Aşağıdaki likte bulunan ürünü almayı düşünüyorum . Tavsiye eder misiniz ?
http://www.aricimarketi.com/Ruset-Kovan-Strafor,PR-1095.html
Teşekkürler.
Aşağıdaki likte bulunan ürünü almayı düşünüyorum . Tavsiye eder misiniz ?
http://www.aricimarketi.com/Ruset-Kovan-Strafor,PR-1095.html
Teşekkürler.
Ruşetlerim geldi. Ana arı siparişini de geçeceğim.
Böldükten sonra kek ile besleyeceğim. Kekleri evde nasıl saklamalıyım. Buzdolabı mı, serin bir yer yeterli mi?
Keklerin saklanması için:
Serin, gölge, nemsiz bir yer yeterlidir.
Hocam ilginize çok teşekkür ederim.
Kayık tipi yemlik aldım. Bölme tahtası olarak kullanılabilecek ebatta. Komik bir sorum olacak.
Kovana yerleştirirken, şerbet konulan kısım son çerçeveye mi bakacak, yoksa dışarıya mı ?
Şerbeti rahat alabilmesi için şerbetliğin alçak duvarı peteğe doğru bakmalıdır.
Kayık tipi 1 kg kadar şerbet alanlardır bölme görevini yapamaz.
Sizin aldığınız bölme tipi yaklaşık 3 kg şerbet alır.
Aslında bölme de değil yanları kovana girecek kadar boşlukludur.
Bölme olması için o boşluklar sünger gibi bir maddeyle kapatılmalı ki hava akımı olmasın.
Dokuz çerçeveli kovanımı hazır ana ile 3’e bölmeyi planlıyorum. Tarih itibariyle böyle bir işlem hatalı olur mu ?
Teşekkürler.
Olur neden olmasın.
ama ben olsam 9 çerçeveli kovanı güçlendirip bala çalıştırırdım.
İbrahim bey, mevcut ananın yaşından emin değilim. O yüzden bölmeyi düşünüyorum. Böylelikle koloni sayımı da arttırmış olacağım.
Koloni nedense dokuz çerçeveden öteye geçemedi. ![]()
Anası yeni değiştirilen kolonimi ise bal için çalıştıracağım.
Bu kovandan rahat 3 bölme çıkar,bereketli olsun.
Haziran 15 te 9 çerçeveyi geçemeyen kovanda muhtemelen yavru hastalıklarından birisi olma ihtimalini de düşünün.
Çerçeveleri, açık kapalı yavruları kontrol edin derim.
Hazır ana ile böldüğüm kovan. Anayı kabul etmedi. Yeni anayı kafeste ölü buldum. Yani içeride ana yok. Kovan yaklaşık 20 gündür anasız.
Şu an hiç günlük yumurta, pupa ya da kapalı yavru yok.
Yalancılama olduysa bunu başka nasıl anlarım ?
Yeni ana siparişini geçtim. Kovana verirken 3 gün bekletmeli miyim? Yapmam gereken farklı bir uygulama var mı ?
Kovana günlük yavrulu çerçeve verin ana memeleri kapansin ondan sonra sonra memeleri bozup kafesteki anayi salarsaniz kabuledilir diye düşünüyorum
Eğer gözlerde birden fazla dağınık yumurta yoksa yalancılamamış demektir.
acilen yavrulu çerçeve verirsen kurtulur.
ama gözlerde birden fazla yumurta görürsen hiç uğraşma dağıt gitsin.
peki dağıtırkenverdiğimiz arıların arasında yalancı analar varsa… o kovan riske girmezmi??
peki dağıtırkenverdiğimiz arıların arasında yalancı analar varsa.. o kovan riske girmezmi??
Kovanda normal yumurtlayan ana oldukdan sonra
Sıkıntı olmaz.
Yeni ana arı kovan tarafından kabul edilmiş. Lakin kendi kapalı yavrularının çıkmasını beklemem gerektiğini de biliyorum. Sabır.
Kovanlarımdaki fazla çerçeveleri aldım ve -16 derece 24 saat bekleteceğim.
Derin dondurucu sonrasında poşetlemek şart mıdır ? Plastik petek bal kutusunda saklayacağım .
Artık üç kovan olduk. Bal yok ama koloni sayımı arttırdım. ![]()
Kalan tek kovanıma (3 çerçeve) varoa için flumetrin içeren şeritlerle sonbahar bakımı yapacağım. Bayvarol 60 TL fiyatıyla pek ekonomik gelmedi. Başka güvenilir alternatif var mı ?
Gencer abi bu hafta sonu arkadaşın kovaninda deneme şansımız oldu çok etkili .çok güzel döküyor .fiyatı 15tl
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160926/3265871aa1eb1c9d9dd22c75879a201b.jpg
Denemeni tavsiye ederim