Evet Hocam,
En sağlıklısı
Zamandan kazanmak için bir gün önce arılığa gidince:
“şekeri bir kaba dök üzerine de istediği kadar su” üzerini kapat bırak kalsın.
Ertesi gün gelince şerbetin hazır.
Şerbeti kullanınca birdahaki gelişin için şerbet hazırlama taktiği.
Şerbet soğuk olmasın, ılık vermek istiyorum dersen: suyu gerektiğinin yarısı kadar koyarsın, gelince üzerine sıcak su katarsın.
Ellemeyin adı "Yok İbrahim"e çıkacak
Murat hocam
bizim mustafa benim arıcı olduğumdan da şüphe ediyor.
belkide sanal arıcısın sen diyor ;D ;D ;D
Hocam sizin yorumlarınızı her zaman dikkate alıyorum burdan şunu söylemek istiyorum önerilerinizi benden esirgemeyin
Sanırım boş bir damacana işimi görür kapağı parçalanmamış sağlam bir kapakla iyi kapanır bu fikir olur aklıma yattı deneyeceğim
Kış beslemesi için daha önce sizin yazdığınız bir iletide hangi konuda hatırlamıyorum ama aklımda kalan söyle yemlige toz şekeri doldurup arıların kolay erite bilmesi için üzerine su ilave edilmelidir . Buda bir seçenek olarak aklımdan geçti
MUSTAN
İbrahim abi ben bir şey demiyorum Murat hocam diyor o söylüyorsa vardır bir bildiği [emoji2] hem ben konuyu kaynatmadım olursa tavsiye öneride bulunurum dedim siz öneri ye tavsiye ye kapalı gibisiniz [emoji16] [emoji2] [emoji12]
MUSTAN
Bu formda 9015 tane sanal arıcı var.
Sanal olmayan var mı ki?
İllede ılık isteyen güneş şıığınada bırakabilir yada arabanın içindede ılışıyor.
Dün arılarını el ile çok kısa mesafeye taşıdığımız çiftliğin sahibini Arılarına daha önce fondan vermişim.
Taşımadan önce bazı kovanları açıp yukarıdan baktım fondanın etrafında Arılar kalabalıktı.
Kışa girerken fondan şekerin Arıların tepesinde bulunmasının artı olacağını düşünüyorum.
Abey,Fondan seker nasil bir seker ki?
Konya Torku üretiyor Muzaffer Bey,kek gibi ama daha sulu.Ful şeker.
Tesekkür ederim
Mustafa bey fondanı evde yapabilirmiyiz tarifi vami?
Kek gibi olduğu için yapılabilir,pudra şekeri tamamı az bir bal su, çok katı olmamalı çünkü kaskatı kesilebilir başıma geldi.
Suyun kaynar olması gerekir erime ve karışım için,şerbeti kaynatmamalı tabi.
Bu sekilde yapilan sey fondan degil. Fondan isi gerektirir.
Kek ve şerbet hazırlamak zor gelirken fondan şeker hazırlamak hiç kolay değil.
Eğer balsız steril bir kek yapabiliyorsak fondan şekerden daha pratiktir ve yeterince etkilidir.
Bu konu başlığının ilk sayfalarında itibaren okumanızı tavsiye ederim.
Eğer pratik besleme yolu istiyorsanız, baharda sadece toz şeker vermenin bile alternatif olduğunu okuyacaksınız.
Hızlı okumak için sadeleştirme yapıp sadece, Murat ÇAKIR, Murat AKIN, Halil BİLEN ve M.Cahit SÜMER hocalarımızın yazdıklarını okuyun.
Adem bey kendime bir adet edindim guncel konuları ve arılıkları bastan sona okuyorum, fondondaki amacım yeterince sıtokları olmasının yanında tepelerinde yiyecekleride olsun, acemi korkusu diyebiliriz, serbeti hergun verebiliyorum Allahın izniyle baharı bir bulabilirsek kayıpsız insallah…
Murat hocanın toz seker uygulamasını oncedende okumustum bu gunlerde serbetlıge 1 kılo toz seker koysam olabilirmi?
ısı derken kaynamış su mu kaynatılmış şerbetmi
Adem toz şekerin Bal haline dönüştürülmesi için su gereksimi duyaçaklar,fondan da bu var.
Stoklar iyiyse gerek yok,erken ilkbaharda toz şeker konulabilir.