Gold marka varroa ilaci

Arkadaşlar, Bir kaç arıcı arkadaşda gördüm onlarda etken maddesini bilmiyorlar doğal diye kullanıyorlar, Bu ürünü kullanan varmı etken maddesi flumetril mi ?

Samsun Tarım il müdürlüğü flumetrin olduğunu tesbit etmiş ve toplatma kararı vermişti bildiğim.

Teşekkürler, bende öyle düşünmüştüm çünkü ambalajinda doğru düzgün açıklama yazmamış Sadece doğal ibaresi var.

ambalaji afilli çok merdivenalti ilaç var. pakete bakiyosun üreten firma ünvani bile yok. her gun biktim bunlardan satmaya calisiyolar diyor malzemeci. fatura yok fiş yok. eline flumetrini alan pakete koyup satma peşinde

Konu biraz eski ama başıma gelen bir olayı yazma ihtiyacı hissettim. Bugün varoa için Beykoz’da çok bilindik bir satıcıdan varoa için bu ilacı verdiler. İkindi vakti herbir kovana çıtaların üstüne 1 şerit bıraktım kovanları kapattım.
10 dakika sonra baktım kovanların önünden onlarca ölü arı çıkarıyorlar. Şeride değen bütün arılar simsiyah olmuş. Hemen çıkarıp attım hala ölü arı atıyorlar dışarı. Bu nasıl bir kimyasaldır. Neden satıyorlar, çok yazık…

Bunu paylasman çok iyi olmuş başka yerlerde de paylaş bu güzel canlılara kızlarımıza zarar gelmesin.

Çok geçmiş olsun varroa  ilacı olarak doğal olduğu söylenen birçok içeriği belirsiz ürün satılmakta zor durumda kalmamak için ruhsatlı içeriği net olarak belli ürünler ve formik asit okzalik asit gibi organik kimyasalları doğru zamanda ve doğru dozda kullanmak gerekiyor.

Gold marka ilaç gerçekten çok kötü bir ilaçtır kendim kuşandım mazot gibi kokmaktadır ve varooa dökmemektedir varooa ya hiç etki etmiyor

Ben o ilacı şavşatta görev yaparken kullandım varroa dökümü gayet iyiydi.Arılarda gözle görülür bir yan etki görmedim.Benim kovanlarım klasik ahşap tabanlı kovanlı,polen tuzağı ve tepsisi yok ama arılar çıta üzerine konulan şeridi tiftikleyif kovanın önüne çıkartıyordu ve bu ince tiftiklenmiş şerit attığında sayılamayacak kadar çok miktarda ölü varoa gözle görülebiliyordu.Ben sonbaharda kullanmıştım.