Çok güzel aparat yahu
Süt sunumu çok güzel olacak inş.
Teşekkürler Salih Bey.
Çok güzel aparat yahu
Süt sunumu çok güzel olacak inş.
Teşekkürler Salih Bey.
maşallah
Bugün 4. gününde kontrol ettiğimiz jenterden 10 tane larva alabildik, başlatıcıya verdik. Tabi öncesinde başlatıcıdaki transferleri almamız gerekiyordu.
7 çerçeve bir arının 3 çerçevesini ana arı ile kuluçkalıkta bırakıp, 4 çerçevesini ızgara üzerinde ballığa aldık. Kuluçkalığı bölme straforu ile, ballığı derin iç yemlik ile daralttık ve çuvalla Z yaptık. Pazar günü yapılan larva transferinden tutan 3 ana arı adayını bu bitirici koloniye verdik.
Jenterden aldığımız 10 fincan başlatıcıda yerini aldı. Yarın tutma oranını kontrol edeceğiz. Ekipmanın paketten yeni çıkmış olması düşük tutma oranına sebep olabilir diye larva transferi de yapacağız, ana arı üretiminde zaman kaybına tahammülümüz yok.
İsmail bey merhaba,
Yeni kovanların hayırlı olsun.
Teşekkür ederim abi.
ismail bey çanaklar cam mı? camsa çanaklarda normaldışı nem varmı dikkatinizi çekti mi?
İsmail Bey yeni jenteriniz hayırlı olsun. Görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla verdiğiniz paraya değmiş doğrusu. Video ve fotograflardan sonucunu ilgiyle takip ediyoruz. Yetiştireceğiniz yeni analar hayırlı olsun . Başarılar…
Yılmaz Bey teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Sürdürülebilir ve kar edilebilir arıcılık için ana arı üretmek şart. Bunun için de bazı maliyetlere katlanmak lazım.
Şeffaf plastik.
40 derecede gevşeme yapabilen bir plastik midir? sicak suyla denedinizmi?
Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kurtçuk aktardınız.
Ertesi gün baktınız…
Tutmayanlar var veya tutma oranı az olmuş.
Hemen boşlara yeni kurtçuk aktarıp başlatıcıya koyup devam ediniz.
İşiniz 1 gün geç kalmış olacaktır sorun değil.
Teşekkürler Murat Hocam. Bir tane daha başlatıcı yapacağım, böylece 2-3 gün ara ile doğacak ana arı memeleri üretmek mümkün olur inş.
Kaliteli plastik, bir tur larva transferi yapıp sorun olmadığını gördük zaten.
Yıldız kovanmı aldıklarınız İsmail Bey
Evet Halil Bey.
Hayırlı olsun. Bereketli olur inşallah
Arıcı olarak bütün uygulamalarımız başarılı değil ya, elbette başarısız uygulamalarımız da var.
Jenterden aktardığımız 10 kurtçuktan 7 tanesi tutmuş. Ama gelin görün ki arının arıcı hatasına tahammülü yok. Nasıl olsa içerideki memeleri 2 gün önce temizledik, genç larva da yok, tekrar meme dikmemişlerdir diye kendimi kandırmışım. Yaşına bakmaksızın 10 kadar larvadan meme kapatmış arı. Hal böyle olunca da bizim transferleri ne beslemiş ne de sökmüş, işçi larvası gibi azıcık sütle bırakmış.
Başlatıcıdaki tüm memeleri temizleyip 20 tane larva transferi verdik yine. Jenterdeki larvalar büyüdüğü için oradan transfer etmedim, kovan ortamına iyice adapte olsun diye bıraktım.
Dün bir başlatıcı daha kurdum, haftaya jenterden ona transfer edeceğim larvaları.
Aldığım ders: arılar nesillerinin devamında kendi kanlarına öncelik veriyorlar. Transfer edilen larvanın yaşını görmezden gelecek kadar bağlılar kendi soylarına.
Vallah İsmail hep yazıyım diyorum sonra vazgeçiyorum .
Ama güzel işler başardığını görünce tebrik etmeden sadece okumakta içimden gelmedi.
Yolun açık olsun kardeşim.senin adına sevindim tebrik ediyorum bu arada
Diğer konuların yeri burası değil .cevap yazmasanda sorun değil.ben içimden geldiği için yazdım.
Allah gönlüne göre versin
özer selçuk,bütün içtenliğimle söylüyorum, seninle gurur duydum,iyi niyetli insanlar içinde asla kin tutmaz,buda çok iyi bir örnek,adaş hatırım için aynı davranışı sendende bekliyorum,kaç günlük dünyada hepimiz yolcuyuz,bu yolda giderken yolu birbirimize sıkıcı yapmayalım,iyi geçinip yolun tadını çıkaralım…
Bu duruma benzer bir durumu arıcılık kursunda uzmanı anlatmıştı. Kovan girişine yakın fincanlara daha çok süt koydukları için arada bir apatatın ters çevrilmesi getektiğini söylemişti. Önü arkaya arjadı öne
Teşekkürler Özer. Herkesin hakkında hayırlısı.
Beklenen gün geldi, yeni kovanlarımızı indirdik bu akşam. Geç oldu ama temiz oldu inşAllah.
Arıları aldığımız abilerimiz sağolsunlar, sıkıntı çıkarmadılar kovanlar konusunda. Artık ufaktan aktarmaya başlayıp boş kovanları teslim edeceğiz sahiplerine.
Boş kovanları indirmek bu kadar yordu ya, bakalım dolu hallerini nasıl taşıyacağız ![]()
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180407/f89eed59d5a7acd55ded882a206cbe82.jpg
Yorulduk ama değdi pozu bu da ![]()