Forumda Alıntı Yapmak

Meuygun kardeşim zor bir tarafı yok aslında…
yanıtla butonunu tıkla, gelen sayfanın altında (sayfayı aşağı kaydır) istediğin yazıyı, sağ köşesinde bulunan ‘‘alıntı ekle’’ yazısını tıkla,
yazı yazmak için iki kere Enter tuşuna bas ve yazını yaz.

-tekrar alıntı yapmak ve araya yazı yazmak istediğin zaman aynı işlemi tekrarla…

-Arka arkaya alıntı yaparsan alıntılar iç içe cıkar daha sonra yazını yazarsın…

kolay gelsin…
[/quote]
Teşekkür ederim Şefik bey
[/quote]
Birşey değil,
bu da ispatı olmuş :smiley:

Sanırım böyle

Doğrudur.

Bunu bilmiyordum sayenizde öğrendim.Teşekkürler

Ben yapamıyorum Halil beyin cümlesini alıntı yapmıştım Şefik Bal kardeşimin cümlesini aynı yolla alıntı yapamadım üstelik alay konusu oldu :smiley: bir daha deneyeyim.

Meuygun kardeşim zor bir tarafı yok aslında... yanıtla butonunu tıkla, gelen sayfanın altında (sayfayı aşağı kaydır) istediğin yazıyı, sağ köşesinde bulunan ''alıntı ekle'' yazısını tıkla, yazı yazmak için iki kere Enter tuşuna bas ve yazını yaz.

-tekrar alıntı yapmak ve araya yazı yazmak istediğin zaman aynı işlemi tekrarla…

Meuygun kardeşim zor bir tarafı yok aslında... yanıtla butonunu tıkla, gelen sayfanın altında (sayfayı aşağı kaydır) istediğin yazıyı, sağ köşesinde bulunan ''alıntı ekle'' yazısını tıkla, yazı yazmak için iki kere Enter tuşuna bas ve yazını yaz.

kolay gelsin…

Birşey değil,
bu da ispatı olmuş

Sanırım şimdi oldu. :smiley:

Olmuyor.

İnce ayrıntılarıyla yazar mısınız? :)Niçin olmuyor?

Bakın böyle olmalı.

Sizin alıntılarınız böyle mi?

İyi de nasıl yapıldığını anlatır mısınız? :slight_smile:

[quote author=meuygun link=topic=3058.msg77164#msg77164 date=1326916675]
Ben yapamıyorum Halil beyin cümlesini alıntı yapmıştım Şefik Bal kardeşimin cümlesini aynı yolla alıntı yapamadım üstelik alay konusu oldu :smiley: bir daha deneyeyim.

Muygun kardeşim, Alay eden kendine baksın önce…herkes doğuştan profesör doğmuyor…ayıptır…
olabilir, yapılamaya bilir, bu bir kusur değildir…mesleğim teknik, ve elimden her iş gelmesine rağmen…
Uydu Receiverini ayarlamayı hayatta sevmem…zulüm gelir,
evdeki cihazı bile çok darda kalmadıkça kanal ayarı bile yapmam
memlekettede bana kızarlar, yanlış yorumlarlar…

sevmiyorum işte dahası varmı? ::slight_smile:

En iyisi bu konuda hiçbir şey yazmayım daha iyi…

sevgilerimle…

Ben de bir tuhaflık yaptım ama, anlamadım iyi mi ???

Herhalde mesaj içinde mesaj varken alıntı benim tarifimdeki gibi olmuyor…tuhaf…
tek mesaj yazılmış pencereden ‘‘alıntı ekle’’ yi tıklayınca oluyor.
Şimdiye kadar alıntıları hep bu şekilde yapmıştım. ::slight_smile:

bi denemede ben yapıyım . . .

[/quote]
Birşey değil,
bu da ispatı olmuş :smiley:
[/quote]

beceremedik…galiba

Muhteremler neden aynı mesajı temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp ortaya getirip duruyorsunuz :slight_smile:
ben şimdiye kadar bu gün de dahil hep aynı şekilde mesajları cevapladım…dün akşam bir karışıklık oldu,
anlayamadığımı belirttim…
ben illada bu şekilde mesaj alıntı yapılır demiyorum ki, Herkesin bir yoğurt yeyişi vardır.
Halıl beyin yazdığı şekli uygulayın can kardeşim, forumun yönetcisinden daha iyi bilecek değiliz ya… :wink:
Demokraside çareler tükenmezmiş… :wink:
sevgi ve saygılarımla…

Aslında konu çok basit de anlatmak zor.

Ortaokulda matematik öğretmenimiz, bir sayının karesinin nasıl hesaplandığını anlatmaya çalışıyordu…
‘‘Bir kere bir, bir eder’’ demiş, ‘‘iki kere iki dört eder’’ diyemeden konuyu değiştirmişti.

Anladığım kadarıyla, bir de ben anlatmaya çalışayım:
Quote, kelime anlamı olarak alıntı, alıntı yapmak, tırnak içine almak demek.

Bu quote kelimesini köşeli parantez içine alacağız ve köşeli parantez içindeki bu sözcük, köşeli parantez ile birlikte alıntı metninin önüne konulacak.

Aynı sözcük, yine köşeli parantez içinde, alıntı yapılan metnin sonunda da olacak fakat bir farkla: Alıntının sonundaki quote sözcüğünden önce slash yani eğik çizgi / olacak.

Uzun uzun anlatmaktansa, göster de görelim derseniz…
Orijinal şekliyle göstermeye kalkışınca bilgisayar da görüyor ve alıntı yapmaya kalkıyor.
Ancak deforme ederek (şekilini bozarak) gösterebiliriz. Siz parantez içindeki şu yıldız (*) işaretini görmezden gelin:

[*quote] alıntı [/*quote]

Şimdi de o yıldızları silelim, ne olduğunu görelim. Evet, yukarı satırdaki iki adet * işaretini silelim:

alıntı

Forumdaki bir iletiyi alıntılayacaksak, ‘‘Alıntı Ekle’’ tuşunu tıklamamız yeterlidir.

‘‘Alıntı Ekle’’ tuşunu tıklayınca ilgili ileti kendiliğinden(!) alıntı olarak yazı penceresine geliyor…

Yazacaklarımızı en sondaki
[/quote]
kelime ve sembollerinden sonra yazacağız.

Zaten, bir açıklama yapmadan daha öncesine herhangi bir ekleme, çıkarma yapma; harflerin renk, biçimlerini değiştirme; kelimelerin altını çizme gibi değişiklikler yapmaya hakkımız yok.

bir daha deneyeyim…

şimdi oldu.teşekkürler emeği geçenlere