Dirilis
(Türkoğlu)
Haziran 23, 2011, 8:23öö
1
Bundan 10 gün kadar önce 8 yavrulu kovana kat attım peteklerin üzerlerine dalaklar yapmıştı,ballığa 2 yavrulu
çektim 2 tane de ham verdim aşağıya da 2 ham verdim toplam 14 çerçeve oldu arılar ballıkta verdiğim 2 hamı
kabartmışlar kuluçkalıktaki 2 hamı da kabartmışlar,ana var,kapalı-açık yavru gözleri var fakat günlük yumurta yok
ananın yumurtlayacağı alan da var buraya kadar sorun yok fakat sorun kovanı her açmamda gördüğüm ana
gözleri, bunları temizlemekten artık gına geldi,koloni yönetimini sonradan öğrendiğim için tam uygulamasını da
yapamadım bu konu hakkında Halil ağabeyi 2 defa rahatsız ettim ama sık sık rahatsız etmek de olmuyor ;D arı
oğula gitti desem, anası yeni desem onlarda deyil çünkü arı mevcudu olduğu gibi duruyor,dün son olarak ballığa
2 yavrulu daha çektim onların yerine de ham verdim kuluçkalığa, acaba doğru mu yaptım veya nasıl bir yol
uygulamam lazım,teşekkür ederim.
Dirilis
(Türkoğlu)
Haziran 23, 2011, 3:34ös
2
Yoksa anayı mı değiştirmem lazım acaba?
mgencunal
(Mehmet Gençünal)
Haziran 23, 2011, 4:20ös
3
Oğul verme eğilimi yüksek bir ırk olabilir.
Arının rahatlaması açısından gerekli olan her şeyi yaptığınız anlaşılıyor, buna rağmen hala oğula meylediyorsa katli vaciptir.
Dirilis
(Türkoğlu)
Temmuz 2, 2011, 3:05ös
5
Bu kovan baktım akıllanmıyor böldüm ikiye birinde anası olan diğerinde ise ana meme gözleri olan olarak yaptım
bölmeyi, bugün baktım ana memesi olan kovanda gözler aynen duruyor çıkmaları yakın gibi duruyor şimdi buraya
kadar her şey güzel görünüyor diğer anası olanda ise toplamda 20-30 kadar günlük yumurtası var,4 tane ana
memesi yapmışlar kopardım onları da bu işlemleri yaparken ayakkabının üzerine bir şey düştü bir de ne göreyim 2.ana
arı, artım kafam basmaz oldu,ana arı var günlük yumurta var,ana gözleri vardı(kopardım)bir de 2.kızımız olmuş bölme
yaptığım halde, durum böyle,napmam lazım acaba,yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim…
mgencunal
(Mehmet Gençünal)
Temmuz 2, 2011, 3:09ös
6
Büyük ihtimalle anayı değiştirme kararı vermişler, bırak yeni ana çiftleşsin diğerini hallederler.
rename
(rename)
Temmuz 2, 2011, 3:14ös
7
Eski ana oğula kaçmazmı böyle olunca.
mgencunal
(Mehmet Gençünal)
Temmuz 2, 2011, 3:21ös
8
Oğula niyetlenen arı çoğu zaman, daha memeler kapanmadan yumurtlamayı keser ve diğer analar doğmadan koloniyi terkeder.
Kovanda günlük yumurta atan bir ana var, buna rağmen yeni doğmuş ana kovanda dolaşıyorsa oğula gitmesi uzak bir ihtimal.
Eğer endişeniz varsa eski anayı öldürme riskine girip diğerini bırakırsınız, ama tavsiye etmem.
Çiftleşmeden dönmiyebilir, bu seferde koloniyi anasız bırakırsınız.
Oğula niyetlenen arı çoğu zaman, daha memeler kapanmadan yumurtlamayı keser ve diğer analar doğmadan koloniyi terkeder.
Kovanda günlük yumurta atan bir ana var, buna rağmen yeni doğmuş ana kovanda dolaşıyorsa oğula gitmesi uzak bir ihtimal.
Eğer endişeniz varsa eski anayı öldürme riskine girip diğerini bırakırsınız, ama tavsiye etmem.
Çiftleşmeden dönmiyebilir, bu seferde koloniyi anasız bırakırsınız.
Mehmet ağabey ayırsın eski anayı bir çerçeve, yeni ana çiftleşirse,o zaman eski anayı safdışı bırakır arıları geri verir olmazmı?
KIYMAZ76
(Salim KIYMAZ)
Temmuz 2, 2011, 9:01ös
10
Benzer sorun bendede var. 3 katli kovanimda gecen hafta birsuru ana memesi vardi ve anayi gorememe ragmen ana gozlerini temizlemistim. gunluk yumurta yoktu ama. Bu gunku kontrolumde ise eski anayi gordum fakat yeni ana memeleri vardi. Acaba bu kolniye nasil bir islem uygulamalayim. Ana ari bayagizayiflamisti ben ucusa cikacagindan dolayi diye duşundum(ogula).