Yaza kabarmıs hazır petekler çıkıyormuş.Bizim gibi kabarmış peteği olmayan yeni arıcıların işine yararmı acaba. http://www.youtube.com/watch?v=w8MDH80l7mo
Dün akşam face e düştü
Bakalım sektörde ne kadar tutulacak
kullanışlı mı acaba yada piyasaya ne zaman sürerler bilginiz varmı
ana arı yumurtlarmı??
fayda ve maliyet durumu fiyat açıklanınca belli olur …
1 hazır petek 1 arılı çerçeve fiyatına yakın olursa degmez diye düşünüyorum takdir etmemekte olmaz güzel çalışma ciddi arge çalışması vardır mutlaka
imrendigimiz yurt dışından önce bizde sonuçta
Bu kabarmış hazır petek iyi bir uygulama gibi.
Arıcılardan kendi düşüncelerine göre değişik uygulamalar için kullananlar çıkacak.
Aralık ayındaki Arı Yetiştiricileri Birliğinin, Harbiyedeki fuarında Macar malı olarak tanıtıldı.
Civan Arıcılık epey yol aldığını ve yaz aylarına yetişeceğini belirtmiş.
Ben bildiğim ikinci bir kişi daha var görmedim ama kalıp konusunda epey yol aldığını sanıyorum.
Yine doğruluğunu bilemiyorum Muğla civarında uğraşanda varmış.
Benim gibi süzme makinesi olmayanlar, bundan önce süzme makinesi almalı bence.
Arılar kabul edecekse güzel bir ürün olmuş bence.
Hediyesi 5 TL.
Fuarda duymuştuk bir firma yapım aşamasındaymış. Murat beyde vardı o sıra konuşulrken. Hatta nakliye işi nasıl olacak diye konuşulmuştu.?
İstanbul da elinde temiz hazır kabarmış petek olan arkadaşlar,kabarmış peteğe ihtiyacım var.
Civan arıcılığın süreceği kabarmış petekler ne durumda bilgisi olan var mı?
ne gerek var, bal mumu üretmesi gereken arıları tatile mi göndereceğiz
Yarım teneke ayçiçeği balıyla çözülmüyor mu Mustafa?
Çiçektozu zaten var…
Şımart ki şımartsınlar…
Önder çok lazım şuanda en zayıf arı dahi petek örüyor .
Akasyaya gideceğim bal umudumuz var ama petek yok.
hazır kabartılmış petek sektörde gerçekten büyük ihtiyaç…
Kelin merhemi olsa?
Önce kendi başına çalarmış…
Ben olsam, ihtiyacım doğrultusunda, yeterli sayıda katlı ve sıkışmaya yakın arı seçerim.
Bu kolonilerden dörder çerçeveyi arısız olarak alıp başka kolonilere dağıtırım.
Üste boş bir kat koyup beş tane ham atıp yanındaki boşluğa da iki litrelik pet kavanozla ballı şerbeti basarım.
Az kabartsın, hemen al…
Mustafa kemal bey;nasıl anlamadım.Temel peteğin hastalık taşıyıp taşımadığını yani steril edilip edilmediği tartışırken başkasına ait kabarmış peteği kovanınıza koyacakmısınız?
Bunu okuyan pek çok kişi normal bir uygulama olarak algılayacak.Ben başka arıcının eldiveni ile çerçevelerime bile dokunmasına olur vermiyorum.
Mustafa Kabaoğlu müdürümün kabarmış petekleri gibi düşün İsmail,soğuk hava deposunda saklıyor ve tecrübeli bir ağabeyimiz.