleri için ise olabilir.

Birbirine yakın ama farklı amaçlar için tasarlanmışlar. Sohbet için facebook iyi, bilgi için belki de bloglar daha iyi, forum yapısı ikisine de yetiyor aslında

ben buradaki memnuniyeti orada bulamıyacagımıszannediyorum bazı abilerim dile getirmiş demeğe gerek yok tekrar tamamen reklama dönüşür ve begenilere bakmaktan başka bir yere bakamadan bi bakarız saatler ğeçmiş tir … saygılar

Merhaba Facebook’da bir sayfamız olsa;

Arkadaşlar şahsi görüşüm. Amacı bilgi paylaşmak olan bu güzide forumun kıymetini bilelim.
Facebook’da olan bir konunun kim tarafından hazırlandığı belli olmayacaktır. konuyu her gören paylaşmaya başlıyor. Emek sahibi ortada yok. Bu olayın bir boyutu diğer bir olumsuzlukta gücün bölünmesi olacaktır. İki başlılık ortaya çıkabilir. Bu tip olabilecek olumsuzluklar dikkate alınmalıdır.

Sosyal Paylaşım siteleri, anlık yada kısa süreli paylaşımlar için iyidir. Eğer bir arkadaşımız herkes için önemli bir soru sorarsa ve bir arkaşımızda orada cevaplarsa, ileride o cevabı bulmak baya zor olur. Bu sitedeki gibi arama yaparak bulamayız.
Buradaki soru ve cevapları, ansiklopedi gibi biraz araştırınca büyük bir oranla kendi sorunumuza yakın sorunları ve cevaplarını bulabiliyoruz

Bizler bu forumu nasıl bulduysak isteyen kişilerde bulabilir.Forumun para kaygısı reklam kaygısı olmadığı sürece (şu ana kadar böyle bir kaygı olmadığını görüyoruz) sosyal paylaşımın bizlere bilgi tarzında bir katkı sağlaması olanaksızdır.Eğer ki yukarda da yazıldığı gibi kişiler arası online iletişimi arıttırmak amaçlanıyorsa onun için forumdayeni açılan bir başlık altına isteyen herkes face,tweetter gibi sayfa adreslerini yazar geri kalanda ekleyerek istediği kişiyle bunu yapabilir.Tabiki yönetim isterse yada çoğunluk isterse bizede katılmak düşer.

Mehmet Gençünal üstadıma gönülden katılıyorum.
Facebooka üye olamak niyetim de yok şahsen…
Geyik muhabbetinden ve boşa zaman öldürmekten başka bir faydası yok bence…
Bu forumu, katkıda bulunarak aktif iletilerle canlı tutan 250-300 kişi gördüğüm kadarıyla…
muhabbet se amaç, sulandırılmaya gerek kalmadan ihtar alıyor… :wink:

Amaç, güzel bir ortam içerisinde bilgi paylaşmak olduğuna göre…
Forumumuza sahip çıkalım diyorum…

selam ve sevgilerimle

Facebook’a gerek yok.Ne güzel bilgi alış verişi yapıyoruz.Facebook,bu forumu ikinci plana atar, işin büyüsü bozulur diye düşünüyorum.slmlr.

Facebook, sayfasına gerek olmadığını düşünenlerdenim,

zaten isteyen istediği zaman o sayfalarda birşeyler okuyor veya paylaşıyor

bu güzelim forum böyle kalmalı