Bilindiği gibi arıcılık sektörümüz, diğer sektörlerin yanında oldukça zayıf kalmış durumda.
Tanıtım, pazarlama, ürettiğini tüketiciye ulaştırabilme konusunda ciddi sıkıntıları var.
Sitemizi arıcılık bilgi paylaşımı amacıyla kurduk, aktif bilgi paylaşımı yapan arkadaşlarımızın da kendi üretimleriyle ilgili tanıtımlarda bulunmalarına da prensip olarak itirazımız yok. (Örneğin, beyazkovan forumunda bu tür paylaşımlara izin vermiyoruz.)
Fakat bazı arkadaşlarımız sürekli kendi tanıtım mesajlarını bir çok konunun altına rasgele yapıştırıyor.
Bunları farkettikçe siliyorum. Kendinizle ilgili tanıtmak istediğiniz bir üretiminiz varsa, ilgili bölüm altında 1 kere yazdığınızda, o üretime ihtiyaç duyan üyeler sizin mesajınızı okur.
Aynı mesajı defalarca yazmak ancak silinmesine yol açar, bilginize.
Bir de büyük işletmelerin forumu reklam amacıyla kullanma teşebbüsleri oluyor, onları da farkettikçe siliyorum.
Burası arıcılığa hevesli, genellikle de amatör arıcıların bilgilerini paylaşım platformu. Forumun devamını sağlayabilmesi için ciddi bir emek ve özveri harcıyoruz, her mesajının içinde bir reklam linki olan forumları hiç taklit etmeyerek kendi yağımızla kavrulma yöntemini tercih ediyoruz…
Üyelerinin ve forum yöneticilerin özverisi ile devam eden böyle bir ortamı istismar edecek yaklaşımlardan kaçınılmasını istirham ediyorum.