Şimdilik şairler var yakın zamanda aşıklar, ozanlar derken birde bakmışız arılıklarda sıra geceleri düzenliyoruz. yiyeceklerde çiğ köfte yada ızgara şiş değil arı ürünleri…
Hayali güzel oldu bee
Şimdilik şairler var yakın zamanda aşıklar, ozanlar derken birde bakmışız arılıklarda sıra geceleri düzenliyoruz. yiyeceklerde çiğ köfte yada ızgara şiş değil arı ürünleri…
Hayali güzel oldu bee
Bilal Kardeş…Hepimizin ortak noktası arıcılık değilmi…bunlar ana yemek yanında garnitür babından…
İşi sulandırmamak saygı çerçevesinde olmak şartıyla…arıcılıkla ilgilenen herkese kapı açık diye biliyorum…
Arı üzerine atışmalar yapılırsa neden olmasın…
Yukarıdaki hayalin gerçekleşmesi temennisiyle…(Birbirine yakın arıcılar arasında olur herhalde…) ![]()
sevgi ve hürmetlerimle…
Bu sayfalar çoğalıp gider.
Şiir yazmak, dille uğraşmak aslında çok güzel, benim de ilgimi çekiyor.
Acaba bu yükü taşır mı diye düşünelim.
Zaten bazı bölümler bile biraz fazla.
Birgün bakmışsınız sayfa yükü taşıyamamış gümlemiş.
İçinde arı ve arı ürünleri ile ilgili terimler geçmeyen dörtlükleri silerim.
Özellikle içerisinde mutlaka arısakızı, arı sütü gibi terimler geçmeli…
Haklısınız Murat bey,
hergün arıcılıkla ilgili şiir yazmak ta zor yük olacaksa ben şahsem düz yazı yerine meramımı dörlükle yazayım daha az yük olurum… ![]()
Kırmayayım üstad ;
Arı sakızı gibi malzemen olsun, yeterki elinde
Dilerim, inşallah, arıcının, ağrı olmaz belinde
Fazla fazla yazı yazıp, başınızda yaptım ütü
Rabbimden dileğim, eksik olmasın, kovanınızdan arısütü
sevgilerimle… ![]()
Daha önce de bu konuları tartışmıştık.
Şiir, edebiyat ya da benzeri paylaşımların yapıldığı bölümler açılsın talebi vardı.
Belli gerekçelerle bu öneri kabul görmemişti.
Bu tür paylaşımların yapıldığı binlerce site var ama arıcılık ağırlıklı site sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.
Arıcılık dışına fazlaca çıkmak ya da Kenan beyin deyimiyle, bu forumu Facebook haline getirmek, uzun vadede forum kullanıcılarının aleyhine.
Çünkü insanlar buraya arıcılıkla ilgili birşeyler öğrenmek için bağlanıyor. Binlerce alakasız yazının içinden arıcılıkla ilgili bilgileri bulup okuyabilmek de büyük sabır gerektiriyor.
Edebi alanlara meraklı arkadaşlar için arı edebiyatı gibi bir bölüm açabiliriz.
İçinde arı olan şiir, atasözü vs burada paylaşılabilir.
Fakat benim Facebooktan izlediğim ve tasvip etmediğim bir alışkanlık var.
Birileri oturup emek vermiş güzel özlü bir yazı yazmış. Binlerce kişi bu yazıyı paylaşıyor.
Ama yazıyı kimin yazdığı belli değil. İlk bakışta paylaşan kişi yazmış zannediyorsunuz.
Arı konusunda özgün yazabilecek ya da kaynakçasını göstererek derleme yapabilecek arkadaşlarımız varsa, böyle bir bölüm açabiliriz.
İnternetten bulunan şeyleri kopyalayıp çakmamak şartıyla.
Bir zamanlar beyaz kovan sitesinde böyle özgün yazı veya makale köşesi vardı.
Sanıyorum iki veya üç yazı yazıldı arkası gelmedi.
forum Lat. a. (fo'rum) [b]1. [/b]tar. Eski Romalılar zamanında, Roma'da ve diğer şehirlerde kamu işlerini konuşmak için halkın toplandığı alan. [b]2. [/b]Toplu tartışma. [b]3. [/b]Bazı sorunların görüşülerek karara bağlandığı genel toplantı. [b]4. [/b]mec.Tartışma alanı: Basın, uygar ulusların forumudur. Güncel Türkçe Sözlük TDK
form Fr. forme a. [b]1.[/b] Biçim, şekil: “Dünyada hangi nesil kullandığı şiir formunun ismiyle anılır?” -N. F. Kısakürek. [b]2.[/b] Bir şeyin istenilen ve olması gereken durumu. [b]3. [/b]İstenilen şeylerin yazılması, doldurulması için hazırlanmış basılı belge. Güncel Türkçe Sözlük TDK
‘‘Hiç yazılmazsa güzeli de yazılamaz’’, dedikten sonra…
Özene bezene bir şiir yazıldı ve bu şiir gerçekten değerli bir sanat eseri oldu diyelim…
Bu güzelim şiirde ‘‘forum’’ yerine ‘‘form’’ denmişse ne olacak?
Şiir, şair ve şair ruhlu arkadaşlarımıza saygılar selamlar.
Herkesin şair ruhlu olmasını; şiir dolu, şiir gibi günler yaşamasını dilerim.
Formu mümkün olduğunca takip edenlerden sayılırım, ilk başlarda yazım hatalarının bol olmasından, büyük harfle yazılmasından şikayetçi olduk, şükür şuanda iyiye giden bir grafik görüyorum lakin bazı konuların altında ilgisiz mesajların oluşması formun ciddiyetini inşallah azaltmaz.
Arkadaşlardan ricam kişisel şakalarını ve yazışmalarını kendi arılıklarının altında yapmaları.
Nedeni ise geçmişe dönük bazı konuları okumak istediğimizde ilgisiz yazışmaları da okumak zorunda kalmamızdır.
Uyanlara ve uymayanlara teşekkür ederim.
Evet Türkçe yazımı konusunda, uyarılara darılmayıp gayret gösteren arkadaşlarımız epey iyi noktaya geldiler.
Darılıp gidenlerin kendisi kaybetmiş oldu.
Özellikle bazı arkadaşlarımızın, foruma başladığı dönemdeki yazılarıyla, şimdikiler arasında inanılmaz bir fark var.
Gayretleri için teşekkür ediyorum.
Diğer konuyu zaman zaman gündeme getiriyoruz.
Zamanımız elverdikçe süpürme hareketi yapıp, ciddi konular arasındaki kişisel yazışmaları topluca siliyoruz.
Buna da darılıp alınanlar malesef oluyor.
Bence genel bir sohbet sayfası olsun.
Adı; Arıcılar kahvesi, Arılık sohbet yeri, Arım balım yeri, gibi.
Genel sohberler burada yapılır.
Konu başlıklı yerlerde, konu dışına çıkmamaya çalışılır.
Kişilere ait arılıklarda ise; mümkün mertebe arıcının sunum yeri olmalı. blok gibi. Gerektiğinde bazı mesajları belirleyip yönetimce silinmesini sağlamalı.
Aslında forum o şekilde düzenlenmiş ama laf lafı açıyor, bazen de gerçekten önemli bilgiler tanışalım bölümlerinde ya da arılıklarda vs dağılıyor. Sonra Sağolsun yöneticilerimiz topluyor ama işi de hep onlara yıkmak doğru değil…Yani çok haklısınız.