İsmail Gümüş Arılığı

Teşekkür ederim.

Allah cc bereketli eylesin inşallah ismail bey,
Anadolu ırkı verimi nasıl dı bu sene hem arılar hemde arıcılar için ankara genelinde zordu
umarım Anadolu ırkı verimli çalışmıştır

Abi teşekkürler.

Geçen sezon damızlık diye aldığım Anadolu’yu kullanmadım bu sezon, sıradan bir ana arı olarak faaliyetini sürdürüyor. Geçen sezon kışa sokarken ballı diye verdiğim çerçevede bol miktarda erkek gözü varmış, koloni yapısına sağlam bir darbe vurmuşum istemeden. Haliyle sezonda çok sıkıntı çekti. Sonuç olarak istediğim verimi alamadım.

Benim bölgem gerek rakım, gerekse flora olarak Batı Karadeniz’le benzerlik gösteriyor. Kafkas ekotipleri ve tabi ki bölgemizin yerli ekotipi çok daha verimli gibi görünüyor. Ama bölge ekotipimizin de Anadolu’nun alt kollarından biri olduğu net.

Kısmet olursa yeni sezonda daha fazla Anadolu kolonisi ile teste devam edeceğim.

Bu sezon sadece Ankara değil, yurdun dört bir yanı sorunlu geçti, geçiyor. Öyle ki dün arısını sardığımız Muğlalı bir abimiz Gerede’de çok güzel bir bölgede 350 arıdan 50 teneke ancak bal alabildi.

Herkes çama bel bağlamış durumda ama hayırlısı.

50 kg’lık dinlendirme fıçısı aldım. Yıkadım. Ancak içinde bir koku var. Plastiğin kokusu galiba. Bala bulaşır mı acaba? Sizinkinde de var mıydı bir koku?

Turan Bey ben öyle bir koku almadım, sıkıntı da yaşamadım.

Teşekkür ederim İsmail Bey

İsmail Akyüz kardeşimin terazi hortumu ile uçuş deliği daraltma tavsiyesini uyguladık, güzel oldu :slight_smile:

https://youtu.be/lWhaN-MUp1k

İsmail Bey kavanoz bal kargolamak/paketlemek için bir üründen bahsetmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Paylaşmanız mümkün mü acaba?

Turan Bey ben Çözüm Strafor’dan temin ediyorum, Bursa firması.

Facebook’ta bu isimle arayabilirsiniz.

Teşekkür ederim İsmail Bey

Analiz raporlarımız bugün elimize ulaştı.

Üçgül ağırlıklı, karaçalı da içeren, bir tutam da kekikle harmanlanmış güzel bir balımız olduğu artık onaylanmış durumda.

Allah çalışana emeğinin karşılığını veriyor çok şükür.

https://images2.imgbox.com/06/03/GxLQegsW_o.jpg

https://images2.imgbox.com/a9/98/LaBtmDZF_o.jpg

Ne güzel ve beklenen bir sonuç
Emeğin,alinterinin,temizliğin,dürüstlüğün
Resmi …Tebrikler

SM-J720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İsmail bey tebrikler,

Numune olarak ne kadar bal istediler?

Analiz ücreti ne kadar tuttu? Teşekkürler.

Teşekkür ederim Yakup Bey.

Cengiz Abi analiz için yarım kg süzme bal istiyorlar, petekli ise 1 kg.

Bal analizi 300 TL, paket şeklinde. Bu pakette kimyasal antibiyotik testleri yok. Onlar da olursa fiyat artıyor.

Balın hangi bitkilerden derlendiğini polen analizi ile belirliyorlar, o da 100 TL.

Teşekkür ederim.

İsmail bey teşekkür ederim.

GT-I9192 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Baldaki prolin ve diastaz sayısı, balın kalitesi için en önemli göstergeler olarak bilinir.

Çok iyi seviyelerdedir değerler bence, tebrik ederim İsmail Bey.

…send from my device with using Tapatalk Pro

Teşekkürler Erdinç Bey.

Asıl tebriği arılar hak ettiler muhakkak :slight_smile: Neticede biz naçizane sezona hazırladık onları.

Çıkan balın kalitesi biraz bölgesel şartlara bağlı. Her yörede yüksek diastas ya da prolin değeri çıkmayabilir. Bu ballara kötü bal diyemeyiz muhakkak. Ama antibiyotik ya da kimyasal içeren ballar değerleri ne olursa olsun kötü baldır, insan sağlığı için faydasız bilakis zararlıdır. Bizim de tüketiciye karşı yegane sorumluluğumuz bu doğrultuda üretim yapmaktır.

halil bilen hocanın bununla ilgili ibrahim akgöle yaptığı yorumu okudunmu adaşım,üstelik hortum videosuda cekiyorlar… ;D ;D ;D ;D

Görmedim adaş, link atabilir misin? :slight_smile:

Baktım bulamadım adaş,hatta seni etiketlemiştim,ah adaş beni etiketliye etiketliye hortuma etiketledinya diye bir yazı yazdım… ibrhmakgölede biliyormusun beş dakikalık eldiven videosu çekenlerde var deyip kızdırmıştım halil hocayı[emoji23]

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi