GEZGİN ARICILIKTA ARI IRKI NE OLMALIDIR???

Sayın mandıralı kardeşim ikimizde aynı şeyi söylüyoruz ama anlatımlarımız farklı söyledim işte tanımadığız birine neden kızalım amaç dostluk formun amacı paylaşmak değilmi ne demişler hayat paylaşınca güzel [emoji6] Saygılar

Adem hocam insan elindekini bilir olmayanıda merak eder…
zaman gelirde bir gün bizde görürüz o değişik ırkları belki…
benim arım bana yetiyor şükür Allaha…

sevgi ve saygılar bizden :slight_smile:

Ersin hocam elimizdekini bilmek için acemi olmamak lazım.

Elinde olmayanı merak etmek gerekli. Öyle olmasa, ustalar bile, dağ köylerindeki arıyı arılığına getirmezdi.

Değişik ırk aramıyoruz. Sadece kendi ırklarımızı arıyoruz.

Benim arılarım yetmiyor. Napıyım şimdi? Şükredip, 1000 TL harcayıp, 500 TL’lik bal satmaya devam mı edeyim?

Oğul verme oranı çok, vakitsiz üreme var, stok yapamıyor. Kışa girerken şeker yetiremiyorum. Tek seferde, 50 litre şerbet hazırlamak kolay değil.

Kişisel örnek vermişsiniz. Benim kişisel örneğim de örnek olsun.

Adem hocam artı eksi yaptığımızda bize eksi gözükmüyor.acemi olunsada bu hesap yetiyor başta…
dediğiniz gibi elimizdeki arı ile ilgili sorunlar görüyorsak o zaman bir şeyler yapılması gerekli oluyor…
elimizdeki sorun yaşatmıyorsa devam ediyoruz bir arayış içinde olmadan yola…elimizdekini bozmamakda gerek…
denemelerim olacak farklı arılıklar kuracağım…o zaman geldiğinde daha detaylı paylaşırız deneyimleri inşaAllah…

Ersin hocam, elindekini bozmaya karar verince yeni bir sayfa açılıyor. Bu sayfa nasıl olur bilemeyiz.

Kendi arılığımız içinde seçim yapıp, bozulacakları bozmak gerekiyor.

Senin gibi ben de arayış içindeyim. Bu aralar arılığı ikiye ayırmayı düşünüyorum. Her seneki gibi, şunlar şuraya, bunlar buraya. Ama bu sene şunları, bunları bitirip, farkı ortadan kaldıracağım. Bariz farklı davranışları olan arıları çiftleştirmemek için bunu yapıyorum.

Haftaya ana arı hazırlıklarına başlayacağım.

Şimdi, gezgin arıcılık için ırk arayan kişinin de düşünmesi gerekli; nerede çiftleşecek?

Arayis,Ariciligin olmazsa olmazi haline gelmis,bilhassa yasayabilir Ari ve Aricilik acisindan.
Bu arayisi teskilatli ve sistemli sekilde yapanlar var. bence dogruda yapiyorlar.
Ersin Beyin baktigi yerden baktigimiz zaman,dogru irki bulsak bile basari bir-iki sezonla sinirli olacaktir,basarinin devamli olmasi icin iklim bölgelerimize uygun yaygin irklarimiz olmali.bu Arilar bu bölgelerin disinda kullanilmamalidir.
Yada Dar Alan Korunmus Bölgeler olusturup elimizdeki kaynaklari buralarda üretecegiz, buda tamamen Aricilarimizin bilgi ve birlikte is becerme yeteneklerine bagli bir durum.
Adem Beyinde dikkat cektigi gibi, usta bir arici olarak umut ettigimiz ucralardaki Arilari alip Kovanligimiza getirirsek basari
hep kisa vadeli olur(Bu Saf Analar icinde gecerli, tek fark kaynagin var olmasi) .ayni zaman da belki bir ihtimal kaynak olabileceklerinde kökünü kurutmus oluruz.