Forum'da Teknik Sorun

Sevgili arkadaşlar,

Pazar günü itibariyle forum yayınımıza ara vermek zorunda kaldık.

Kullanmış olduğumuz forum programının açıklarından yararlanılarak, spam mail atan bir yazılım yüklenmiş.

Bu yüzden hosting firması forum programını yeniden kurmamızı talep ederek yayınımızı durdurdu.

Forum yayınını uzun süre durdurmuş olmamak için, default tema ile yeniden yükleyerek yayına başladık.

Foruma ilave olarak sonradan eklediğimiz bazı özellikler çalışmayabilir.

Avatarları da yeniden yüklemek gerekecek.

Önümüzdeki günlerde görüntüyü ve özellikleri eski ayarlarına döndüreceğiz.

Şükür Kavuşturana :slight_smile:

Hepimize geçmiş olsun. Aricilik.gen.tr ye alışmışız. Foruma giremeyince eksikliğini hissettik. Teşekkür ederiz.

ya abiler arı gibi sitede bende bağımlılık yapmış. günlük 10 kere bakıyorum açıldımı diye. burayıda tesadüfen buldum. şükür kavuşturana.

ele almışken şu tapatalk yamasınıda ekleseniz ?

murat bey ellerinize saglık çok teçekkür ederim.
böyle bir forumdan alıp veremedikleri ney anlaşılır gibi degil
ALLAH onları bildigi gibi yapsın. sevgi ve selamlar.
her şey gönlünüzce olsun…

Kendi bilgisayarım ile (vın)bağlandığımda hep olur olmaz şeyler çıkıyor ve bilgisayar yavaşlıyor idi.Bunu paylaşmıştım bir ara forum reklam mı alıyor diye.
Acaba diyorumforuma virus benim bilgisayardan mı bulaştı. :slight_smile:

Şaka bir yana şükür kavuşturana…

Vallahi korkmustum baslamadan bitti demistim, sagolun ustatlar…

Emekleriniz için teşekkürler

+1 :smiley:

Murat Bey: İnşaallah bir problem çıkmaz. Gerçekten sitemiz bağımlılık yapıyor. Hayırlı uğurlu olsun.

Şükür kavuşturana.Öksüz gibi kalmıştık.

Tipki ferhatin dediği gibi sukur kavusturana emegi geçenlere tesekkurler var olun…

Bu işin nasıl yürüdüğünü tam olarak bilmiyorum, bunu konuşmak doğru olurmu onuda bilmiyorum ama; bu hazır şablondan kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Bu işin daha farklı (ücretli) yolları varsa ben kendi şahsıma taşın altına elimi koymaya hazırım. Kaldı ki burada ki arkadaşlarımızın bu konuda çok duyarlı olduklarına eminim. Burada bir aile gibiyiz. Ben sanal alemde böyle bir birliğe rastlamadım. Bizim forumumuz çok farklı bir yer. Bu nedenle forum için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bir iki günlük ayrılık bile yetip arttı, bir tarafımız eksik kaldı sanki. Bunu tekrar yaşamamak için yapılması gerekenleri burada tartışsak iyi olur heralde.

Meyve veren ağacın taşlanması misali
Malesef sanal dünyada bu tür kötü davranışlar olabiliyor.

Eski sürüme geçmiş zaten bu sürüm daha güzeldi :slight_smile:

Abi hazır yenilenmişken vbulletin forum sistemine geçiş yapsak? Vbulletin güvenilirliği kanıtlatmıs lisanslı bir sistemdir. Mevcut bilgileri tasıyarak sistem tasınmasına olanak veriyor? Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Saygılarımla.

Aslında yenilenmedik :slight_smile: sadece eski dosyaları silip yeni program yükleyince, default temaya dönmüş olduk.

Vbulletin Forum programı konusu uzun zamandır benim de dikkatimi çekiyor. Bir ara ciddi ciddi geçmeyi gündeme aldık. Parasını da öder lisanslı kullanıcı oluruz o kısmında sorun yok.

Fakat, Bulletin ekibinin değiştiği yeni programın eskisi gibi kullanışlı olmadığı, ekibin kendi içinde ciddi sorunlar yaşadığı gibi konularda eleştiri yazıları okuyunca tereddütte kaldım.

Aynı saldırıları konferans programında da yaşamıştık.

Saldırılar artmaya başlayınca değişik linkler ve şifreli girişlere yönlendik.

Murat abi gerekirse forumdan para toplarız ve bir miktarda kasamızda paramız var.

Sorun SMF ana programının bir açığından mı kaynaklandı, yoksa zaman zaman ek özellikler kazandıran paketler yüklüyoruz, bu paketlerden mi kaynaklandı pek anlayamadık.

Bu yüzden paket yükleme yerine, doğrudan kodları yükleyerek özellikleri değiştirmek gerekecek sanırım.

Soldaki profil bilgilerinde, Şehir ve Yaş bilgisini gösterme işini de hazır paket yükleyerek değil, manuel kodları değiştirerek yaptım.

Yeni tema yüklemek yerine, şimdiki default temanın sağını solunu kurcalayarak da devam edebiliriz.

VBulletin iyi ve profesyonel bir çözüm olarak görünüyor.

İlerleyen zamanda işlevleri daha iyi olan bir forum altyapısı oluşturabiliriz.

Bu konuda biraz ayak sürüyor gibi dursak da, şöyle bir durum da var.

Biliyorsunuz, sosyal medya denilen bir kavram var ve forumlar da sosyal medyanın ilk örnekleri.

Daha sonraları, Facebook, blog vs gibi herkesin kullanabildiği ve kendine ait içeriği paylaşabildiği ortamlar ön plana çıktı.

Şu anda internet kullanıcılarının genel eğilimi, forum çözümü dışındaki sosyal ortamlardan yana gözüküyor.

Bu yüzden bir çok forum kapanıyor ya da bir süre sonra işlevlerini askıya alıyor.

Bizim gibi spesifik konularda yayın yapan ve belli bir yazar çizer kadrosu olan forumlar, bunca karşı rekabete rağmen, hala varlığını devam ettirebiliyor.

Bir kaç yıl önce diğer sosyal medya mecralarının yaygınlaşmasıyla, forumumuzun işlevinin azalıyor olduğunu farkettik.

Bir çok arkadaşımız, burada paylaşım yapmak yerine, facebook ve blogları tercih etmeye başladı.

Fakat son aylarda, tam tersine bir kaçış görüyorum.

İstediğini özgürce paylaşabildiğin ve kontrolsüz ortamlar çok çabuk provake oluyor ve bilgi paylaşım işlevini yitiriyor.

Yüzlerce kişinin dahil olduğu gruplar kuruluyor, kısa sürede bozuluyor, tekrar tekrar başka gruplar kuruluyor.

Forum sistemi, bilginin paylaşımı, kayıt altına alınması ve lazım olduğunda bulunabilmesi açısından sanki daha güvenli bir liman.

Lafı uzatmayayım, arıcılık sezonunun aktif olduğu dönemde bu işlere fazla kafa yorma şansımız yok.

Arıcılık sezonumuz pasife döndüğünde, forumun gidişatı, geleceği, teknik altyapısı, amatör-profesyonel çözüm alternatifleri gibi konuları iyi bir değerlendirelim.

Amatör arıcılığa ve ülkemizin arıcılık bilgi birikiminin kayıt altına alınmasına katkısı olduğu sürece forumu devam ettirmeye sözümüz var.