Kavanozun içindeki ürünün ne kadar kıymetli olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Bu değerin tüketicinin gözüne daha görünür olması için böyle küçük dokunuşlar çok etkili olacaktır.
Harika gercekten…güzel bir bilgi…
SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İsmail bey teşekkürler,
Tahmin ettiğimden daha basit olduğunu gördüm.
Saç kurutma makinasını kullanmak da iyi bir fikirmiş.
Güzel çalışma teşekkürler İsmail,
nerden temin ettin bunları ?
bide kavanozlar kaç CC lik ?
Ben arıcıdükkanin dan aldım aynı ürünü, yolda henüz elime ulaşmadı ![]()
Ben teşekkür ederim abi, Numan verdi bilgiyi, ben de video ile paylaşmak istedim.
Teşekkür ederim abicim ![]()
Bu firmadan aldım, Numan verdi bana numarasını.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011691277585
Kavanozlar 72 cc, 1 kilo alıyor tam dolunca.
72 lik kavanoz sıfır boşluk dolunca 1 kg 66 lık kavanozlar 900 gram bal alır.
Burada bir sorun var tam dolu kavanozlar daha düşük çarpmalarda kırılır.
Çünkü içinde hava boşluğu olmadığından darbe titreşimini alamaz ve kırılır.
Hocam teslimi elden yapıyoruz, şimdiye kadar sıkıntı olmadı çok şükür.
Kargo için de strafor kavanoz kutusu sipariş edeceğiz.
Ben 66 lık kullanıyorum,kavanozla beraber 1.170 filan oluyor,pek sorun yasamıyorum,bikac uyanık çıkıyor onlarada murat hocadan öğrendiğim lafı söylüyorum…sen karpuzu kabuksuzmu alıyorsun… ;D tmm diyor…sıkıntı yok… ![]()
İsmail bey dinlendirme ficiniz 50 kg mı? Yeterli oluyor mu bir adet?
Turan Bey,
İki tane 75 kg, bir tane de 50 kg dinlendirme fıçımız var. Ek olarak ısıtmalı dinlendirme kazanı alacağız yakın zamanda 150 ya da 250 kg’lik.
Tüm bunlara rağmen yetmiyor ![]()
![]()
10 kovanı olan birisine yeter mi sizce?
75 kglik olan süzme makinesinin altına sigiyor mu?
Geçen sene 20 kovanım varken yetmişti bana 75 kg. Bir miktar petekli var satmıştım, sağdığım çerçevelere de yeterli olmuştu.
Ama 75’lik süzme makinesinin altına girmiyor, aklınızda bulunsun. Tenekeye süzüp fıçıya aktarabilirsiniz.
Teşekkür ederim İsmail Bey.
Bugün sabah itibariyle bal hasatı bitti. 20 kadar Nisan bölmesi var, belki onlardan birer çerçeve çalabiliriz.
Bala çalışan 70 koloniden 1 ton civarı bal hasat ettik. Böylesine kötü bir sezonda bereket versin diyoruz.
Sezon başında 20 kolonimiz vardı, 70 koloni parayla satın aldık, 10 koloni de belediye dağıttı, 100 koloni olduk. 30 tane bölmeyle 130’u bulduk. Bala çalışmayan 30 koloniyi de böldük yani.
40 arı satacağız kısmetse önümüzdeki günlerde, sonrası Allah kerimdir.
Bereketli sezonlar.
Balı pazarlama konusunda sıkıntı var mı?
Ramazan Bey bu sezon göreceğiz sıkıntı olup olmadığını ![]()
Bölgemizde normal bir sezonda bunun 2 katı kadar rekolte olması beklenirdi. Bu sezon genel olumsuzluk bizim bölgede de yaşandı. Ama pazarımızı görme noktasında bir avantaj bu belki de.
200 kilo kadarını sattık şimdiye dek, hala da kıştan aldığımız siparişlerimiz var.
Hayırlı bereketli olsun…
Allah bereketinizi artırsın.