Her ne kadar bu forum google aramalarında çıksa da arıcılık konusunda daha üst sıralara gelmesi için seo link eklentisi yüklenip tüm linklerin seo’lu olması sağlanabilir.
Gönderilen konuların veya konulara verilen cevapların düzeltilme imkanı olmalı. Yazıp gönder yapınca geri dönüş yok malesef.
Bu foruma Google adsense reklamları eklenebilir ve bu yolla elde edilecek gelir hosting için gereken maliyete katkısı olur. Bunun yanı sıra sitenin aramalarda üst sıralarda çıkmasına yardımcı olur. Biz de sitemize destek olmak için gerekeni yaparız elbet.
Her ne kadar forum bilgi alışverişinin beyin fırtınasına dönüştüğü yer olsa da tabiri yerindeyse konuya son noktayı koyacak bilgi şeklinde olan yazıların sabit bir konuya taşınması daha güzel olur ve bu arayanlar için çok daha kolay olur.
Bu kelime sonrası arama motoru ilk sıralarda hangi site ya da forumları getiriyor acaba?
Google için söylüyorum, yapılacak hileler ya da ekstra yükler vardır ama gerek var mıdır?
Çok önemli midir acaba en üstlerde çıkmak?
Bir furya görüyoruz ilgi görme arzusunda olanlardan son günlerde, bloglarına forumlarına habire arıcılık ile ilgili anahtar kelimeler, arıcılık kelimesinin geçtiği linkler yazıyorlar. Ellerinden gelse alınlarına arıcılık yazıp Google kapısına oturacaklar…
Genelde düşüncemiz bu konuda biz iyi şeyler yapalım da en iyi Google arıcının kendisidir. O nasılsa gelir bulur.
*Adsense reklamı…
Vallah o zaman adımız reklamcıya çıkar.
*Son nokta…
Önemli konularda bu önerdiğiniz konu yapılmaya çalışılıyor ama forum çalışma mantığı bazen bu durumu çok zor hale getiriyor…
Tam önemli bir yazı dizisi ile ilgili iletinin arasına bir arkadaşımız, dün 1 kovan arıma baktım, balları az kalmış ne yapayım yazıveriyor.
Adsense reklamlarını bir ara koyduk, sonra abuk sabuk reklamlar çıktığı için kaldırdık. Geliri forumun giderlerini karşılıyordu ama feragat ettik.
Zaten forum giderleri de amiyane tabiriyle bir sigara parası tüttürmek yerine buralara harcıyoruz.
Adsense, pagerank değeri, google da ön sıralara çıkma çabaları pazarlama dünyası ile ilgili.
Bu tür yapılar genelde ya para kazanmak ya da bir şeyleri pazarlamak için kuruluyor.
aricilik.gen.tr bütün bu yapının dışında kalan, birşeyleri pazarlama kaygısı gütmeden ve şahsi menfaatlere göre bilgiyi manipüle etmeden yayın yapan ve özgür bilgi paylaşımına inanan bir forum.
Forumu, Türk amatör arıcılığına gönül vermiş arkadaşlarımızın bir vakfiyesi gibi düşünebilirsiniz.
Sayın Murat Çakır, bu vakfın kurucusu olarak size ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah bu iyiliklerinin karşılığını binlerle katlayarak versin. İYİ Kİ VARSINIZ…
Bütün samimiyetimle diyoru ki;
Rabbim, harcadıklarınızı misli ile kazancınızı kat kat daim, sevabını bol eylesin…
Bazı formdaşlar arasında bazen ‘‘zeytin yağı’’ espirisi dolaşıyor, Bizim orlarda zeytin ağacı da yetişmiyor, bilmiyoruz…
abi şimdi formu kurana idare ettirene desem zeytin yağ muhabbeti cıkarıyorlar okadar diyorum cıkarmayın diye ama dinlemiyorlar murat akın hocama şikayet etcem valla artık
Adamın birisi yağmur yağacak demiş…
Diğeri kızmış…vay sen bana nasıl ördek dersin!
-Ne ördeği yahu
-Yağmur yağınca ne olacak,her taraf göl olacak
-Gölde kim yüzer
-Ördek…Sen bana ördek dedin. ;D
…
Bekir arkadaşım o kadar da değil,
Seni bilen bilir tanıyan tanıdı
Bu işin yağı mağı yok
Sen sevdiğini Allah için,yürekten seviyorsun.
Arkadaşlar latife yapmış,şaka diyelim,
Biz senin üzülmeni istemeyiz,takma kafana.
Arkadaşımız belki daha dikkat çekip daha çok insana hitap etme babında yazmış olabilir ama arayan kişi gerçekten dönüp dolaşıp bu handan kervanını geçiriyor zaten.
Bekir kardeşim…
Ben sizin samimiyetinize inanarak şunu yazıyorum, kesinlikle latife olsun diye yazdım ama siz hiç aklıma gelmdiniz inanın.
zaten yazımın sonuna espiri olduğunu gösteren gülücük koydum… Sizin o bölgedeki arkadaşlar arasındaki bir espiri dolaşımıydı…
Farklı mana çıktıysa özür dilerim Hakkını heletmeni isterim…
şefik abi benim hatamda yazımın sonuna gülücük koymamam zaten yok öyle birşey helallik alıcakta bişey yok ama almışın verelim helal olsun sende helalet seviyorum sizleri
Sevgili dostlar…
Yeterki gönül küslüğü olmasın, zor olan şiir yazmak olsun…
Acizane;
Amaç espiri yapmaktı, kimseyi kırmak değildi,
Konu başlığı neydi? Bak nerelere dağıldı.
Dilimize, klavyemize sahip çıkamadık,
Bir yanlışlık yaptık, bak, başımız öne eğildi.
Ağabeyim bizi yürekten vurdun,
Sen daha şimdiden dik durdun,
Konu başlığı değil o bahane,
Adım adım yürüdün içimizde,
Çok daha dostluğumuz olaçak senle,
Demek ki içimizde ne cevherler, ne şairler var
Form ana sayfaları, artık dar geliyor, dar
Görülen ihtiyaç ve lüzum üzerine…
Ana sayfaya Edebiyat başlığı eklemede fayda var
Bağ, bahçe konusu nasıl varsa; Şiir bölümü de olmalı
İsteyen şairler, şair ruhlular, burada birbirini bulmalı
Dileyen okur, dileyen yazar arıcılık vesaire üzerine
Sanıyorum Form İçin Öneriler’e bu iyi bir teklif olmalı
Mademki Konu başlığı ‘‘Fom için öneriler’’ teklifimi dikkate almanız dileğiye… 8)