İnci Kutusunda Ana Üretimi

Benim arılığın çok yakınına(200-300 metre) TOKİ evleri yapılıyor da…
Halil Abi o yüzden TOKİ mağduru dedi. :wink:

Müthiş bir ince görme var.

Anlayan anlamıştır. 8)

Bu aralar forumu takip etmediğim açığa çıktı,

konu netleşti.

Bu çerçevelere petekler nasıl takılmalı en pratik yol nedir acaba?

Hani koloniye normal çerçevede ham petek verip şişirttirip bunlara kesip yerleştirmek mi yoksa ham petekleri inci çerçevelere takıp şişirttimek mi daha makbul. Ayrıca inci çerçevelere petek takmak için kanal açmaya ve tal takmak için delik yapmaya gerek varmı.

Bilgilerinize arz ederim :slight_smile:

Nasıl kolayına gelirse Numan :wink:

Üst ve altı çıtalara kanal açılırsa mumlar ölçüde kesilip oturtulur, tel istemez…

Zaten 10 cm gibi bir yükseklik söz konusu…

Kabartılmış, ballı, poleni durumda kısmen bozuk yada eski peteklerden kesilerekde kullanılabilir…

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Çiftleştirme kutularında üretilen anaların kalitesi hakkında benimde kafamda bir soru işareti var aslında…

Hazır anaların performansının bir sezonluk olduğu söyleniyor ve bu durum satın aldığım çiftleşmiş Anada görüldü…

Bir sezon sonra koloni ısrarla anayı değişmek istedi. Çiftleştirme kutusuna aldım ve bir süre sonra ölüsünü dışarıda buldum…

Söylentiye göre ana arı kovanın hacmine göre çiftleşiyor…

Ne derece doğru bilemiyorum :-X

Ana arı çıktığı kutuya bakıyor.

Hımmm diyor bu kutu küçük.

Bari bir erkek yeter bana…

Bulayım güzel bir erkek.

Olur mu öyle şey be…

Halil abi kaç yıldır ana arı üretip kullanan biri olarak sen olmaz diyorsan olmaz zaten…

Ama bu fikride savunanlar var…

Hazır ananın bir yıldan sonra verimsiz olduğu söyleniyor…

Belkide özenerek kendi ürettiğimiz ana ile ticari üretilen analar kıyaslanmamalı ::slight_smile:

İnce çizgi bu kısmı olabilir mi?

Yahu, bakın işte.

Kadir Çakır bir resim yayınlamış.

4 numara yapışık kafasında.

O ana arı çiftleştirme kutusunda yetişti.

Daha ne diyeyim.

vavvvv ne konuymuş halil bilen hoca çiftleşme kutusunda kaliteli ana yetişebileceğini ısrarla anlatmaya çalışmış
diğer hocalar ise ananın kalitesiz tek sezonluk olacağını belirtmiş

bir soruda ben sorayım
standart çerçeveye 4 tane inci çerçeve monte edip kabarttırdım
yavru attıktan sonra içerisine 8 adet inci çerçeve sığacak kendi yaptığım kutuya genç arılar ile aktardım
duvar olarak 2 tanede bozuk standart peteklerden kesip inciye monte edip 6 çerçeye çıkartsam sonra birer daha ilave edip kutuda 8 çerçeve yapsam
kışlaması ve bir daha ana yetiştirmede faydası ne kadar olur

ana 1 ay içinde çıkıp yumurtlar. 2 ay sonra kutuya sığma şansı yok

Sigmayacak kadar çoğalınca 7 inci Çerçevede i ken anasız bırakıp yeni ana yaptırmak kaliteli olurmu zaman kaybı olur ama seneye bi artiyla baslarim

Kuvvetli bir koloniden ana arı yüksüğü kapattırıp daha sonra kapanmış ana arı memesini inci kutularına aktarmak daha uygun bir yöntemdir.

İnci kutularını bu pazar arılandırmam gerekiyor. Çerçeveleri yeni koyacağım. 3 gün kapalı kalsa şurupla beraber bir sıkıntı olur mu? 1 kabarmış gerisi ham petek olacak ve kabarmış boş.

Alttan havalandırma var onlerinide sinek teli ile kapatacağım.

Geçen yıldan kalma kabarmış uygun çerçeveden petek kesip takabilirsiniz.

Murat hocam sizde olmasanız ustalardan kimse kalmayacak Allah razı olsun sizden.

Hocam merak ettiğim 3 gün kapalı bir şekilde şerbetle beklese bi sorun olur mu? Yoksa memeleri dağıtacağım zaman mı arılandırayım kutuları.

Ben 4 gün bekletiyorum.koyu şerbet veriyorum.memeleri dışarı çıkarıp ağzını açtığım zaman takıyorum .2 senedir sıkıntı olmadı

3 gün kapalı durursa geriye dönenler az olur.

Böyle kapalı kovanları gölge ve serin bir yerde saklamak uygundur.

Kovancığa küçük bir elek teliyle hava alacak bir delik bırakılmalı.

Önce arılandırın kapalı yerde dursun dördüncü gün asıl yerine koyup, açıp eğer yavrulu çerçeve koymuşsanız meme kontrolu yapıp elinizdeki memeyi veriniz.

Merhaba, konuyu hortlatmış olacağım belki ama bölgede bazı arıcı abilerimiz analarını çifleştirme kutularında yetiştiriyor. Sadece günlük yumurta vererek kutularda kaliteli yumurtlayan ana üretmek mümkün olur mu? Okuduğumuz bilgilere göre olmaz, ama adamlar yıllardır böyle yapıyoruz, bir sıkıntı olmuyor diyorlar. Görüşünüz nedir acaba?

Kuvvetli kovanlarda usulüne uygun meme yaptırıp inci kutusunda memeyi çıkartıp eşleştirme yaptırılısa sorun olmaz

Neticede inci kutuda meme yaptırmak verimli olmaz yani. Bahsettiğim abiler tüm aşamaları inci kutuda gerçekleştirdiklerini söylediler. Sadece içinde günlük yumurta bulunan 2 minik çerçeve vererek.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi