Katlı Kovanların taşınması

Sayın hatkobi:

İsmail Bey dediğiniz, eğer “İsmail Poşluk” ise O yılda en az iki kere arılı kovan taşır, hemde 10 - 15 saatlık yollarda çok uzaklara.

Arının nasıl taşınacağını nerelerde hata olabileceğini bilir.

Arıcıklar bu halimizi idrak etseler ne yaparlardıki.Gülmekten işe gidemezlerdi…mi acaba.

Sayın Akın,soyadını bilmiyorum.Emekli öğretmen.Değerli bir kardeşim.O elinden geleni yaptı zaten.Kovan,araç yapısı,yol durumu etkiliyor.Başımdan geçen olayı anlattım.

Bir videoda izlemiştim.Katlar yanlardan şarjlı matkapla dikine konan çıtalar vidalanıyor.Birde alttan ve üst kapaktan geçirilip sıkıştırılan hazır kemer gibi bir şeyle.Üstünde sıkıştırma gevşetme aparatı mevcut.Piyasada varmı bilmiyorum.Selamlar.

Abilerim vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür edrim.
Halil abi yardım teklifiniz için çok teşekkür ederim. Fakat ben arılarımı taşımak için gelemiyeceğim nasip olursa abim getirecek.
Sizlerin sayesinde kapıldık bu hastalığa bir heves devam ediyorum. 3 arıyla başladık geçen yıl kurban bayramında, bayağı bi tecrübe oldu benim için.
Biraz çoğaltayım dedim nasip olursa babamın arılarından (babam sağolsun ) getireceğim.
İlk okul bitti ayrıldık gurbet hala devam ediyor.
Bizim köye dışarıdan arı gelmez arıcılık yapanda çok az yapanlarda hobi, toplasanız 200 arı çıkmaz köyde herkez kara düzen devam ediyor.
Belki bizim arıların ırkı fazla melezleşmemiştir ama acayip sokuyorlardı baştan şimdi benmi alıştım onlarmı bana alıştı az sokuyorlar.
Ama yinede maske ve eldivensiz bakamıyorum.

Halil abi inşaallah yüzyüze sohbet etme şansımız olurda sizlerin derin bilgilerinden faydalanma şansım olur.
Siz hayırlısıyla şu çiftliği kurun birde ziyaretinize ( izin verirseniz tabii ) geleceğim inşaallah.

Arı taşıma hakkında hangi evraklar gerekli, nerelere müracaat ediyoruz, limit varmı v.s. arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Arılar Mustafakemalpaşa’nın dağ köyünde nahiyeye bağlıyız.

ALLAH'A EMANET OLUN.

Nakil evrakları konusunda da netlik yok aslında.

Ama ben yazayım yine olması gerektiğini düşündüklerimi. ???

Arıları İstanbul’da nereye koyacaksanız…

Arı konaklama belgesi düzenlenmesi gerekiyor ilk başta.

Bu belgede arıcı, arının konulacağı yerin sahibi ve İl/İlçe Tarım Müdürlüğü imzaları olacak…

Yer köy yeri ise muhtar imzalayabilir.

Orman ise, orman müdürlüğüne başvurarak imzalatacaksınız.

Konaklama belgesi sizin arıları koyacağınız yere arıyı koymaya aldığınız müsaadedir. Aslında Türkiye’deki tüm arıcıların şu anda ellerinde bu belge olmalıdır arıları nerede ise diye düşünüyorum ama sanmıyorum olduğunu…

İstanbul’daki işiniz bu kadar.

Bu belge ile Mustafakemalpaşa’da işlemler başlayacak.

İlk önce köy muhtarına gidip, götüreceğiniz arı sayısı kadar menşe-i şehadetnamesi belgesi alacaksınız.

Bu belge o arıların sizin köyden çıkan arılar olduğunu doğrular.

Arı konaklama belgesi ve şehadetname ile İlçe Tarım’a gidilecek…

İlçe Tarımdan hayvan sevk izin belgesi ve götüreceğiniz aracın dezenfeksiyon belgesini alacaksınız, arabanızı dezenfekte ettirip. :stuck_out_tongue:

Haydi bismillah deyip yola çıkılacak.

Bu işlemler 1 koloni arı dahi olsa yapılmalı…

Şimdi bu yazdıklarıma ne itirazlar gelecek…

Koyun sığır naklindede aşağı yukarı benzer belgeler isteniyor galiba.Kontrolda sıkı olsa çalınan kovanlar ele geçer değilmi.

Aslında çok iyi olur kontroller sıkılaşsa…

Birileri doldurmuş sigara kartonlarını kovanlara… Arılarda var ne olur ne olmaz diye 20-25 kovanda da…

Artık işin cılkı çıkıyor iyice…

Ayrıca yukarıda bahsettiğim belgelerin yanında kovan barkodları da olmalı…

Olmalı ama 30 kovan altını adamdan saymıyor devlet. Sonra da başkanlar çıkıp, tüm koloniler kayıt altında diyor.

Yarısı bile kayıt altında değil bence…

Yani kaçak sigara ha.Kontrolda arı sokar diye kimse yanaşmaz.Geeeeç.AB ye girsek adamlar kafayı yer.Saç varsa kafalarında, yolarlar.Vay canına.

Halil abi kusura bakma teşekkürü geciktirdik yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.
Bayramını en içten sevgi dileklerimle kutlar nice sağlıklı bayramlar geçirmenizi dilerim.
Bu arada sitedeki arkadaşlarında bayramlarını kutluyorum.

ALLAH'A EMANET OLUN.

Teşekkür ederiz.Nice bayramlara sağlık ve sevgi ile.

Bayramı sağ salim geçirdik Allahın izniyle…

Gelelim neler oldu neler bittiye…

Benim güzel haberlerim olacak ama önce soracaklarımı sorayım.

Gelelim Mustafakemalpaşa-İstanbul arı kolonisi yolculuklarına…

Nedir son durum?

Gerçekleşti mi nakiller?

Sayın Alpagutun kolonileri değilmi?İnşallah yerine ulaşmıştır.

Abi kısa yazacağım heyecanla karşılamayı bekliyorum şuan yoldalar bende karşılamaya çıkıyorum inşaallah sağlıklıdırlar ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler.
ALLAH’A EMANET OLUN.

Allahın izniyle sağlıklı bir şekilde gelirler

hadi hayırlısı

Rabbime şükürler olsun kavuştum arılarıma.
Akşam 22:00 civarı indirdik kolonileri yarım saat bekleyip uçuş deliklerini açıp kaçtım.
Zira arılar yiyecek gibi saldırıyor, karanlık filan dinlemiyorlar.
Hayırlısıyla genel bir kontrol yaparım hafta sonu ozamana kadar Allah kerim.
Halil abi merakla bekliyoruz sevindirici haberlerinizi
ALLAH’A EMANET OLUN.

Dün akşam blogu ancak güncelleyebildim. Birazdan arılara kaçacağım ki haftasonu taşıyacağız hazırlamam lazım… Bayram sonu üstüne izin kullanmakta çok hoş oluyormuş… Emeklilik provası da denebilir. :stuck_out_tongue:

Merak etmeyin aklımda yayınlayacağım bir sürü şey var…

Bir de blogta yayın yapınca resimlerin hangisi bloga hangisi buraya ayarı çekmek gerekiyor… Magazincilik zor iş…

Bu arada hayırlı olsun arılarınız yeni yerlerinde…

Kardeşim Halil;foruma girdiğiniz fotoları manager le boyutunu küçültün.Orjinalini bozmak istemiyorsanız,önce aynı yere kopyala yapıştır.Onu küçültün ve girin.Olmazmı,olur herhalde.Çalışan adama izin yok.Tebdili mekan var.Kolay gelsin.Yanında olabilsem çayını bari demlerdim.Ama,sen pestilim kaldıysa çıkarırsın gibi geliyor.Selamlar.

Arıların işlerini bitirdim bugün ve nakile hazırlar… Dönüşte de dün unuttuğum emanetleri bıraktım Canbi’ye…

Resimleri 800X600 yapıyordum ama “vın” türü modem kullananlar açamıyor sanırım, bu yüzden anlaşılan 600x450 yapacağız…

Değerli kardeşim;
Emanetler için çok teşekkür ederim.İnşallah tuttururum.Bahçede hatıralar çeşitleniyor.Ne güzel.Resimler için teşekkürler.Bazıları yarım açılıyor veya bekletiyor.Bazıları gayet net.Çok güzel çekimler elinize sağlık.Esen kalın.