Z harfinden sonra shift de gitti sanırım… ![]()
Sayın arkadaşım… Yukarıdada belirtmiştim Kimsenin marka yada ticari polemiğine gimek istemiyorum…
KALDIKİ HER KONUDA MARKA POLEMİKLERİ , FORUM VE YÖNETİCİLERİNİDE YAZANLARIDA YASAL OLARAK ZORDA BIRAKABİLİR.
TV dizilerinde Filmlerinde bile araba markası kapatılıyor yani umarım anlatabilmişimdir…
Aslında gereken ve dikkat edeceğiniz her detayı yazdım. önceki yazılarımda gereken bilgiyi bulamayanlarınız Özel mesajdan Telefon numaranızı yazın arayım yada Numaramı yollayım varsa sorunu yada ayrıntıları direk konuşalım daha etkili olacak ve Forum yöneticilerinide zorda bırakmamış olacaktır bu şekilde.
??? Önder bey anlayamadım hangi tuş neden nereye gitmiş ![]()
Sayın German Teknik
Konu sizle alakalı değil.
Başka başlık altında konu ile alakalı görüşülmüştü.
Z=S
Şimdide büyük harflerle yazılınca
![]()
Sayın German Teknik
Yine tüm olumsuzlukları , sahtekarlıkları saymışsınız.
Piyasada hiç mi dürüst ve düzgün iş yapan yok?
Almanya da ve Türkiye de bir sürü proje yapılmıyor mu ? Çalışmıyor mu ?
Siz bu işi biliyorsanız günlük 10 KW elektrik üretecek bir projeyi marka ve güçleri ile birlikte yazar mısınız ?
Sizin tecrübelerinizden faydalanalım.
sevgili kardeşim
yine teşekkür ederim numaranı göndermişsin.
gerektiğinde ararım.
burada arıcıları aydınlatman soru ve sorunlara cevap vermen çok iyi…
yaratıcı insanlar olarak düşünüyorum hayvanlarla uğraşanları…
kafamda otomobil şarj dinamosundan yapmak istediğim bir ünite var verim alınırmı …bunda hangi akü nasıl bir trübün(küçük boyutta) ve ölçüler ne olur…
ve birde en önemlisi maliyet…ne kadar tl.ye çıkılır bu işten ortalama…
dediğim gibi tv.dolap vs. için.
evet S leri kullanmaya devam …
Zıkıntı yok, kullanın…
![]()
Nedenini biliyorus nasılsa güsel kardeşim.
Bunlar da hayatımızın minik renkleri, neşeleri oluyor. Dert etmeyin.
Volkan bey
Sanırım birbirimizi anlamakta güçlük çekiyoruz… Ben size sahtekarlıkları değil PİYASADA DÖNEN DOLAPLARDAN kendinizi nasıl korumanız gerektiğini ve Tüketicinin ne şekilde mağdur edildiğini kendinizi bundan nasıl koruyacaınızı detaylarıyla anlatmaya çalışıyorum… Türkiyede yapılan büyük projelerin çoğu Yurtdışından getirilen Türk firma mühendis ve ekiplerince yapılmaktadır… Çünkü malesef bu teknolojide çok geri kaldığımız için bu sistemlere imza yetkisi taşıyan Mühendis ve bilirkişi kendi okullamızda yakın zamana kadar yetiştirilmiyordu…
Bu işi bilmek Günlük 10 KW elektrik üretmek… Güzel ama bu boyacı küpü değil tartıya koyalım…
10 KW günde size 10 - 15 dakika içnde toplammı gerekiyor ?
10 KW 24 saat içerisinde toplam gereken güçmüdür ?
Eğer 24 saat içinde 10 KW gerekliyse bu tüketimi yapacak aletlerin aynı anda toplam tüketimşeri nedir ?
Sistemde sulama motoru yada benzer motorlu cihaz çalışacaksa motorlar ilk kalkışlarda 3 kat enerji Demeraj gerektirir yoksa sistem susar Motor varmı ?
Güneş görmediği zaman kaç saat sistemin dayanması gerekiyor sistemde durması engel teşkil edecek cihaz varmı yada sistem 1 hafta güneş görmese bile çalışacak cinstenmi dizayn edilmesi gerekir. ve daha bir çok ayrıntı konusulup ona göre panel batarya inverter ve uygun sarj cihazı ve tesisat maliyetleri hesaplanabilir yoksa yolda kalır boşuna ya gereksiz sayıda panel bataryalar alır sistemden tam netice alamazsınız yada kullanmayacağınız güçte üretim yapıp misliyle para harcamış olursunuz…
Bunların hepsi bilinmesi hesaplanması gerek profesyönel bir sistemde…
Yoksa hesap basittir 1 KW gerçek net 220V elde etmek için 12 volt sistemlerde saatte 80 ampere ihtiyacınız vardır 24 volt sistemde 40 amper saatte gerekir . 48 Volt sistemde bu 20 ampere düşer… Sarj sistemleri ve kontrol üniteleriyle tesisatın buna uygunluğu şarttır. Bataryalar ve güçleriyle sayısıda bu hesaplardan sonra tespit edilir.Teknik ayrıntı kısaca budur Eğer bu hesapları tutturamazsanız sistemde birşeyler eksik veya tam değil demektir… Sallama hesapla olan işler zaten piyasada boldur Tartıdan elektrik alır gibi bu sistemleri bukadar KW deyim satın alırsanız yolda kalacağınızda kesindir hele sözde paket sistem alıyorsanız. Sözde ucuza verilen bu paketlerden dahi para kazanılıyor Nereden eksiltilmiştir diye düşünmeniz gerekir önce…
Bana kimsenin ürünü için iyi kötü yazmamı beklemeyin hem bilmediğimiz kişilerin ürünlerini hemde işlerinide kötülemiş oluruz … Ayrıca hem bizim hemde Forum yöneticilerinin yasal olarak başı derde girer… Daha detay gerekiyorsa özel mesaj ile telefon yazın yada numaramı yollayım ne gerekliyle hesaplar ona göre sistem planlayabiliriz…
Paneller ve detaylarını yazmıştım bulunduğunuz bölgedeki hava sıcaklıkları ortalamasına göre panel seçimi yapılır… Elbette buda maddi güce bakıyor kaliteyle fiyatlarda yükseliyor.
Ben sizlere yardımcı olabilmek için vakit buldukca ve herkezin anlayabileceği şekilde uzun yazılara emek döküp yazıyorum ama Suçlanıyor duruma düşeceksem yazmayıda durdurabilirim.
Slm Arkadaşım Rüzgar türbinlerine araba dinamoları uygun değildir… Boşa para ve emek sarfedersiniz… Çünkü bir oto elektrikçiyede sorun oto dinamoları 2100 - 2300 devirden sonra şarja geçmeye ve gerekli akım üretmeye başlarki bir dinamoya takacağınız kanatlarla o devire çıksanızda kanatlar parçalanacaktır yada kasırga beklemeniz gerekir … Rüzgar türbini dinamoları özel yapılmışlardır ve düşük devirlerde yüksek performans vermek üzere yapılırlar Özel neodym mıknatıslar çok pahalıdır bu sebeblede rüzgar türbinlerinin ufacık çin malları bila kanatları 60 - 80 cm 900 - 1100 $ satılmaktadır… Onlarda sözde 300 - 500W üretiyor deselerde belki kasırgada dayanırsa o üretimi yapar 75 - 100 watt ı geçen ben şahsen rastlamadım o paraya kaç tane kaliteli panel alınır… Ayrıca Türbinlerin sarj cihazları farklıdır bataryalar dolunca bir tür DUMP a gecmesi gerekir eger bu özellikler olmazsa kanat devri boşa düşer cok yükselir ve kanatlar parçalanır… Rüzgar türbinleri bilyasından vidasına dinamosundan iletim bileziklerine sarj ünitelerinden kule bilyalarına ve direkleri mükemmel hesap gerektirir … Küçüklerinin bile bir kanatı koptuğnda 100 - 150 metre uzağa kurşun gibi fırlatır Özürü telafisiz kazalara sebeb olabilir … Çalışma yapanlarınız bu hususlara çok dikkat ediniz.
[b]MesaJımı editleyip birkaç resim eklemek istedim ama editlenmiyor resimleri buraya ekleyim.
Eklenen resimlerin Hiçbirisi ORDAN BURDAN İNTERNETTEN TOPLAMA HAYALİ DEĞİL KENDİ YAPTIĞIMIZ İŞİMDİR[/b]
Resimlerdeki aydınlatma armatürleri Özel Siparişle Türkiyede üretilmiş olup Çok düşük tüketimle Türkiyede olmayan güçte aydınlatma gücüne sahiptir.
Resimlerdeki Model 870 WATT ile 500 - 600 metre dikine yaklaşık 800 metre enine hakimiyet sağlamaktadır… Barajlar Madenler Elektrik Santralleri ve Çimento fabrikalarında 2 yıldır imalatımın başarıyla çalışanları ve refaranslarıda vardır.
http://resimekle.com/images/2015/02/14/f1.jpg
RESİMLERDE GERÇEK AKILLI EV ÇALIŞMALARINDANDA ÖRNEKLER OLUP GÜNEŞ İLE ELEKTRİĞİNİ ÜRETİR KENDİNİ ISITIP SOĞUTABİLİR ve daha birçok konfor.
HALI SAHA FABRİKA VE BİRÇOK ÖZEL ALANDADA ÖZEL İMALATLAR MONTAJLAR YAPILMIŞTIR RESİMLERİN SADECE BİRKAÇTANESİDİR
HALI SAHADAKİ ARMATÜRLER 100 WATTLIK ALMAN SİSTEMİDİR 100 WATT ARMATÜRLERLE TOP OYNANMAKTADIR IŞIK GÜCÜ ESKİ SİSTEMDEN DAHA GÜÇLÜ IŞIĞA SAHİPTiR 19 AYDIR SERVİS VERİLMEMİŞTİR
http://resimekle.com/images/2015/02/14/f2.jpg
Resimlerde gördüğünüz bir kalorifer kazanı değildir. Henüz Türkiyeye gelmemiş bir teknolojidir… Güneş varsa evi ve suyu ısıtır. Güneş yoksa Kurulumda binaya eklenen depolanan depodan sıcak su alır onunla ısıtır oda yetersizse hava soguksa ürettiği elektrik ile ani su ısıtıcısı gibi bir sistemle evinizi ısıtır… Hiçbiri yeterli gelmiyorsa Doğalgaz kömür yada mazot alternatif ne seçilmişse ona geçiş yapar… Isıtma sistemleri yerden merkezi sistemdir Kalorifer tarihe karışıyor Avrupada. Binalar ve taban betonu çok güçlü izole ediliyorlar.
Bildiğim kadarıyla güneş enerjisinde tabandan ısıtmanın sebebi, kışın güneş ışınlarının dar açıyla gelmesi ve suyu yeterince ısıtamaması. Bu nedenle tabandan ısıtma sistemi olarak kuruluyor.
Ertuğrul bey resimde Almanyadaki bir yerden ısıtma uygulamamızdır…
http://resimekle.com/images/2015/02/14/yerist.jpg
Binalar yapılırlen izoleye büyük önem verilir… hem zemin hem duvarlar hemde tavanlarda…
Güneş ışınlarıyla açısıyla alakası yok ısınma sisteminin… Yerden ısıtmalar 25 - 38 derecede tüm yapılan binayı ısıtırlar… Oysa Kalorifer petekleri 65 derece ısıya su çıkmadan ısıtma yapmaz su pompası sıcak suyu peteklere yollamaz… 25 derece ile 65 - 85 derece arasında ciddi ısı farkı ve ısı farkını kapatmak enerjiye ihtiyaç vardır… Bu sebeble Yerden ısıtmalar kullanımda çok ekonomiktir… Yeni bina yapacak herkeze tavsiye ederim ama bu işin profesyönelleriyle ve orjinal malzemeleriyle yapın…
Resimde Stroporla taban betonu ısıtma bölümünden ayrılmıştır…üstteki kat betonun birleşme yerleri yan duvarla temas etmemesi gerekir yoksa duvarlarda yerde catlamalara sebeb olur bir sürü ayrıntısı vardır… Göründüğü kadar basit bir işlemde hiç deildir. Kullanımı mükemmeldir soğuk derdini tümden bitirir…
Aslında aynı şeyi söylüyoruz. Tabandan ısıtma için daha düşük bir sıcaklık yeterli. Güneşin açısı tabiki önemli. Bu, yaz aylarına göre birim maliyette daha az enerji demek. Az enerjiyi daha verimli kullanmak gerekir. Bu nedenle tabandan ısıtma kullanılıyor.
Kaliteli malzeme ve işçilik tartışılmaz tabiki.
Birgün müstakil bir evim olursa benzer bir sistemi kurmak isterim. Kimbilir belki ısı pompası sistemi kullanırım.
Ertuğrul bey, bu tür sistemler bina yeni yapılırken projelendirilirlerse daha sağlıklı kablo boru tesisat görünmüyor ve harici sıcak su depolama izoleli tankları bina altına yada bahçesine gömülebiliyor… Akıllı evler yağmur suyunu bile depolayıp Tuvaletlere bağlanıyor artık. Akıllı evde neler olduğunu tam bilmekte önemlidir.birkaç led takarak akıllı ev olmaz.
Amerika da da yerden ısıtmanın terkedilmeye başlandığını duyuyoruz. Yerden yada tavandan evi dolanan hava kanalları ile evlerin ısitilması da çok sağlıkli bir sistem. Isı pillerinin hala kullanılmaması sanırım insanların3 5 katlı apartmanları tercih etmeleri sanırım. Malum 10 daireli bir apartmanda 120kwh gibi bir ısı pili sistemi mantıklı olmayabilir de, … İzolasyon konususunda yerden göğe kadar haklısınız. 80 90 larda toyota ile ford un dizayn anlayışlarında ki gibi hersey birbiriyle daha önemlisi kullanıcı ve ihtiyaçları ile uyumlu olmalı.
Hibrit sistemlerde, güneş paneli+jeneratör sistemi yüksek kapasiteli yada orta kapasiteli aküler ile nasil olmalı? Doğanın göbeğinde sabaha kadar pervane vızıltısı çekmemeyi tercih ederim.
Bu sistem, 3 derin dondurucu, 1 buzdolabı, 1 çamaşır makinası, tv, uydu, karanlıkta ziyaretçileri seçebileceğimiz kadar dışarının aydınlatılmasi için gerekli ışık kaynağı nı, 3 kapalı alan aydınlatması, 2 de entertainment cihazını çalıstırmali.
Ayrıca çamaşır makinesi çalışmazken 1500w lık bir alet kullanma ihtiyacı da olabilir.
Arkadaşım Merhaba…
Bu sıralar seyahatlerim oluyor cevaplar gecikebilir alınmayın ama fısat oldukca yanıtlıyorum.
Evleri ısıtmak için yeni sistemleri deniyor olsalarda daha Yerden ısıtma kadar performans alınan başka bir sistem geliştiremediler…
Çünkü her yer aynı derecede saglıklı içerdeki nemi kurutup astıma sebeb olmayacak şekilde gürültüsüz ve en önemli yanı EKONOMİK ısıtıyor.
Kişilerin ekonomik gücüne göre Yerden ısıtma tesisatları yan duvarlardada 1,5 - 2 metre yüksekliğe kadar yapılan yeni uygulamalarda vardır…
Yerden ısıtmalar 24 - 26 - 38 derece su ile ısıtma yaparlar… Terlerde çatlama olmaması için emniyet sistemi 40 dereceyi geçince sistemi durdurur.
ASLINDA HESAP ÇOK BASİTTİR ÇAYDANLIKTAKİ SUYU 26 veya 38 DERECEYE ÇIKARTMAK ile 65 - 85 dereceye çıkartmak arasındaki ENERJİ KAYBI hesabıdır
Kalorifer petekleri için ise tesisattaki suyun 65 derece üzerine çıkması gerekirki sonra pompa peteklere yollar suyu önce tesisat sonra petek sonra oda sonra siz ısınabileceksiniz… Yerden ısıtmada durum direk hemen oda içinde etki etmeye başlar…Ve ısındıktan sonra kapı pencere açıp kapanmayla hemen soğumaz pek etkilenmez.
Kalorifer peteklerinin olduğu evlerde zemin kısmı Yaşam alanınız tavandan daima 4 - 6 derece soğuktur… KISACA TAVANI ISITMAYA DAHA ÇOK PARA ÖDERSİNİZ…
Rüzgar türbinleri eger derme çatma merdiven altında uyduruk hurdacı motorlarından bozma dinamolardan yapılma Kanatları aynı keza… Aerodinamikleri iyi hesaplanmış kanatlarsa ses seda yapmadan işini yapar. Pervane vızıltısı falan olmaz… Bozuk havalarda HYBRİD sistemler sizi enerjisiz bırakmaz.
Bunlar Maddi olanak ve kişisel tercih işleridir…
Bir sistem hesaplanırken önce maddi değil sistemde ne çalişacak bunların tam tüketim tespitleri yapılması ve nekadar süre çalışacağı tam hesaplanması gerek… Sistemi eksik yaparsınız bataryalar erken biter yolda kalırsınız. gereğinden güçlü yaparsınız Çok masraf edip kullanmayacağınız gücü üretirsiniz buda zarardır…
Merhaba,
130 W güneş enerjisi paneli almak istiyorum.
Kararsız havalarda (Balıkesir için sonbahar verimi dikkat edilerek ) monokristal olanlar mı polikristal olanlar mı tercih edilmelidir.
Ülkemizde genelde monokristal olanlar tercih ediliyor.
Antalyanın bol güneşli iklimiyle karadenizin genellikle bulutlu ikliminde aynı panelin kullanılmaması gerektiğini sanıyorum.
Aynı şartlar aynı kurallar, farklı şartlar farklı kurallar. Burada uzmanlık ve tecrubé fark atıyor. Yerden ısıtmanın kömür odun yakacaksak sıkıntılı olacağını düşünüyorum. Şehir kullanımına bir şey diyemem. Sadece sağlık konusunda çekincelerim var.
YÜEK hibrit sistemler çokca adından söz ettiriyor. Fakat ben fosil yakıt+güneş enerjisi ile çalışan mobil bir sistem istesem, hatta başta fosil yakıtla, tercihen dizel, çalışan aküleri olan bir sisteme zamanla güneş panelleri de eklenmesini istesem; nelere dikkat etmem gerekir? Böyele bir sistemin gücü ne olmalı maliyeti ne olurdu? Böyle bir sistem mümkün müdür?
Böyle bir sisteme şimdiye kadar rastlamadığım için soruyorum. Bence üzerinde düşünmeye değer bir sistem olurdu. Kapalı havalarda günde 1 2 saat ekonomik olarak çalışıp bir nevi yedekleme görevi görecek, güneşli havalarda ise paneller işi götürecek. Mesela hidrofor, tv, aydınlatma akülerden direk beslenecek. Böylece % 20 30 enerji tasarrufu da ayrıca sağlanabilir.
Arkadaşım bu biraz kişisel bir karar ve maddi güç ile alakalı durumdur…
Monokristalin paneller hem soğuk hemde sıcakta kendilerini kanıtlamışlardır ancak her monokristalin iyi Her pollykristalin kötü demekte değildir Pollykristalin paneller soğuk bölgelerde daha çok kullanılırlar… Kalitesi düşük bir panelden kalitesi yüksek olan elbette daima daha iyidir… Panel seçimi yaparken satıcının sözünden ziyade yaptığı işlere sattığı ürünlere ve satış sonrasındaki süreçte nekadar yanınızda olacağını dikkate almaya ve ucuzunu değil… KALİTELİNİN UCUZUNU SEÇMEYE ÇALIŞIN…
Maksat KALİTEYSE YENİ NESİL MULTİKRİSTALİN PANELLERDE ÇIKMIŞTIR VE COK PERFORMANSLI OLDUKLARI YAZILIP SÖYLENİYOR… ( Bu ay sonu 26 tane getirtiyorum 18 i sipariş )
Multikristalin panellerde diğerlerindeki pozitif negatif sorunların kaldırıldığı yeni nesil paneller olduğu bildirilmektedir…
Arkadaşım Hybrid sistemlerde Mazot Odun Kömür LPG yada Doğalgaz seçenekleri çoktan yapılmış ve vardır ama ülkemizde gelişmemiştir buda başka yönü olayın…
Mesela sulu şömineler yerden ısıtma desteklı odun kömür doğalgazla brlikte çalışabilen tipleri ülkemizdede yapılmaya başlanmıştır… SULU ŞÖMİNE google den arattırın firmalara ve detaylara ulaşırsınız…
TV Hidrofor derken neyden %30 kar etmek gayeniz anlayamadım …Sistemde her ne nekadar süre çalışacak ve ne güç tüketiyorsa tek tek hesaplanması gerekli töleransları eklemek gerekir projelendirirken. Sistem gerekirse 1 hafta güneş görmezse bile çalışacak güçtede dizan edilebilir veya bir küçük jeneratör ile sorunlu sürelerde bataryaları doldurmanız mümkündür… %20 - 30 değil gerekli güneşi aldığı müddetçe %100 tasarrufla kullanabilirsiniz…
Bu tür sistemler Eski bir pikap türü araca yada Römork üzerinde panelleri açılır kapanır şekildede dizaynı mümkündür… yer değişirken paneller katlanır ve emniyetle yeni yerine nakledilir… kablo panel batarya inverter sökme dağıtma derdi olmaz…
Arkadaşım size gerekli bilgileri önceki ve şimdiki yazılarımda detaylarıyla bulacağınıza inanıyorum…
Elimde 4 tane 100 watt sıfır orjinal kartonunda Almanyadan gelmiş MONOKRİSTALİN yüksek performans paneli var size lazım olan yakın güçteler.
Bunları piyasa panalleriyle karıştırmayın… AB ve Almanya müsadeleri ve Kalite onaylı ürünlerdir ve performansları mükemmeldir… Bunlara uygun normal ve MPPT sarj cihazlarıda mevcuttur… Özel mesajınıza bakın ilginizi çekerse telefon numaramı yolladım ulaşabilirsiniz…