Forum İçin Öneriler

Sabit konu başlıkları olsa örnek.

Arıcılığa Nasıl Başlanır, bu başlıgı açınca bir sürü macera dinleyip birşeyler ögrenmeye çalışıyorum sonrada birşeyler kafada canlandımı uygula sonra bir fikir atılıyor hadee yanlışmı yapdık diyorum.

Arıcılığa Nasıl Başlanır iki konu başlıgı olsa sabit arıcılık gezginci arıcılık sabit arıcılık yapılacaksa şehir merkezinden mümküm mertebe uzak olmalı illede bahçemde bir iki kovanım yada balkon terasda yapacam diyorsanız alacagınız kovanlar şu şekilde olsun kovanı ayrı arı ayrı almayın aldıgınız kovanları alacagınız arıcıya verin taze kabartılmış yeni kuluçkalıllar olsun aldınız geldiniz yerleştireceginiz yeri iyi seçin yer degişimlerinde şu metodları uygulayın kovandan çıta çekilecekse kontrol için mutlaka önce tütsüleyin hadi sende maske var kovan açıldı arı seni tehdit olarak algıladı ne oluyor civarda kim varsa saldırıyor yada arı ogul verir halk panikler belediyeye haber verir ilaçlama yapılır ogul gider yazık olur filanda filan işte bu şekilde konu başlıklarımız olsa diyorum sonra yapılan uygulamalara yönelik destek arayışımız olsa.

Arıcılığı farklı kılan da bu…

Her kafadan farklı ses çıkması…

Hiç montofon ineği forumu gördünüz mü?

Kafkas arısı forumu varmıki?

Ne alaka?

Montofon bir inek ırkı değilmi. Kafkasta arı ırkı işte

Neyse, benim söylemek istediğim farklıydı…

Siz ırklara indirgemişsiniz…

Halil abi montofon ineği forumu görmedim ama karniyol arı ırkı forumu gördüm. :wink:

Sertaç Bey,
Sizin söyledikleriniz ancak kitap türü yayınlarda olur…

Kitaplarda benimsenmiş, genel kabul görmüş, yerleşmiş bilgiler verilir. Bu bilgiler bir temel oluşturur ki, zaten bizim önceden bu kitaplardan bir-ikisini okumuş, temel bilgileri edinmiş olmamız gerekir.

Bu tip bir yazı, forumda yazılamaz mı?

Elbette ki yazılabilir ve zaman zaman yazılıyor da…

Sonra Forumumuzun ‘‘forum’’ olma özelliği devreye giriyor ve birimiz bu bilginin kendi yöremizde, kendi kovanlarımızda, kendi kolonilerimiz için geçerli olmayan yönlerini yazıyoruz. Anlamadığımız ya da aklımıza yatmayan konularda sorular soruyoruz… Gelen yanıtlarla hem biz hem de o bilgi gelişiyor…

Cahit abi teşekkür ederim.
genel kabul görmüş yerleşmiş bilgilerin önce bilinmesi gerekli ya işte onu biz bilmeden başladık ve eminimki ben yanlız degilim bu konuda arkadaşımla başladık arkadaşın kovan söndü ben iki kovana sahibim allahın izniyle ama endişe başladı bendede halen kursun açılacağı yok

Son iletiler listesinde okuduğumuz iletilerin rengi listedeki başlıkların renginden farklı bir renge dönüştürülebilir mi?
Hangi iletileri okudum,hangilerini okumadım,nerede kaldım?
Çok rahat ve kullanışlı olurdu. :frowning:

Yukarıya bakıla…

Orada Okunmayanlar yazıyor ya…

Hah işte orası tıklana…

Gözümden kaçmış.O butonu şu ana kadar hiç kullanmamıştım.Bundan sonra kullanayım bari. :frowning:

Eski hatalı paylaşımları silmek veya yanlışı düzeltmek iyi olurdu.

Bütün paylaşımlarımı ARA seçeneğinden bulabiliyorum.

Kendi paylaşımlarımızda düzeltme imkanımız olsa, bilgi kirliliğini önleyebilirdik.

Yazılar yayınlandıktan sonra 15 dakika içinde değiştirilebiliyor.

Daha uzun süre geçmiş yazıların değiştirilmesi bazı sakıncalar da doğuruyor.

Yazı yazılmış, cevaplar verilmiş ve daha sonra ilk yazının değiştirildiğini düşünün.

Hatalı paylaşım derken tam olarak neyi kastediyorsunuz?

Mesela kendi tecrübelerimi anlattım. Kanaatlerimde hata gördüm.

Silme olmasa bile kendi yazımda hataları belirtmek isterdim. Veya şerh koyarak, “Bu yazı, yazarın kendisi tarafından hatalı görülmektedir” gibi bir not görülse, bilgi toplayanlarda okuyarak vakit harcamasa.

Adem hocam, konunun hassasiyeti şurada…

Birisi çıkıyor, bir konuda görüş bildiriyor.

8-10 kişi ilgili kişinin görüşünün yanlış olduğunu belirterek genel doğru görülenleri sıralıyor.

İlgili kişi bütün bunlara rağmen fikrini savunmak yerine didişip duruyor… Genelde böyledir bu tarz insanlar.

Sizde der arılarınıza bunu bunu yapmıyor musunuz diye konuyu değiştirir…

Sonra da bakarsınız ilk mesajını silmiş…

Sonra da kendisini silmiş gitmiş.

Diğer enerji harcayanların - bilgi vermeye çalışanların yazdıkları havada kalmış.

Forumun ilk gününden beri neler neler gördük…

Adem bey

Diyelim ki yanlış yazdınız ve düzeltme vaktini geçirdiniz ancak yazınızın düzeltilmesini istiyorsunuz

O zaman kendi mesajınızın altında bulunan moderatöre haber ver tuşuna basarak düzeltilmesini talep ederseniz yanlışlık düzeltilebilir.

Aksi halde Halil abinin dediği gibi çok sakıncalı durumlar doğabiliyor bu sadece burada değil hemen hemen her forumda rastlanan bir durumdur.

Abdullah bey, sağol.

Moderatöre haber ver seçeneğini şimdi öğrendim.

Adem Bey,

Moderatörler tarafından düzeltilemeyecek bir durum varsa;

ilk mesaj olduğu gibi kalsın ama, ben de hatamı düzelteyim diyorsanız

ilk mesajınızı olduğu gibi alıntılar, altına da o anki düzeltmenizle/düzeltilmiş yeni mesajınızı yazabilirsiniz.

Gezginci arıcılığı çok merak ediyorum. “ARICILIK” ana başlığı altında “Gezginci Arıcılık” konusu eklenebilir mi?