Arkadaşlarımızın haberleri olabilir ama, hatırlatmakta yarar var.
İSTANBUL 6. ARICILIK VE ARI ÜRÜNLERİ FESTİVALİ 23-24-25 ARALIK 2016 tarihinde Feshane Kültür Merkezinde yapılacak.
www.aricilikfuari.org
Geçen yıl Haliç Kongre merkezin de idi.
Berbat bir organizasyon olmuştu. Çok sıkışık ve dar bir alan da idi.
Şahsen bu yıl gitmeyi düşünmüyorum.
Mümün geçen sene yerinden dolayı, hiç kimse memnun olmadı.
Düzenleyici yönetim çağrılara kulak vermiş olmalıki, bu sene tekrar kişilerin alıştığı eski yerinde yapılacak.
Bu yıl bütün arıcılık fuar ve festivalleri üst üste geldi millet hangine gitsin şimdi…
Ben orda olacağım nasip olursa
gelen olursa stantıma beklerim.
Bu sene bende niyettim bakalım.
Bir mani olmazsa cumartesi oradayım
Feshanenin bizde manevi bir havasıda var bereketlide oluyor Halkta çok geliyor kaynaşmalarımızda çok çok iyi oluyor ama en önemlisi ilk göz ağrımız olması.
İmkanı olanlar her fuara gitmeli mesela ben Hal deki arıcılar birliğinin düzenlemiş olduğu fuarda yeni bir işe yaramaz ayaklı taban gördüm ama sizler için önemli bir buluşa imza attım
Merakla bekliyoruz mustafa abi.
Fuar bize çok uzak.
Aslında kolayı var:
Eskişhirlilerle bağlantı kur, Belediye ücretsiz gezi düzenliyor, kontenjandan seni de aralarına katsınlar.
Geçen seneki fuardan kimsenin memnun kalmadığı aşikar abilerim.
Ustalarımızdan feshane hakkında biraz bilgi alabilirsek bizler icin cok güzel olur.
Gecen sene Ferhat abinin vermiş olduğu tiyolar baya işe yaramıstı.(Fuar alanına tok gelin ve sıkı giyinmeyin demişti
Murat Akın abimizde feshanede olsa bi yer gosteririm oturup tanısabilir demişti bu sene bekliyoruz o yeri inşallah.
Kemalpaşa sösüzümüz vardı geçen seneden bu sene yiyebiliriz inşallah
Kemalpaşayı yiyince arkadan Kestane tatlısı istemeyecen demi. ;D
Ankara 2016 Arıcılık fuarı iptal edildi. Neden edildi bilmiyorum. Ankara da fuar olsaydı bence iyi olurdu
Antalya ya yakın başka nerelerde fuar var acaba…
Kemalpaşa yerine hayrabolu tatlısı yesekte kestane sekerini yolluk mu yapsak mümün abi
Çok iyi olur.
Eskişehirden giden arkadaşlar yardımcı olurlarsa bende katılırım.
Bir araştırayım bakalım.
Hayrabolulu arkadaslara söylemek lazım.
Doğrudur Hayrabolu ile Lüleburgaz arası 20 km
Bugüne kadar yapılan tüm fuarlarına katıldım. Gezginci bir Arıcı olarak tüm ihtiyaçlarımı bu fuarlardan karşıladım. Özellikle bir Yavruvatan firması olan Erçika’dan çok memnun kaldım. Bol çeşit, her keseye uygun ucuz-kaliteli ürünler bulundurması, her fuara katılmaları, bizlere daima saygılı tutum sergilemeleri onlara ayrı bir yere koymamı sağladı. Onların katılmadığı bir fuara katılmanın gereksiz olduğunu meslektaşlarıma hep söylerim. Ama bu ay düzenlenecek fuara Haliç’te yapılacak olmasına karşın katılmayı hiç mi hiç düşünmüyorum. Kişisel protesto hakkımı kullanıyorum. Sebepleri şunlardır.
Geçen yıl Kongre merkezinde yapılan fuarda meslektaşlarımın sıkış tepiş miniminnacık bir alana sıkıştırılması,
Bir kağıt bardak çayın 4 TL gibi bir paraya satılması,(Arıcılara ücretsiz çay ikramı metrekaresini bilmem kaç TL’ye alanı kiralayan organizatör kişilere fazla bir yük koymaz diye düşünüyorum.) Hemen her fuarda 1000 TL gibi bir para harcayan ben, bu durumdan çok rahatsız oldum. Kağıt bardakla çay 4 TL, olmamalı. Her şey para değil. Ayrıca çay da çay olsa bari…
Bal sezonuna daha en az 3-4 ay olması,
Meslektaşlarıma layık olduğu saygının gösterilmediğini düşünmem…
Bölgemde fuarda satılan tüm ürünleri neredeyse fuar fiyatına satan bir tedarikçinin bulunması,
Araç park yeri sorunu olması,
Satın aldığım ürünleri eve getirmemde zorluk olması…
Gene de gitmek isteyen meslektaşlarıma Cuma öğleden sonra gitmelerini öneririm. Çünkü Cumartesi günü çok kalabalık olur. Pazar günü ise kıymetli ve nadir bulunan kimi ürünler bitmiş olur. Fuara katılan firma çalışanları çok yorgun olur. Eyüp Sultan Camii’nde Cuma kılma imkanı olur.
Kovan mı lazım? Kovancının yeri zaten belli. Ürün mü lazım? Arabamla gidiyorum adamın toptan fiyatına perakende ürün satan bir dükkana, düşük kar marjı ile alıyorum yıllık ihtiyaçlarımı. Çok lazım bir ürün olur ise ihtiyacım olduğunda netten istediğim ürün ertesi gün kapımda. Bu sene fuara katılmamakla bir gün kardayım anlayacağınız…
Mumin abi için 20 km nin lafımı olur murat abi
Bu seneki fuar feshanede olacak Adnan abi.