İnternetten beğendiğinizi bir videoyu program kullanmadan bilgisayarınıza yüklemenin kolay yolunu resimlerle anlatmaya çalışacağım.
Tabi benim gibi arıcılık video arşiviniz olsun istiyorsanız!
1.Örneğin yukarıda ki linke tıkladığımızda karşımıza çıkacak videonun hemen alt boşluğu ya da yan boşluğuna sağ tıklıyoruz. Açılan listede ‘‘Sayfa kaynağını görüntüle’’ ye tıklıyoruz.
3.Son işlem olarak karşımıza arka planı siyah renkte olan sadece videonun kendisi çıkacaktır. İşte farenizin imlecini videonun üzerine getirip sağ tıklıyorsunuz ve açılan listede ‘‘Video olarak kaydet…’’ e tıklıyorsunuz ve video bilgisayarınıza kaydediliyor.
Anlattığım bu yöntem sanırım bir tek youtube da olmuyor. Youtube dan bilgisayara indirmek için aşağıdaki adrese (youtube dönüştürücü) tıklıyorsunuz ve youtube dan indirmek istediğiniz videonun adresini (www.youtube.com/…) kopyalayıp yapıştır diyorsunuz indiriyor.
Önce youtube dan beğendiğiniz videonun adresini tıklayıp aşağıdaki resimde görüldüğü gibi sağ tıklayıp boşluğa yapıştırıp ‘‘Devam’’ butonuna tıklıyorsunuz.
Sonra çıkan ekranda ‘‘Başla’’ butonuna bastığınızda son ekran çıkacak ve son olarak ‘‘Download’’ a tıklayacaksınız video bilgisayarınıza indirilecektir.
İyi ki açmışım bu konuyu 1 hafta önce bir öğretmen arkadaştan duymuştum, adresin başına s harfi ekliyosun video iniyor demişti tabi ne yaptıysam olmadı. Şimdi sayenizde öğrendik, teşekkürler
Facebook, youtube ya da herhangi bir siteden ‘‘program kullanmadan’’ ve hemen hemen tüm sitelerden video indirebileceğiniz bir web adresi kopyalıyorum aşağıya. Yapacağınız işlem çok basit videoya sağ tıklayıp url sini kopyaladıktan sonra vereceğim adresin orta bölümüne yapıştırıp ‘‘download’’ a bir kaç defa basıyorsunuz indirme işlemi başlayana kadar.
You tube dan ben şöyle indiriyorum.
Video ekranında mousun sağ tuşunu tıklıyorum, bir menü açılıyor. . http://prntscr.com/dieorc …sonra bi daha sağ tıklıyorum bir menü daha açılıyor. http://prntscr.com/diepxw..Bu ikinci menüden farklı kaydet deyip istediğim yere kayıt yapıyorum… Diğer yerlerde denemedim.