Zaten, bir açıklama yapmadan daha öncesine herhangi bir ekleme, çıkarma yapma; harflerin renk, biçimlerini değiştirme; kelimelerin altını çizme gibi değişiklikler yapmaya hakkımız yok.
bir daha deneyeyim…
Sayın Çaylı, Merhaba!
Çok güzel olmuş.
Bir de ‘‘Zaten’’ sözcüğünden önce yanyana üç adet nokta olsaydı; alıntının yazının tümü olmadığı, yazıdan sadece bir bölüm olduğu kolayca anlaşılırdı.
Tabii ki önemli birşey değil; ilgilenen kişi orijinal yazının bulunduğu ilgili linke yönlendirilmiş durumda.
Allah razı olsun Cahit bey tekrar emeği geçenlere teşekkürler.bu sitede hem arıcılık hem teknolojiyi kullanmayı öğreniyorum.
Zaten, bir açıklama yapmadan daha öncesine herhangi bir ekleme, çıkarma yapma; harflerin renk, biçimlerini değiştirme; kelimelerin altını çizme gibi değişiklikler yapmaya hakkımız yok.
bir daha deneyeyim…
Sayın Çaylı, Merhaba!
Çok güzel olmuş.
Bir de ‘‘Zaten’’ sözcüğünden önce yanyana üç adet nokta olsaydı; alıntının yazının tümü olmadığı, yazıdan sadece bir bölüm olduğu kolayca anlaşılırdı.
Tabii ki önemli birşey değil; ilgilenen kişi orijinal yazının bulunduğu ilgili linke yönlendirilmiş durumda.
Arkadaşlar yukarıdaki iletilerin hepsini
Okuduğumuz en son mesajın bitiminde, sayfanın altında ‘‘yanıtla’’ tuşuna basıp,
Mesaj sayfası çıktıktan sonra, Sayfayı yukarı kaydırıp alıntılamak istediğim mesajı '‘Alıntı ekle’' yi tıklayıp '‘Enter’'e basıp notum varsa yazıyorum, o mesajla ilgili notum yoksa ,
Tekrar mesaj alacaksam Sayfayı yukarı kaydırıp alıntılamak istediğim mesajı '‘Alıntı ekle’' yi tıklayıp,
'‘Enter’'e basıp notumu yazıp ‘‘gönder’’ tuşuna basıyorum…Zaten Cahit bey de aynı şeyden bahsetmiş…
Ben de emeği geçenlere teşekkür ediyorum…
Niyemi böyle uyguluyorum?
Sayfanın altındaki mesajların ‘‘alıntı ekle’’ tuşunun boynu bükük kalmasın diye…
sevgi ve saygılarımla…
Sanırım öğrendim.Aç koyun fırın delermiş son bir deneme daha:
Aslında konu çok basit de anlatmak zor.
Ortaokulda matematik öğretmenimiz, bir sayının karesinin nasıl hesaplandığını anlatmaya çalışıyordu…
‘‘Bir kere bir, bir eder’’ demiş, ‘‘iki kere iki dört eder’’ diyemeden konuyu değiştirmişti
Bir konuyu iyi anlatmak,karşısındakinin anlamasını sağlamayı herkes yapamaz.Herkes kaşık yapar ama sapını ortaya denk getiremez.Anlatabilmek öğretebilmek biz öğretmenlerin işidir.Diğer meslek sahipleri bu konuda bizim kadar başarılı olamazlar.
teşekkürler.
Evet Muratbey,bence böyle
[quote author=meuygun link=topic=3058.msg81262#msg81262 date=1328907408]
[/denemequote]
Deneme
??? Deneme
Aslında konu çok basit de anlatmak zor.
Ortaokulda matematik öğretmenimiz, bir sayının karesinin nasıl hesaplandığını anlatmaya çalışıyordu…
‘‘Bir kere bir, bir eder’’ demiş, ‘‘iki kere iki dört eder’’ diyemeden konuyu değiştirmişti.
Anladığım kadarıyla, bir de ben anlatmaya çalışayım:
Quote , kelime anlamı olarak alıntı, alıntı yapmak, tırnak içine almak demek.
Bu quote kelimesini köşeli parantez içine alacağız ve köşeli parantez içindeki bu sözcük, köşeli parantez ile birlikte alıntı metninin önüne konulacak.
Aynı sözcük, yine köşeli parantez içinde, alıntı yapılan metnin sonunda da olacak fakat bir farkla: Alıntının sonundaki quote sözcüğünden önce slash yani eğik çizgi / olacak.
Uzun uzun anlatmaktansa, göster de görelim derseniz…
Orijinal şekliyle göstermeye kalkışınca bilgisayar da görüyor ve alıntı yapmaya kalkıyor.
Ancak deforme ederek (şekilini bozarak) gösterebiliriz. Siz parantez içindeki şu yıldız (*) işaretini görmezden gelin:
[*quote] alıntı [/*quote]
Şimdi de o yıldızları silelim, ne olduğunu görelim. Evet, yukarı satırdaki iki adet * işaretini silelim:
alıntı
Forumdaki bir iletiyi alıntılayacaksak, ‘‘Alıntı Ekle’’ tuşunu tıklamamız yeterlidir.
‘‘Alıntı Ekle’’ tuşunu tıklayınca ilgili ileti kendiliğinden(!) alıntı olarak yazı penceresine geliyor…
Yazacaklarımızı en sondaki
kelime ve sembollerinden sonra yazacağız.
[/quote]
Yazının bir bölümünü alıntılama denemesi… (Gülmeyin , altmışından sonra bilgisayar öğreniyorum.)
yay67
Şubat 18, 2012, 9:54öö
56
Bir deneme de ben yaptım.
Oldu galiba.
Yazının tamamını değil bir bölümünü alıntılamak istiyorum…Beceremedim.
M. Alper Bey, kolay gelsin. İleti göndermesini ben de bu forumda öğrendim. İsteyince her şey oluyor.
Yazının bir bölümünü alıntı yapmak için ilkin tamamını alıntı yapın, sonra alıntıdaki istemediğiniz yeri silin. Yalnız alıntının başında ve sonundaki
[/quote]
köşeli parantez içindeki yerleri silmeyin. Denemesi bedava.