Gelibolu'dan selamlar

Merhaba,
Bursa’da ikamet ediyorum ve yaklaşık 20 yıldır bilişim sektöründe çalışıyorum, fakat öğretmen emeklisi anne ve babam memleketimiz olan Gelibolu’da yaşıyorlar. Köydeki dededen kalma boş arazileri değerlendirmek için 2009 yılında badem ve karışık meyvelerden oluşan 3 dönümlük bir bahçe yaptık, ardından 2011 yılında onun 300 metre uzağındaki başka bir yere de yaklaşık 70 adet kara incir fidanı diktik, bu işler ailemi ve beni 2012 yılına kadar bir hayli oyaladı, 2012 yılı kışında kardeşim ve ben Bursa’da Tarım ve Köy İşleri Müdürlüğü’nün açtığı arıcılık kursuna katıldık, uzun zamandır aklımızda olan arıcılık macerasına amatör olarak girmemizde bize bir hayli faydalı oldu.

2012 baharında öncelikle 10 adet boş kovan ve ekipmanlaımızı tamamladık. internet üzerinden ulaştığımız, Bandırma yakınlarında Şirinçavuş köyünden Uzman lakaplı bir amcadan üç kovan arı aldık. Bize arıları verirken söylediği tek şey, “bana dua edeceksiniz” olmuştu.

31 Mart 2012 Gelibolu, Cevizli köyü ovasındaki bademliğimize yerleştirdiğimiz arılarımız, Nisan sonunda bizim taze bilgilerimiz ile yaptığımız bölme çalışmaları ve kontrolümüz dışında oluşan oğulların alınması ile 10 kovana ulaştı. Uzman amcamıza gerçekten dua ettik diyebilirim. Tam dolu hatta bazıları kat çıkılmış on adet kovana sahip olduk.

Bölgenin çok çeşitli çiçek türlerini barındırması, sürekli çevrede meyve ve sebze dikiminin yapılması, taze su kaynaklarının arılık içinde yer alması ve bizim de ilk hevesle arılara gereken özeni göstermemiz sayesinde 2012 sezonunda iki defa toplamda 250 kilo civarında bal bile aldık. Sonbahar sağımından sonra kovan bakımlarımızı yapıp arılarımıza yeterli besini de bıraktıktan sonra 2013 sezonunu beklemeye koyulduk.

Bahçeye haftada bir kaç kez yapılan ziyaretlerde hava sıcaklığı ne olursa olsun arıların yağışsız günlerde halen çalıştığını görüyoruz. Şimdi bahar için malzeme ve ekipman temini için uğraşıyoruz. Yirmi tane kadar daha kovan ihtiyacımız var ve bu konudaki araştırmalarım sürüyor.

Dost Selamlarımla…

Bunlar da arılarımız ve arılığımıza dair bazı görselller.
Arıları bahçeye getirdiğimiz ilk günün sabahında çekilen görüntüler. 31 mart 2012

Yaz görüntüleri 15 temmuz 2012

Maşallah.

Hoşgeldiniz…

Merhaba ve Hoşgeldiniz!

Güzel bir başlangıç olmuş…

Arıcılıkla dolu nice yıllar dilerim.

Hoşgeldiniz, Allah daim etsin

Mustafa bey hoşgeldiniz…

Maşşallah hevesli ve kararlısınız…

Bereketli bir sezon dilerim…

Hayırlı olsun, bereketli sezonlar dilerim.

Hayırlı ve bereketli olsun
Aramıza hoş geldiniz…
Aynı yarımada üzerindeyiz. Ben Eceabat tarafındayım.
Görüşmek dileğiyle…

mustafa bey hoş geldiniz hayırlı sezonlar

Sayın Liman,
Arıcılık konusunda
sığınılacak limana
hoş geldiniz.

Hoş geldiniz Mustafa bey… Çok güzel…Hayırlı olsun…Bizim de dededen kalma yerimiz var Şarköy/İğdebağlar köyünde ama ikamet ettiğim yere mesafesi 3,5 saat…O yüzden orayı düşünmedim arılık için ama o florayı seviyorum…İnşallah ileride…saygılar

Sıcak karşılamanız ve iyi dilekleriniz için hepinize gönülden teşekkürler.
Faydalı ve bol paylaşımlı forum zamanları, bereketli bir sezon diliyorum.

Dost selamlarımla…

Hoş geldiniz hayırlı olsun

Fotoğraf makinasının yakına odaklanma özelliği, güzel kullanılmış.

Hoşgeldiniz… Bereketli bir sezon geçirmenizi dilerim…

Hoş geldiniz Mustafa bey… Hayırlı olsun…

Mustafa bey hoş geldiniz.

Mustafa bey maşallah aramıza hoş geldiniz.

Mustafa Bey foruma hoş geldini. Ben de Çan’dayım. Çok uzak sayılmayız. Tanişmak dileğiyle.

Çok teşekkür ederim.
Yakın çevredeki (gerek Bursa, gerek se Çanakkale çevresinde) dostlarla fırsat buldukça tanışmak ve görüşmek isterim ben de.

Mustafabey hoşgeldiniz hayırlıolsun Allah gönlünüze göre versin başarılardilerim.