Forum admini ve yetkili arkadaşlar.
Genellikle çoğu Arazide Bağ bahçe çiftlik türü yerlerde ihtiyaç duyulan Elektrik enejisini
Rüzgar Güneş ve Ortama uygun diğer sistemlerlede üretmek Buzdolabı TV Labtop yada Cep telefonlarını
kullanmak üzere Teknik bir bölüm açılırsa hem küçük hemde büyük sistemler için ihtiyaç duyanlara
yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
Buradan devam ediniz.
Teşekkürler Halil bey.
Enerji işi Sadece birkaç Lamba Buzdolabı yada cep tlf nu labtop sarjı ile sınırlı kalmayacağını düşündüğümden mesela , Sulama Mevcut ilgili makineleri çalıştırma elektrikli koruma telleri Alarm ve benzeri birçok alt konuyuda beraber getirebileceği için Forumda ilgili bir başlık açılırsa daha iyi faydalanabileceğin düşündüğümden bir TEKNİK isimle konu acılması daha iyi olurmu diye yazmıştım.
Rüzgar türbinleri ile ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz
Rüzgar türbinleri göze ve kulağa hoş gelsede Öncelikle çalışacakları uygun rüzgar mevcutmu bunu kesin olarak tespit etmek gereklidir.
Türkiyede gözlemlediğim Bazılarının Sigara dumanı yada parmağını ıslatarak sözde yaptığı ölçümler hikayedir Paranızı riske sokmaktır…
Öncelikle Saçlarınızı yada bir bayrağı uçuşturan rüzgarın estiği yöndeki kararlılığı ve kaç saat estiği bu en önemli ilk tespittir.
Türkçesiyle serseri rüzgar anlamına gelen Rüzgar var ama 3 - 5 saniyede sürekli yön değişen bir bölgedede Türbinle netice alamazsınız.
Bunlar için hassas ölçüm aletleri vardır Saniyelik dakikalık saatlik günlük aylık her saniyeyi istatistik olarak tespit eden çihazlarla ölçüm yapılması gerekir. Bunlardan sonraki aşama rüzgar ve şartlar uygunsa Kullanılacak aletlere göre Türbin seçimi ona uygun sarj kontrol sistemi ve Rüzgarsız zamanlardada enerjisiz kalmamak için batarya güçlerini ve inverteri tespit etmeye sıra gelir.
Enerji ile profesyönel uğraşan biri olarak Ne Rüzgar nede Güneşe sisteminizi tam bağlamanızı tavsiye etmem.
HYBRID sistemler bu sebeble geliştirilmiştir… Mantığı Güneş yoksa muhtemelen hava bozuktur , Hava bozuksada muhtemelen Rüzgar vardır… Rüzgar yoksa Güneş vardır her ikiside yoksa bataryalarınızdakı depoya iş düşecektir…
Genel olarak kısaca anlatabileceklerim bunlardır…
Dev rüzgar türbinlerinin bile dönüyor olmaları demek değildirki Full kapasiteyle çalışıyorlar… Rüzgar türbinlerinde Stand by dönüsü denen üretimin % 3 lere düştüğü dönülerde olduğu zaman çoktur . Ölçümlerdeki önem burdan kaynaklanır… Dikeceğiniz türbin size Günde 1 - 2 saat anca üretim yapacaksa o masrafa birkaçtane fazla güneş paneli ve batarya alırsınız daha iyi sonuca ulaşırsınız… Fakat Rüzgara iyi bir yerdesiniz bir Türbin size 8 - 15 saat verim alacak rüzgarı görüyorsa Ozaman Güneş panellerine 1 türbin 5 çekecektir…Fakat yazılarımı lütfen dikkatli anlayarak okuyun Doğru ölçümler tespitler gerekirki tam verim alınabilsin… Birde piyasadaki üzerinde 500 watt yazıp binlerce $ fiyat yazılan ancak 75 watt zor veren oyuncak plastik kanatlı oyuncaklarla hiçbir yere varamazsınız malesef onlara çok para verenler olmuşlar birkaç metre LED anca zor çalıştırıyorlar 950 - 1500 $ arasında satılan Çin oyuncak türbinleriyle.
Araziye ve çevre şartlarına göre Etraftaki bir dereden çaydan tutunda Rakımı sizden yüksek bir göletten aşağıa çekilecek bir hortumla bile enerji üretmenin birçok sistemi vardır… Sorusu olanlar varsa yazsınlar yardımcı olmaya çalışayım.
Yatay kanatlımı yoksa dikey kanatlı rüzgar türbinlerimi daha verimlidir.
1 kW gibi enerji için yüksek direk dikmeden hem kuzey hemde güney rüzgarından yararlanmak amacıyla çatı üzerine varil kesiti gibi dikey kanatlı trübünlü sistemlerden verim alabilirmiyim?
Yatay kanatlı türbinleri tavsiye ederim. Dikey kanatlı Türbinleri ben şahsım adına fantazi olarak görüyorum. Kararlı ve güçlü rüzgar gerekli ve yüksek güçlerde boyutlarıda agırlıklarıda anormal şekillere çıkıyor bu sebeble Yatay türbinleri tavsiye ederim . Rüzgarın saatte en az günde 8 saat 2.5 M/s veya daha üzerinde olduğu bir bölgedeyseniz Rüzgarın esinti yönündeki kararlılığı tespit ederek kurulabilir…
Gerçi yatay dikey derken esnek Türkçe yanlış anlamalara sebeb olacak
klasik Rüzgar Gülü dedikleri tipleri tavsiye ederim ![]()
Seyyar arıcılar için güneş enerjisi panelleri daha randımanlı olmalı.!?
Polemik yapmak için değil, oldukça yetkili bir kişiden duyduğum için soruyorum:
Çok çevreci bir yaklaşım gözetilerek kurulan rüzgâr türbinlerinin konumlandırıldıkları bölgeden kilometrelerce öteye kadar tarımsal üretimi etkilediği, mera kalitesini bozduğu söylendi.
Pallerin döndüğü eksen üzerinde bulunan hat boyunca bitkilerin üzerinde toz ve zamanla çamur birikiyormuş.
Bu birikme de bitkilerin gelişememesine yol açtığı gibi özellikle küçükbaş hayvanlarda sindirim sisteminde yol açıyormuş.
Bu konudan söz eden kişi, olayın Kuşadası çevresinde yaşanmakta olduğunu söyledi.
Sizin böyle bir bilginiz var mı?
Teşekkür ederim.
Bir sorum daha olacak.
2.5 m/s saatte 9 km yapıyor.
Düşündüğüm bölgede yazın 16:00 - 17:00 civarı saatte 12 km den yüksek rüzgar başlıyor.
12 km olarak hesaplarsak,
1 kW enerji alabilmek için kaç kW sistem kurmalıyım. Piyasada satılanlar 40 km hıza göre söylüyor.
Selamlar
Eğer Enerji sisteminin seyyar olması gerekiyorsa bu bir Araca yada Römork üzerinede açılır kapanır hem Güneş paneli hemde Rüzgar türbini katlanır şekilde dizaynı mümkündür… Bunları yurt dışında 10 senedir kullanıyorlar ama birisi burdada yaparmıyız diye bile zahmet etmiyor malesef. Ama yapılır Türbinde panelde katlanır mobil şekilde mümkündür bataryalarda romork yada araca montajı yapılıyor okadar. Hatta bu şekilde yapılmış günlük haftalık sulama işleri için kiraya verilen araclar dahi yurt dışında var. bazılarında sisteme uygun çeşitli derinliklerden su alabilen pompaları dahi oluyor.
Dünyadaki her enerji kaynagındaki yan etmenler gibi Rüzgar santralleride sanıldığı kadar masum değillerdir.
Daha eski modellerinde Ses , Havadaki Uçaklara kadar yaydığı elektromanyetik sinyaller Kontrolden çıktığında
Güç yetecek bir yol pek bulunmayışı ve Özellikle KUŞLARA VERDİĞİ BÜYÜK ZARARLAR…
Kuşlar bu türbinlere zamanla alışıyor emniyetli dinlenme yeri olarak üzerine konup hatta yuvalanmaya veya Bir kartal
Atmacadan kacan daha küçük kuşların sığınma yeri oluyor Ama bilinen bir gerçekki bu Türbinlerin çevresi KUŞ MEZARLIĞINA dönüyor zamanla.
Aşağıda bir Video ekliyorum tesadüfü zor bir Türbine çarpıp parçalanan kartalın videosu eklidir .
VİDEO TIKLA
https://www.youtube.com/watch?v=8NAAzBArYdw
https://www.youtube.com/watch?v=1RcTjdY1aN4
Doğaya verdiği zarar haberlerinin çoğu palavradan ibarettir. Nadirde olsa kontrolden çıkan arıza yapan yanan yıkılanlar olmuştur.
Ama dünyadaki bütün rüzgar türbinlerinin sadece 1 termik santral kadar doğaya zarar vermediğide yazılıp çizilmektedir.
Kontrolden çıkmaya gelirse konu Atom Termik santrallerde kontrolden çıkabiliyor verdikleri zararlar binlerce metrekareye kilometreye ulaşıyor. Bir türbin devrilse bile en fazla parçasının düşebileceği çevresindeki en uzak noktayı tehdit eder. Yorumlar sizlerin…
Sağlığa zararları Türkiyede her köşebaşında rastladığınız mahalle aralarındaki Trafo binalarından öteye değildir Ayrıca kontrolden çıkmaysa konu Hidroelektrik santralleride aşırı yağışla bile kontrolden çıkabiliyor ortalığı sel basıyor bir sürü insan canli ölüyor. Arabalarda yapılan kazalardada insanlar ölüyor ama arabada kullanıyoruz hidroelektrik santrallerinide kullanıyoruz Rüzgar türbinleride çoğalacaktır…
Fakat yerleşim merkezlerinden uzağa eğer orman içindeyse devrildiğinde bile sebeb olabileceği yangın mesafesi hesaplanıp emniyet mesafesinde yanıcı etmenler yok edilir betonlanır… Yerleşim merkezlerine evler arasına bunların alenen dikilmeleri çok yanlış.
Birkaç Türbin kazası videosu ekliyorum Tıklayın linklere:
https://www.youtube.com/watch?v=vyQW2OLoth4
https://www.youtube.com/watch?v=0Chtr76jJyA
https://www.youtube.com/watch?v=-YJuFvjtM0s
AŞAĞIDAKİ ÖMRÜ BİTEN BİR TÜRBİNİN ALMANYADA SÖKÜLME VE İMHASIDIR
Aslında daha büyüğünü taktılar Türbin daha 15 yaşındaydı ve saat gibi çalışıyordu Fakir bir ülkeye hediye edin desek etmezler devirip parçaladılar.
Sayın German Teknik
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Çok iyi, yerinde ve verimli bir konu başlığı olmuş. İnanıyorum ki bu bölüm gün geçtikçe çok ilgi ve alaka çekecektir. Katkılarından dolayı German Teknik ve Moderatörlerimize teşekkürler. Benim de bir sorum olacak; genellikle bu tip enerji üretim istasyonlarında elektriğin depolanması için jel aküler kullanılmaktadır. Bu akülerin ortalama ekonomik ömürleri nelerdir? Bu akülerin bertarafı konusunda biliyoruz ki Avrupa da çok sert kurallar mevcut. Ülkemizde bu anlamda bir yasal zorunluluk söz konusu mudur?
Saygılarımla,
Formumuzun konusu arıcılık olduğuna göre:
Rüzgar türbinlerinin kanatlarının güneş ışınları pırıltılı bir şekilde yaydıkların, arılar için çekici olur.
Rüzgar türbinleri ve rüzgar güllerinin kanatlarına arıların çarpması sonucu ölümler olur.
Arıcılık açısından zaralıdır. arılık menzil dışında olmalıdır diyebilir.
Bu tür sistemlerde dediğiniz gibi kuru ve jel aküler kullanılıyor. Verilen ömür 5-10 sene arası.
Aldığınız firma tanınmış ise; problem olduğunda hakkınızı arayabilirsiniz. Diğerlerinde size yardımcı olacak kimseyi bulamazsınız.
Yerli firmalar yeni yeni jel akü üretimine başladılar. Henüz tam randımanlı değiller. Kısa sürede sistemindeki aküleri değiştirip denenmiş akü takan arkadaşlar biliyorum.
Ülkemizde aküler depozitolu satılmakta. Ama sert kurallar yok.
Rüzgar, güneş, akü “enerji sistemleri” düşünüldüğünde sonradan teknik destek alınabilecek kişi ve kurumlarla çalışılmakta yarar var.
Merhaba Alaattin ve Erol bey…
Aslında bu Konu bir başlık altına sığmayacak kadar büyüktür.
Bir başlık ve alt başlıklarla Solar paneller / Rüzgar Türbinleri / Kablolar / Sarj kontrol cihazları / Bataryalar / olarak en azından önemli ve hayati bilgiler forumda depolanabilirdi…
23 yıl Almanyada yaşamıs 2 senedir bu işleri Türkiyedede yapan biri olarak malesef az ve öz olarak şunu belirteyimki…
GÖZÜNÜ PARA HIRSI BÜRÜMÜŞ TÜCCARLAR TARAFINDAN ÇİNDEKİ EN ADİ ÜRÜNLER ZAYIF DENETİMLE ÜLKEMİZE GETİRİLİYOR.
Bunların içinde hatalı üretilimiş bant artığı mallar, Etiketleri değiştirilmiş üzerindeki marka ve CE TÜV İSO belgeleri bile sahte ürünlerle karşılaşıyorum. Özellikle Paneller , şarj cihazları , inverter , aküler ve Türbinlerde malesef durum budur…
ÜLKEMİZDEKİ DENETİM MALUM KANSER YAPACAĞI KESİN 1 GEMİ AYAKKABI YAKALANDI İMHA EDİLECEK AMA GEMİDEN KAYBOLDULAR…
Belkide ayağınızda bu ayakkabılardan giyenler vardır… Üzücü ama işin gerçeği en basit örnekle budur… Gerisini siz düşünün.
Almanyada bizler hiç korkmadan Çin ürünlerini alıp kullanabiliyoruz… Çünkü Devlet denetimi çok sıkı ve Cezalar çok ağır… Ayrıca AB ülkelerinde bir KALİTE STANDARTI mecbur ediliyor , testlerde bu kaliteyi alamayan ürünleri hiçbir AB ülkesinde satamıyorsunuz… Yakalarlarsa Tüm kusurlu malı gemisiyle bile olsa geri yolluyor İMHASI İLE BİLE UĞRAŞMIYORLAR…
Gelelim Akülere… Sözde yerli diye sattıkları birçok aküler Çinde üretilip sadece etiket vurulup buraya getiriliyor… Tek tük birkaç firma Jel ile ilgili malzemeyi getirip kendiler bişeyler yapmaya çalışsalarda Firma ismi vermiyorum kendim Şahit oldum 2 ayda akülerde sızıntı ve güç kaybı oluşuyor.
Piyasya bakınca 600 TL ve 1400 TL arasında sözde aynı güçte aküler var satılıyor… Burda kabahat kimin sizce ? satıcınınmı - alıcınınmı ?
Kalite sadece Aküde bitmiyor… Sarj kontrol ünitesi sağlıklı değilse en iyi pahalı aküyü kullansanızda sonuç hezimet zararla bitecektir aküleriniz bozulur.
Orjinal fişler gereksiz diye kesilip karşı fiş maliyetinden kaçıyor bir lehim yapma zahmetine bile girmiyorlar ZARAR SİZE nasılsa…
Orjinal kablo daha pahalı diye rastgele ev tesisatı kablosu yada antikron araba tesisat kablosu ile derme çatma işler yapılıyor… Oysa biliyormusunuz Orjinal kaliteli solar kablolarında gerçek GÜMÜŞ KATKISI vardır iletimin sağlığı ve kalıcı olması için.
İnverter konusu içler acısı Almanyada BOZUK enerji diye isimlendirilen kare dalga ve modifiye sinus diye isimlendirilen inverterler ucuz diye kapışılıyor AMA BİLMELİSİNİZKİ BU İNVERTERLERDEN ÇIKAN ENERJİ İLE CEP TLF LABTOP TV elektronik ne çalıştırırsanız kısa sürede harap olacaktır… Gerçek sinus inverterler pahalıdırlar… Malesef gerçek sinus ismiyle sattıklarının çoğuda SİNUS DEĞİL piyasada… Kaliteli bir inverter kullanmıyorsanız Benzinli bir arabaya Tiner Mazotlu, arabaya Gazyağı dökmeye benzer … Çalışır ama nereye kadar ?
İhtiyacınız olan enerjiyi misal 4 - 6 panelle yapıyorsanız , Profesyönel yapılmış bir sistemde bunu 2 panele kadar düşürebilirsiniz… Benim 2 yıldır gözlemlediğim bunlardır Türkiye piyasasında… kalitesiz ürünlerle 3 kat sistem kurmak zorunda kalıyorsunuz…3 KAT MASRAF EDİYORSUNUZ… Ayrıca ne çalıştıracağınız önemli… Bir göçer cadırında Çok eski buzdolabı çalıştırmak istiyorlardı yapmışlar birşeyler bir türlü randıman alamıyorlar… Sebeb kalitesiz ürün bir yana Dolap çok eski yeni nesil dolapların 5 kat enerji çekiyor… O eski dolabı çalıştıracak paneller inverter aküler in masrafı yerine YENİ DOLAP ALMAK MASRAFI 6 - 8 KAT AŞAĞI ALIRDI… Bunu kuran kişinin ya işine gelmemiş söylememiş YADA BİLGİSİ AKLI OKADAR YETİYOR…
Bir Örnek vereyim…
Güneş panelleri güneş olan her saatte performansla iş görmezler… Belli saatlerdeki üretim Sarj için yeterli değildir çoğu zaman… 2 - 3 saat günde yaklaşık… Bu ölü süreyi değerlendirecek özel sarj sistemleri vardır panelden gelen enerjiyi alır yükselterek sarj sistemine verir ve bataryalarınızı doldurur… Uygun güneşlenme saati gelipte enerji yükseldiğinde düşük enerjiyi yükselten sistem devreden cıkar PYPASS vererek tam güçle bataryalarınızı doldurmaya devam eder. BU SİSTEM OKADAR PERFORMANSLIDIRKİ GÜN IŞIĞINDA GÜNEŞSİZ BİLE SARJ GÜCÜNE ERİŞTİĞİ OLUYOR Eger böyle bir sarj cihazınız yoksa siz 4 - 6 panelle ben kaliteli 2 panel ve sarj cihazımla aynı gücü alırım Sizin sistem % 40 - %50 performansla çalışıyordur… Bilinçli dizayn ile %90 - %100 verime çıkartılabilir… Kim karlı ve ucuza maletti sizce ? OLAYIN BU YÜZÜ MALESEF BİLİNMİYOR TÜRKİYEDE. Kalite akü kullanıyor olsanızda sağlıksız eksik sarj ederek kısa srede harap edersiniz… BOZULAN AKÜLERDE HERZAMAN AKÜ KALİTESİNDE ARAMAYIN SORUNU kablolar sarj cihazları vs… Kısaca işi bilen yapmalı… PİYASADA PAKET DİYE SATILANLAR SADECE AMATÖR VE KAR ETMEK İÇİN YAPILMIŞ DERME CATMA İŞLERDEN İBARETTİR…
SİZE ŞUKADARINI SÖYLEYİMKİ …
Cebine bir tornavida yankeski koymuş… Kullanılacak sistemde Akım ve Amper hesabını bilmeyen sözde ucuza yaptığı 100 TL lik kuru akülerle neydiği belirsiz panel sarj cihazı ve inverterlerle SÖZDE UCUZA YAPTIĞI ( 2500 - 5000 ) hele birde sözde paket yapmış… Bu düzmece paketlerle bir yere varamaz 2 - 4 kat para harcarsınız… Bir sefer yapın Bilenle kaliteyle eksiksiz yapın 1000 - 1500 TL fazlaymış gibi görünür ama saat gibi çalışır…
ALMANYANIN BİRÇOK BÖLGESİNDE GÜNEŞ TÜRKİYENİN 3/1 kadardır ama FABRİKALAR ÇALIŞTIRIYORUZ…
Eskiden Radyocuymuş , sonra Televizyoncu olmuş, Derken Çanak antenci , Cep telefoncu LED ci olmuş Şimdilerdede enerjici olmuş eğitimsiz kişilerden ve yaptıkları işlerden uzak durun siz karlı çıkarsınız…
Batarya Ömürleri Almanyada bazı Firmalar 1 - 2 - 3 - 5 Yıl garanti verenler vardır burda ciddi fiyat farklarıda vardır Karar alıcıya ve maddi gücüne düşüyor… Hemen bir ayrıntı ekleyim… AKÜ GARANTİLERİNİN GEÇERLİ OLMASI İÇİN BELLİ SARJ ALETLERİ MARKA VE MODELİ AYRICA EĞİTİMLİ YETKİLİ UZMAN BİRİNİN BAĞLAMIŞ OLMA VE İMZASI ŞARTI VARDIR. Aküyü alıp kendiniz rastgele bir sarj aletiyle bağladıysanız ordada garantide epey başınız ağrıyacaktır…
RÜZGAR TÜRBİNLERİNİN ARILARA BÜYÜK BİR ZARAR VERECEĞİNİ SANMIYORUM OLSA YAZARLARDI HİÇ RASTLAMADIM OTOBANLAR DAHA TEHLİKELİ BENCE.
Başka sorusu olan varsa fırsat bulup geldikce yardımcı olmaya çalışırım .
Sayın German-Teknik
Birçok zayıf ve denetimsiz ürünlerin ülkemize geldiğini söylüyorsunuz.
Tüm olumsuzlukları anladım.
Ama olması gereken nedir? Daha somut bir şekilde olursa daha iyi olur.
Kullanılan kaliteli cihazları markalarını yazar mısınız ?
Volkan bey koskoca bir ülkede ve halk olarak hep bugünü en ucuza atlatayımda yarın ne olursa olsun diyen tüketici mantığımızla her işin yürüdüğü ülkemizde ne yapılabilir bende net bir cevap çözüm malesef sunamam mümkün değil… Ancak tavsiyelerim olabilir…
1 - Öncelikle bu işte eğitimli profesyönel kişilerle bu işleri yapınız.
2 - Satıcıların ballandırarak anlattıkları her ürüne inanmayınız. Çünkü teknik olarak kaç tanesini sıkıştırıp fazla sorunca SATMIYORUM dediler.
3 - Garantilerin çoğu hayali… Çindeki üreticisinden garantisi diyorlar. Çine gidip hakkınızı orda aramaya hazır olmalısınız.
4 - Ben firma isimleri vererek bazısını karalayıp bazısını yükseltecek hakkı kendimde görmüyorum Kaldıki sahte etiketli çakma üründe çok.
5 - Bu işi profesyönel yapanlarda hepsinin ölçüm aletleri mevcuttur. Paneller kac derece açıda , Kaç lumen ışık aldıklarında , Kaç volt , ve Kaç amper verebileceklerini Rüzgar türbinlerinin dikileceği yedeki rüzgarı Ölçüm cihazları bu işi profesyönel yapanların elinde olması şarttır… BU ALETLER ELİMDE YOK DİYORSA YANLIŞ KİŞİ VE ADRESTESİNİZ DEMEKTİR işin uzmanını araştırmaya devam edin tavsiyem.
6 - Güneş panelleri önce 3 e ayrılır. ( Bant artığı ve üretim hasarlılar… Piyasa ve Hobby Türleri … Endüstriyel Paneller… ) Bu ayrımdan sonra yine paneller 3 e ayrılırlar… ( Monokristalin / Pollykristalin / Multikristalin ) Her panel her iklimde aynı ömür ve performansı vermez. Sistemin uygulanacağı yerdeki hava şartları göz önüne alınarak en uygun panel seçimi yapılmalıdır…
7 - Büyüklük boyutlarına bakılarak panel seçilmez alınmaz… Boyu 2 metreye yaklaşan paneller vardırki … Boyu 1 metre civarında olan panellerin gücünü veremezler sadece görsel ve alıcıyı aldatmaktır boyutlarındaki farklar… Fakat Boyu büyük gücüde büyükler elbette vardır karıştırmayınız.
8 - Biri size yeri resimden olsun görmeden sormadan ne çalışacak güçlerini hesaplayıp gerekli demeraj töleranslarını size açıklamıyorsa ve FİYAT VEREBİLİYORSA arkanıza bakmadan uzaklaşın… Sadece Ticareti ön planda tutan biriyle karşı karşıyasınız demektir…
9 - Etiketlere asla güvenmeyin 3 kuruşa sahte etiketi alakasız malın üzerine yapıştırıyorlar… Etiket doğru ürün aldığınızın garantisi olamaz ülkemizde malesef.
10 - Uzakdoğudaki firmalar Aynı ürünü Amerika Avrupa Afrika ve Asya versiyonları olarak dizayn edip farklı parçalarla farklı fiyatlarda piyasaya sürüyorlar… Misal olarak üzerinde ARI-5000-C yazıyorsa emin olun asya afrika amerika ve avrupadaki ürünle dışı yazısı aynı olsada içindeki parça ve kaliteler farklıdır…
Uzakdoğuda çok kaliteli ürünlerde var ama Kalitesizlik en adilerini bant artıklarını ülkemiz insanına getirip dolandıranlarda malesef… Güneşimiz Avrupa ülkelerinden 3 kat fazla Adamlar her yeri 25 yıldır panel döşedi atom santrallerini söküyorlar… Biz güneşi seyredip atom santralini yeni kurmaya çalışıyoruz bu bir yana borca aldığımız doğalgaz , insanlar gödüğümüz kömürle üretilen elektriğide malesef uyduruk elektrik sobalarında telef edip doğmamış torunlarımızın geleceğini tüketiyoruz…
Selamlar.
sevgili kardeşim bu paylaşımın için teşekkür ederim…
TEK BİR SORUM OLACAK
AMAÇ:TV,BUSDOLABI,ŞARJLAR VS.
GÜNEŞ ENERJİ KULLANIMI İÇİN NE GEREKİYORSA MARKA MODELİNE KADAR NE SÖYLERSİN.
BİR DE RÜSGAR GÜLÜ İÇİN AYNI SİSTEMDE NASIL BİR ŞEY ÖNERİRSİN?
TEMİN EDEBİLECEĞİMİS YERLER DAHİL.
TEŞEKKÜRLER…