Çiçek balını petekli ve süzme olarak perakende kaçtan vereceğiz.Fikir birliğimiz olsun.Hayırlı bereketli satışlar.
Balın cinsine göre değişir (çam-kestane-çiçek vs.), Eskişehirde çiçek balı yaptınız galiba,
o gün mahalle pazarında Sivas balı diye bal satan biri ile muhabbeti kurunca bal nasıl dedim, orta dedi (orta bal nasıl hala çözemedim =az şerbet verilmiş mi yoksa mevsim olarak nektarın kalitesi mi orta = ), nasıl yani dedim, daha iyilerini de gördüm daha kötülerini de dedi, Fiyatı 25 TL.
Sayın hatkobi,epeydir forumda yoktunuz.
Herhalde bu yıl hasat bereketli geçti,fiyat araştırdığınıza göre.
Hasadınız bol ve bereketli olsun,Allah tekrarını nasip etsin.
Sayın kangalağası:
Eskişehir’de pazarda bal satılmaz.
Sayın Hatkobi: Bal fiatını belirlemek için marketteki fiyatları göz önüne almayın yanılırsınız.
Fiyat için geçen yılki fiyatı düşünün, birde arıcılık malzemesi satan yerlerde ki fiyatlar size kıstas olsun.
Eğer satılmazdaki kastınız arıcı eline balı alıp pazara çıksın ise ben öyle bir şey demedim, yok pazarlarda bal olmaz derseniz odun Pazarından Çamlığa giden yolda kurulan pazarda, vişnelik pazarında da var, pazardaki fiyat ön bilgi olur diye yazmıştım, pazarda bal satalım diye değil…
Satılmazdan kastım:
Bir çok il veya ilçede görüyoruz pazarın bir bölümüde peynir, zeytin ve bal gibi ürünleri satanlara ayrılmış.
Çok sayıda üretici veya esnaf ürününü satıyor.
İşte Eskişehir’de bu yok. bir veya iki tane satan çıkmış onun önemi yok.
Orada bu ürünleri pazardan alma alışkanlığı pek yok.
Pazarda ağaç tekne içinde süzme ile petek balı karışık satanı söylüyorsanız onu hesaba katmadım.
"Sayın hatkobi,epeydir forumda yoktunuz.
Herhalde bu yıl hasat bereketli geçti,fiyat araştırdığınıza göre."
Değerli kardeşlerim;bilgisayarda aksaklık vardı,biraz ara vermiştim.
Hasat yok henüzde,şimdiden ortalama fiatı öğreneyim dedim.Pahalı verirsek karşıya yazık,ucuz verirsek bize yazık.Hepinize esenlikler ve başarılar dilerim.Sağlıkla.
Yurt dışında bal fiyatlarının bizden düşük olduğu bir çoğumuzun bildiği gerçek. Bunun nedenini bazı şekillerde açıklayanlar var.Hadi onlardan vaz geçtik.
Biz hobiciler 1 kg balı elde etmek için ne kadar masarf yapıyoruz? Yani 1 kgbalın mal oluş fiyatı ne?
Hiç meraKedip araştıran var Mı?
Ben araştırdım, yalnız harcamalarımı değil yevmiyemi de ekledim…
Bal, piyasada ortalama 20 liraya satılıyor.
Bize maliyetini bir bulalım pahalımı ucuzmu veriyoruz bir görelim.
Ben geçmişte fiyatlandırma için genelde etrafa bakar üzellikle brilik balarını kıstas alırdım. Şimdi ise yeni fiyatlarımı duyan herkes önce bir şok geçiriyor sonra gülümseyerek ağanın eline vurulmaz diyorlar.