Arıcı dostların görüşlerini alma açısından foruma anket ekleme özelliği yapılabilir mi? örnek olarak; Neden arıcılık yapıyorsunuz? seçeneklere de hobi, merak, para kazanmak v.b
Forumun anket ekleme özelliği olursa güzel olur.
Bu konuda yönetici ve üye arıcı dostların görüşleri neler.
Anket uygulaması vardı fakat pasif hale getirdik.
İlginç üyelerimiz var. Forumun her özelliğini oyuncak hale getiriyor. ![]()
Her ekstra özellik, aynı zamanda bir de işin başına moderatör konulmasını gerektiriyor.
O yüzden, bir çok özelliği aktif etmiyoruz.
Özellikle arıcılıkta, aynı konuda çok farklı görüşler olabiliyor. Arıcı dostlar arasında bu tür farklı görüş dağılımın bilinmesi önemli olduğunu düşünüyorum.
Belki yanlış bir uygulama çoğu arıcı tarafından yapılıyor olabilir. Ve anket sonucunda bu yanlış uygulamalar ortaya çıkar.
Bazen bir arıcı yanlış olduğunu bilmediği bir uygulamayı yapıyor ve yanlış olduğunu bilmediği için de foruma soru sorma gereği duymuyor olabilir.
Anket sonuçlarıyla bu tür yanlış uygulamalar tesbit edilir ve ustalarımızdan yanlış uygulamaları giderici açıklamalar yapılabilir.
Diğer özelliklerin açılmasına bir şey diyemem ama anket özelliğinin açılmasının forumumuza yararlı olacağını düşünüyorum.
Taktir yine yönetici arkadaşların.
Doğru bilinen yanlışların düzeltilebilmesi için, anket yapmak yerine konuları okumak bana daha doğru geliyor.
Bir de şu anket lafı bende hafif bir alerjik reaksiyona yol açıyor…
“Kalbin kadar temiz…” diye başlayan 30 - 40 yıl öncesinin öğrenci anketlerinin günümüzde bir pazarlama yöntemine dönüşmesiyle ortaya çıkan şeddeli sıradanlık beni geriyor…
Konu ile alakası yok ama “Şeddeli sıradanlık” tabiri ne hoşmuş… ![]()