Gencer ÖZDEMİR Arılığı

Merhabalar,
Kaş Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan arıcılık kursunu tamamlayıp belgemi aldım ve bugün nihayet arılarıma da ulaştım.
Tek kovanla bu sene pratik yaparak doğanın sunduğu bu muhteşem olaya alışmayı hedefliyorum. Ağustos gibi balda alabilirsem ne mutlu bana.

8 çerçevelik bir kovanla başlıyorum. Bakalım olay nerelere gidecek. Koloni yönetimi okundu, ekipman temin edildi, kendi bölgemden arılar alındı ve bismillah dedik başladık. Bilgi ve fikir veren tüm deneyim sahibi arıcılara saygı ve sevgilerimi sunarım.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpt1/v/t1.0-9/11214260_10153770596573912_1457826899508436496_n.jpg?oh=68e772c4c9e5181c5d5f002fb06a2e54&oe=560046BD&__gda__=1442360244_d9a75513c1b9ef7399fd325adf93cad0

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xta1/v/t1.0-9/11266245_10153792921228912_7286018734974104534_n.jpg?oh=6e707eaa3dfa5a41c98c953c006f2ba8&oe=5605963A&__gda__=1439171447_a4ceeafd64da3e8ce9947adbb50ecb7a
[/img]

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xat1/v/t1.0-9/11118846_10153792921243912_1215016566652908544_n.jpg?oh=bdcbb026bd008eca866876cdadb8797f&oe=55C4349A&__gda__=1443241304_973d1226da9f53fa5fc05c8b832fec5d

Gencer bey,hayırlı olsun allah bereketini arttırsın,

neden ahşap değilde plastik kovanı tercih ettiniz.

İbrahim bey,
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Kovan konusuna gelince bulunduğum bölgenin aşırı sıcak olması ve negatif bir durumda temizliğinin kolaylığı ilk tercih sebebim. Ama bir tanede ahşap alıp kıyaslamayı da kesinlikle düşünüyorum.

Gencer bey,kovanınız,arılarınız,arılığınız hayırlı olsun,

bereketi bol olur inşallah,hepimiz için güzel bir sezon olmasını dilerim.

Gencer Bey, Arılarınız hayırlı olsun.Bol bereketli bir sezon geçirmenizi dilerim.

Plastik kovanın altındaki plastik kasa çok güzen vermedi bana açıkcası sağlam bir rüzgarda kovan düşebilir.Aman Dikkat.

Emre bey,
Açıkçası evde fotoğraflara bakınca bende de aynı fikirler gelişti. Bugün hem etrafını hemde içini tekrar düzenleyeceğim.

Arılığınız ve arılarınız hayırlı olsun. Bol ballı sezon dileğiyle.

Arılığınız hayırlı olsun hocam bereketli bir sezon gecirirsiniz inşallah

İyi dileklerde bulunan tüm arıcılara teşekkür ederim.

Hayırlı olsun, kovanın bal dolsun…

Bu sabah arılara ilk kontrolümü yaptım. ;D

Aldığım arıcı çerçeveleri arkadan bakında soldan sağa dizmiş, sağdan sola şeklinde yönlerine dikkat ederek tekrar sıraladım. Bu arada her çerçeveyi kontrol ettim. Ama heyecandan ana arıyı gözlemleme ve görme şansım olmadı.

8 numara olarak ham petek verdim ve 9 çerçeve olarak yolculuğum başladı. Akşam üstü yada yarın 1/1 şerbet ile takviye yapacağım Bir su bardağı uygun mudur ?

Bu arada gelen arılarda sarı ve kırmızı çiçek tozu vardı. ;D

Gencer Bey hayırlı olsun, şerbet vermeye nasıl karar verdiniz, bu mevsimde ihtiyaç duyacaklarını zannetmiyorum. Yeni çıkan oğul almışsanız olabilir. Yeni oğulu bir kaç gün besliyoruz sonra gerekmiyor.

Sayın zkeskin,
Aslında koyduğum ham peteğin daha hızlı kabartılmasına etki eder diye düşündüm. Şerbeti uygulamayı da ilk kez yapacağım. Sürekli vermeyi düşünmüyorum. Ama ne kadar sürede çekecekler bunu da çok merak ediyorum.

Anlayacağınız bu kovan, bu sene benim için bir okul ve her şey ilk. Heyecan üst düzeyde :slight_smile:

Ustalar bir şey sormak istiyorum.

Çerçeve kontrollerini yaparken arı kovana silkeledim, azalan mevcutla kontrolü yaptım. Peki fırçayı ne sıklıkla veya hangi durumlarda kullanmalıyım ?

Gencer Bey hayırlı olsun dilerim.

Fırça genellikle hasat esnasında kullanılıyor diye biliyorum, rutin kontrolde fırça kullanımı arının gereksiz yere hırçınlaşmasına sebep olabilir kanaatindeyim.

Merhaba kafama takılan bir şeyler var !

Ara arı ızgarası ile propolis tuzağı bir birine çok benzeyen iki ürün.

1. Ana arı ızgarasının kullanım yerini biliyorum ama zamanlamasının tayin edemiyorum. Ne zaman kullanmalıyım ?
    Kaş için hasat Ağustos ayı imiş ama ana nektar akımını tarihini de bilmiyorum :frowning:

2. Propolis tuzağı kovanda nereye konuluyor .

Bilgi verenlere şimdiden teşekkürler.

Gencer bey aramiza hos geldiniz
Arilariniz ariliginiz ve heyecaniniz bol bereketli olsun ALLAH utandirmasin

Sayın Gencer ÖZDEMİR:

Ana arı ızgaralı bölümün üzerinde ana bal akımında yavrulu ve yumurtalı çerçeve olmayacak şekilde
zamanlama olarak konulur.
Bu süre genelde 1 ay kadar önce denilebilir.

Ana arı ızgarası temiz bal almak istediğiniz ballığın altına konulur.

Propolis kapanı en üste konulur, içeriye soğuk hava girişi önlemek amaçtır

Murat Hocam,

Sahip olduğum kovanda (Api… Ergo ) Yemlik Tipi Bütün Örtü Tahtası mevcut , propolis tuzağını kullanmak isteğimde örtü tahtasının altına mı yerleştirmeliyim ? Yani Çerçeveler + Propolis tuzağı + Yemlik Tipi Bütün Örtü Tahtası şeklinde bir dizilim mi olmalı. Yoksa o dönem için yemlikli örtü tahtasını çıkartmalımıyım ?

Not : Propolis tuzağının sadece fotoğraflardan gördüğüm için basit gelebilecek bu soruyu soruyorum. Paylaşım için teşekkürler.

arılıgınız hayırlı olsun gencer bey tek kovan yetmez kıyaslama ve gerektiğinde takviye yapabilmek için iki kovan oplsun derim