son 3 saattir sürekli database kendini resetliyor son günlerde bir değişiklik yaptıysanız tablolardan biri hata veriyor olabilir. yada çok fazla bağlantı içermiş olabilir. işinize karışmak gibi olmasın ama isterseniz hosting firmanıza bir mail atın
Elinize sağlık abi o sorun ufak sayılır oluyor abi böyle hatalar güncellemeleri atlamamak gerekiyor birde bazen serverda bir sürü site oluyor ya bir tanesine ani yüklenmelerde hiç alakanız olmadığı halde kendi tablonuzda hasar görebiliyor. Neyse geçmiş olsun abi
Beyazkovanı Joomla üzerine kurdum, smf forum kurup entegre ettik.
Hostingi de Godaddy firmasından alıyoruz. Ben de fazlaca teknik bilmiyorum.
Güzel güzel çalışırken birden site veritabanı hatası vermeye başladı.
Tarzanca da olsa İngilizce olarak sorunu bildirdim.
Senin mesajında yazdığın şeyi söylediler. Fazla bağlantı var, biz en fazla 50 tanesine izin veriyoruz, sorunun çözümü için programı yazan firmaya başvurmanız gerekiyor falan gibi bir cevap yazdılar.
Uğraştım didindim ingilizce de yetersiz olunca işi çözemedim. Forumu rahmetli ilan etmiştik.
sınırlıyor olabilirler abi muhtemelen çok fazla bağlantı var yada bağlı olduğu dns ye çok fazla bağlantı var tablo hatası değil bu.
bende hostingi justhost tan alıyorum çok hızlı kaliteli ve ucuz ama öte yandan çok sert kuralları var mesela bizim de database çok büyük cpu yu çok yoruyor diye durup dururken kapattılar bizde çareyi veri tabanını iki kullanıcıya bölmekte bulmuştuk ona ses çıkartmadılar…
veri tabanı çökse bile kurtarılır abi merak etmeyin siz sadece yedeklemeyi ihmal etmeyin yeterli
forumun database bulundugu server a bandwith ve cpu ya yüklenen bir site koymuş olabilirler 120 mb database server için çok büyük rakam degil hiti yüksek bir site cpu ya yük bindirip bizim siteyi etkiliyor büyük ihtimal
forumun verdigi hata database hatası degil büyük ihtimalle hiti yüksek bir databaseden kaynaklı yavaslama aynı platformda oldugu için daha önce başıma geldi hosting firması ile görüşmemde sitenizi başka server a taşıyın demişlerdi sorun ben degilim sorunu cıkartanı taşıyın dedigimde bizim taşımamız gerektigini söylemişlerdi taşıyınca sorun çözüldü
hosting kendi sisteminde alt yapı çalışmaları yapıyordur gerçi bunu önceden mail ile haber ediyolar
ilk hatayı görmedim hosting ile görüşmek lazım…
Türkiyede çok güzel hosting firmaları var kurumsal çalışanlardan biri secilebilir aynı fiyat hemen hemen türkçe destek alabilmek güzel oluyor böyle durumlarda
server ın loglarına ulaşabiliyorsa sorun cıkartan durum hakkında detaylı bilgi ögrenebilir