Forum ve Mesaj Kirliliği

Sevgili Arkadaşlar,

Üye ve ziyaretçi sayımız arttıkça bütün forumların ortak sorunu olan sıkıntılarla biz de karşılaşıyoruz.

Buranın bir bilgi paylaşma platformu olduğunu unutmayalım.

Bilgi içermeyen, teşekkürler, sağolasın, sen ne güzel yazmışsın, senden büyük yok abi tarzında, kişilere yönelik “geyik” mesajların çoğalması, asıl sıkıntısı bilgi paylaşımı olanlar açısından ciddi sorun oluşturuyor.

Çünkü yüzlerce mesaj arasından gerçek bilgi içeren mesajın hangisi olduğunu çekip çıkarmak da epey bir efor ve zaman gerektiriyor.

Lütfen mesaj yazarken, yazdığınız mesajın forumu takip edenlerin bilgi birikimine ne katkısı olacağını düşünün öyle yazın.

Kişilere yönelik mesaj atmak için forum ortamını değil, İLETİLERİM menüsünü kullanın.

Kişilerle sohbete ihtiyaç duyuyorsanız da MSN, mail gibi yöntemleri tercih edin.

Gereksiz mesajlar, bilgi içeren mesajlardan daha çok oldukça forumu bilgi amaçlı kullanma konforumuzun düşeceğinin bilincinde olalım.

Son bir kaç aydır forumda bilgi içeren çok az yazı yazıldı.

Sezon bir an önce açılsa da arılıklar dan bilgi paylaşımı başlasa

Malum forumlarda bile dalga konusu olmaya başladı.

Oraya kar yağmış

Buraya yağmur yağmış

Arılık yolu çamur olmuş

Orada mangal yapılmış

Tarzında paylaşımlar

Teknik arıcılık forumundan çok teknik bilgiler gibi dalga konusu…

Bir taraftan da paylaşılacak bilgimi kaldı ki.

Ne paylaşacağız

Arıcılık hakkında ne öğrenilmek isteniliyorsa forum içerisinde zaten var.

Mesele arayıp bulabilmekte.

Forum birkaç hafta yazıya kapansa iyimi olur ki ?

Uzun süredir rahatsız olduğum bu durumla ilgili Uyarınız için teşekkürler Murat Bey

Murat bey uyarıyı 2009 da yazmış.

Tamam bazen ipin ucunu kaçırıyoruz ama
geçen akşam başka bir arıcılık forumuna girdim,üyesi az olan bir forumcuk :slight_smile:
hatta bizim forumdan birkaç arkadaşın adını da gördüm orada…normaldir
o forumda da bizimki gibi arılık fotosu kar fotosu vb.var,
hatta arıcılık anıları,bunlar olacak.
O forumda üye sayısı çok az bize göre, bütün gün yazsalar pek belli olmaz.
Bizim üye sayısı 5 bin küsürat,çok azı çok az birşey yazsa hemen belli oluyor.
İşe yaramayan kişisel sayılan mesajlar belli bir süre sonra silinsin bence,hem kota konusunda da sıkışıklık yaşanmaz.

Hocam yazımı yazarken murat beyin yazısının tarihini dikkat etmemiştim.Çok dikkatlisiniz.demekki üç senedir.forumdaşların tutumlarında bir şey değişmemiş,

Ahmet abiye katılıyorum bu konuda , gereksiz ve alakasız yazılan mesajların silinmesi iyi olur.ben herşeyi yeni öğreniyorum bazen bir konuyu okumak için fazla zamanım olmuyor belki yeni birşey öğrenirim ümidiyle hepsini okumaya çalışıyorum hem zamanımı gereksiz yere harcıyorum hemde öğrenmeye çalıştığım konuya konsatre olamıyorum.herkese iyi akşamlar.

Bir taraftan da paylaşılacak bilgimi kaldı ki.

Ne paylaşacağız

Arıcılık hakkında ne öğrenilmek isteniliyorsa forum içerisinde zaten var.

Mesele arayıp bulabilmekte.

Forum birkaç hafta yazıya kapansa iyimi olur ki ?

İyi olmaz. Ama katlanırız, dayanırız.

Bakım onarım mı var?

Ben her hava şartında konu dışında da yazarım…

Teknik bilgi vermeden eleştirmeyin. :smiley:

Ölçülü ve kısa sohbetler,arada bir atışmalar, taşlamalar yazıları çekici hale getiriyor. Ama konu başlığıyla ilgisi olmayan sohbetler konu ile ilgili kısımdan fazla olursa göze batıyor. Sohbet kısmı çok ilginç değilse ve uzamışsa ben o bölümleri okumadan geçiyorum.

Okulda dersi dinlerken, Öğretmenin buz gibi, robot gibi ders anlatmasından daha çok,
konuyu dağıtmadan, ders arasına kattığı, konuyla alakalı hoş bir iki nükte, dersi daha iyi algılamamızı sağlıyordu… :wink:

Tabii ki arka sıradaki kaynatıcılarada bir ışık doğmuş oluyordu… :smiley:

Yönetim öğretmenimizdeydi… :wink:

selam ve sevgilerimle

Forumlar, bilgi paylaşım siteleri olarak doğdu…

Fakat şimdilerde, forumlar da sosyal medya başlığı altında sayılıyor.

Ali Varol beyin söylediği ölçü çok önemli.

Konunun gidişatına uygun nükteler, hemen hepimizi gülümsetiyor.

Fakat bilgi, kişisel muhabbetlerin arasında kaybolmaya başlayınca sorun çıkıyor.

Öğrenciyken, yönetim öğretmende diye her an bir şamata fırsatı kollamazdık. :slight_smile:

Şahsen ve bizzat ben, hiçbir iletiyi silmeye kıyamıyorum.
(Kendime kıyıyor, iletilere kıyamıyorum. Siz de bana kıymayın, lütfen!)

Neş’eli ve özellikle bilgi edindiren, bereketli günler dilerim.

quote author=Halil BİLEN link=topic=6071.msg80884#msg80884 date=1328737932]
Sadece gülücük içeren mesajlarınızı inatla süpürüyorum ben. Diğer yöneticiler ne yapar bilmem…
[/quote]
Halil abi aslında face gibi Beğen butonu olması lazım…

O zaman bu sorun çözülebilir… Valla ben bazen burada beğen butonu’nu arıyorum…

Hem bu şekilde mesaj kirliliği de ortadan kaldırılmış olur kanaatindeyim…

İyi fikir olabilir mi?

Yanılmıyorsam daha önce bahsettiğiniz işlevi görecek bir uygulama vardı. Faydalı bir şey olsa kaldırılmazdı 

diye düşünüyorum. Saygılarımla.

Üyeleri puan veriliyordu.

Fakat bazı üye arkadaşlar birbirleri ile puan indirmece-bindirmece oynamaya başlayınca iptal ettik :slight_smile:

Üyelere verilen yıldızlar kaldırılsa bence sorun daha kolay çözülür.

En iyisi gönderilen mesajları önce moderatör kontrolünden geçip ondan sonra onaylansın derim. ;D

Moderatörlerin işi 10 kat artar :smiley:

Telefon eder, neden yayınlamadın daha diye…