Arkadaşlar konu bazılarına çok basit gelebilir ama merak ediyorum 2013 yılı için kim hangi temel peteği kullanıyor kullandığı temel petek kg kaç adet geliyor (bazı markalar ince oluyor), rengi kokusu nasılsır arı için olumlu olumsuz yönleri varmıdır , fiyatı nedir. özellikle bu işi profesyonel yapan arıcıların yorumları yazmalarını rica ediyorum
Ticari firmalara yönelik olumlu ya da olumsuz düşüncelerin yazıldığı mesajlara çok sıcak bakmıyoruz.
Sayın Mahmut ORHAN:
Hangi petek sorusunu sormak yanlış, burada marka belirtmek o markanın reklamı gibi olur.
Herkez bölgesinde buluduğu uygun peteği kullanır.
Ancak buradan iyi peteğin ne gibi özellikleri olmalı diye soru olabilir.
Merhaba.
Ben desem ki şu markayı kullanın.
Ne değişecek?
Mesela benim kullandığım markayı yada imalatı siz bulamayacaksınız.
Kiloda yaprak adedi, yada ebat konuları ise tamamen sizin tercihiniz.
Bazende bölgenizdeki talep ve satıcıların durumu ile alakalı.
Ancak önemli olan şey kalıntısız olması.
Petek konusunda marka değil arıcının uygulaması önemli bence.
Sıcaklık, arı gücü ve genç arı durumu, kovana giren besin durumu gibi petek kabartmak için gerekli şartlar oluşmadan temel petek verilmesinin yanlış olduğunu aklımıza oturtmak gerek.
Aslında markadan önce sorulması gereken temel soru şu.
Neden erken baharda her koloniye petek kabarttırmak zorundayız.
Neden kabarmış peteklerimizi koruyamıyor, hasat sonrası süreci doğru şekilde yönetemiyoruz?
Merhaba,
Bağlımı içinde tam anlaşılmıyor? Yani erken baharda ham petek vererek petek mi kabarttırmalıyız, yoksa tam tersi mi? Sanırım tam tersini kastettiniz. Erken baharda koloni nispeten zayıf olur ve ham petek yerine , koloni güçlenene kadar kabarmış petek vermeliyiz mi demek istiyorsunuz?
Hüseyin Basri Kardeşim,
İletilerin konu başlığına uygun olabilmesini sağlamak amacıyla yeni konu açtım.
Zaman bulur da Cüneyt Bey’in sorusunu yanıtlamak isterseniz, şuraya buyrun. ![]()
https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=8893.msg146254;topicseen#msg146254
Melek Hanım’ın gözlerinden öperim.
Markadan ziyade Sıcak mumdan yanayım…
Geçen yıl bayağı bir faydasını gördüm… arı ya soğuk ve sıcak peteği aynı anda verdiğimde soğuk peteğin üzerinde gezinirken sıcak petek ile daha çok ilgilendiğini gördüm…ve daha kolay işlediklerini fark ettim…