İnvert şurup tarifi ve yapımı

Arkadaşlar merhaba

Arıcılıkğın en başında gelen konulardan biriside besleme

Özellik çogu kişi hafta sonu arıcısı yani benim gibi hobi arıcısı

Onun için bazı yapılacak işleri önceden hazırlamamız gerekiyor

Ve bu besleme işi profesyonel olarak arıcılık yapanlar içinde geçerli bana göre

26 Ekim 2018 de yaptığım invert şurub hala yarım damacana duruyor bozulma yok şuana kadar
Bu gün 20 Nisan 2019 ilk yapıgım inverti yapalı hayli zaman geçti ve testi geçti

Piyasada satılan invertler bize pahalı geliyor ve arıcı bence bu konuda kendine yetmeli

ŞİMDİ İNVERT ŞURUP MALZELERİ

  1. İnvertaz emzimi
  2. Toz şeker
  3. Temiz içilebilir klorsuz su
  4. Temiz hijyenik kap veya kova

YAPIMI
1.kğ toz şekere 1cc yani 1gr invertaz enzimi kullanacaksınız
bunu daha iyi ölmeç için eczaneden enjektör alabilirsiniz 5 cc lik enjektör olursa daha iyi olur

  1. Kğ toz şekere 700 ml su ilave ediyoruz fazlası olursa invertin bozulma hızını artırır
    Ama 700ml aşağı su miktarı konuşmasında sakınca yok

Suyun ısısı şekeri eriyecek kardar olsun yeterli 70 derece olsa yeterli

(SAKIN HA SAKIN AMAN ŞEKERİ SUYLA KAYNATMIYORUZ ) en önemli olay bu

Şekeri suyla kaynatırsak hmf oranı artar

Bu yaptıgımız da hmf olayından uzak

Ama suyu kaynatıp suyun kaynaması durunca şekere ilave edilebilir

Aşağıda invert yapıgım bir video var
İlerde daha iyi video çeker paylaşırım kolay gelsin

https://youtu.be/1vjN-NpvDyY

DUB-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bazı sitelerde yer alan krem tartar veya sitrik asit ile kaynatilarak yapılan invert şuruplar için geçerli olan sakıncalar bu tarif için de geçerli mi acaba? Bahsi geçen invertaz enzimi doğal bir şey mi?

https://magaza.hammaddeler.com/Tito-NT91-Invertaz-Enzimi-1-kg,PR-25220.html

DUB-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eline sağlık abi teşekkür ederiz bilgiler için.

Foruma bir katkımız olduysa ne mutlu

DUB-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Suyu neden isittigimizi anlatabilir misiniz acaba ? Tek amaç şeker erisin ise şekeri bolca karıştırarak eritiyoruz. Büyük varillerde yaptığımız için o kadar kaynamış suyu bulmak zor bizim için biraz. Eğer ısıtmak sadece erişin diye ise başka sebebi yoksa bu işlemi pas geçeceğim

Forumda okumuştum sanırım suyunun mikropsuz olduğuna inanıyorsan kaynatmayabilirsin denilmişti